Zanimljiva mi ova tema šta ću
Tokom mojih putovanja nailazio sam na razne prodavnice nameštaja i dodataka a između ostalih jedna mi je onako zapala za oko. Nije u pitanju neki suvi kvalitet i veliki brend ali je meni užasno zanimljiv stil i veliki izbor artikala.
Radi se o holandskoj firmi za proizvodnju nameštaja rivieramaison.com E sad, problem je nastao onog momenta kada sam video cene a nedugo zatim došle su i prve ideje o proizvodnji u sopstvenom aranžmanu
.
Preporučujem pregledanje sajta čisto zbog ideja a ova priča je sledeća...
Ovaj komad košta nekih 1000 eura malo više, izrađen je od drveta dosta kvalitetno a najbolje od svega je funkcionalnost ormana. Može da stoji u kuhinji, trpezariji ali i u dnevnoj sobi u sve se uklapa, ima korisnu fioku, radnu ploči na izvlačenje, nosače čaša, police za flaše za tacne i knjige. Reših da pokušam da napravim nešto takvo ali...
Original model
... cena drvenih elemenata i sama procedura odnosno produžen rok izrade su me odbili od te ideje. Prošao bih nešto jeftinije ali bi cela procedura potrajala. Beli univer reljefni u boji belog drveta i običan beli univer za unutrašnje delove koji se ne vide sasvim su zadovoljili u ovoj akciji. Ukupna cena materijala je između 150 i 200 evra, naravno zavisi pre svega od detalja (ručke, kuke, lajsne) na koje ode par hiljada ako tražite nešto posebno...
Uglavnom ukupno je koštalo oko 300 evra, što i nije loše ako se pogledaju cene nekih "sličnih" proizvoda.
Nadam se da vam se sviđa...
Replika