Sladjana021 napisao/la:
SSJ5 i Novajlija, nije to baš tek tako. Ako uzmete u obzir da tu ima pet gradskih linija i da svaka od tih linija ima ko zna koliko polazaka na dan, to praktično znači da će nam skoro stalno oko zgrada kružiti autobusi, bukvalno ispod prozora. Da spomenem još i užasnu buku koju oni proizvode večitim turiranjem i "trubljenjem", pa bahatost i bezobrazluk dobrog dela vozača sa kojima se i sada susrećemo... Moj stan je ulično orijentisan i gleda tačno na sadašnju okretnicu.Leti kada držimo otvorena terasna vrata, buka od autobusa je toliko jaka da se zvuk sa televizora uopšte ne čuje ako ga dooooobro ne pojačamo. Verujte da ne preterujem.
ZoxInTheBox, sigurno će biti dosta nas kojima ovo nikako ne odgovara!
Ova slika ispod je slika okretnice od jutros, pa zamislite sve te autobuse kako skoro bez prestanka kruže oko zgrada, a zna da ih bude i više. Malo je bilo da se ovde okreću autobusi na linijama 2,8 i 9 pa su nam dodali i 7a i 7b. Izvinjavam se zbog lošeg kvaliteta slike.
Tu imate cetiri gradske linije. 7a i 7b su jedna linija (ali idu u dva razlicita pravca, pa se vode kao dve). Autobusi gradskog saobracaja moraju negde prolaziti. Znaci, to mora nekuda ici, a Vasa zgrada jeste na Bulevaru Jovana Ducica, kuda trebaju ici autobusi. Gde god se tu stavi okretnica, smetace nekome.
Razumem ja da je to glasno i da bruji, zivim na Bulevaru Evrope gde svakih 5 minuta prolaze kamioni i medjumesni autobusi (a sada i gradski), ali tesko se moze sve resiti na zadovoljstvo svakoga. Ja bih recimo pucao od srece da mi prolaze cetiri autobusa ovde na Bulevaru Evrope pred zgradom, pogotovo sedmica. Kao sto rece novajlija, te linije su super povezane sa drugim delovima grada.