Мени пасареле не изгледају лепо у ширем центру граду па их не бих градио на Булевару. Пасареле су ми више за периферију и транзитне правце, а у ширем центру треба градити подземне пролазе (код Футошке пијаце обавезно, а могло би и код Променаде/Мерекатора, Браће Рибникар/Максима Горког и Лутрије).
Што се тиче проблема са претрчавањем, законски је дозвољено прећи улицу ако је обележен прелаз удаљен више од 100 метара. Од раскрснице Булевара са Пап Павла/Новосадског сајма до Лутрије има 600 метара тако да тамо пешаци нису у прекршају, за остатак Булевара нисам проверавао, али могуће да је још негде растојање веће од 200 метара. С обзиром да је у питању густо насељен део града са гомилом продавница и других садржаја уз улицу, нереално је очекивати да неко обилази 600 метара да би прешао на другу страну улице. Наравно, тада пешаци треба да пазе и пропусте све аутомобиле.
Не знам какава је ограда код Меркатора у Београду, али знам за ону код Београдског сајма. Само је разлика што тамо постоји подземни пролаз и, осим путника градског превоза, других пешака и нема јер нема никаквих занимљивих садржаја. Друго би било када би се поставила ограда на Булевару Европе (од Футошког до Руменачког пута). Тамо пешаци заиста немају разлог да прелазе улицу ван пешачког прелаза, нарочито због ограничења за возила 60 и 70 км/час.