Evo i utisaka sa vožnje novim vozom, koje sam najavio.
Prvo što sam primetio jeste da se vrata izuzetno sporo otvaraju. Kada se pritisne dugme za otvaranje vrata prvo izlazi jedan stepenik, zatim drugi i potom se sporo otvaraju vrata. Mnogi još ne znaju i pritiskaju dugme po nekoliko puta ali ne vredi. Drugo, kada radi na leru onda je bučniji dok je na gasu malo tiši. I unutra se čuje pa smo u povratku bili u delu gde nije motor ispod. Voz ima vizuelnu i audio najavu trenutne i sledeće stanice.
Pohvaljujem što su sedišta okrenuta jedna drugom i naspram prozora. Sedišta su udobna a prozori su zatamnjeni mada bi zavese dobro došle. Voz je udoban i nema cimanja i drmusanja. Klima nije radila u povratku pa je bilo nešto toplije.
Inače, ne znam da li znate ali je bio na opravci jer se pokvario prenosnik. Stavljen je novi ali sada stalno ima problema sa kompjuterom koji izbacuje greške u vezi elektronike. Nadajmo se da će se to srediti. Mađarska je isto imala problema sa ovim vozovima i elektronikom dok Mađarski stručnjaci nisu prepravili softver i sada su mnogo bolji.
Inače, stigla su još dva voza čije se puštanje u saobraćaj očekuje krajem maja.
Evo i nešto fotografija: