Ne znam iz kog memorijskog budžaka mi se ovo javilo i nateralo me da potražim sliku na netu.
Za one koji, slučajno, ne znaju, ovo je Gugenhajm Muzej u Njujorku, projekt Frenk Lojd Rajta. Čuvena građevina jednako čuvenog arhitekta.
Razlog ovom pominjanju je banalni detalj koji volimo da nam smeta. Da ne zavlačim; aljkavo urađen beton farban na golo. Toga nema na nezakrivljenim delovima.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Leteći roboti zamenjuju građevinske radnike
01 jan 2012 22:13 #31
Pinki
Van mreže
Arhitekta
Festina lente
Poruka: 903
Primljenih Zahvalnica: 896
Leteći roboti zamenjuju građevinske radnike
PARIZ - Leteći roboti napravili su šest metara visoku konstrukciju od 1.500 polistirenskih prefabrikovanih blokova u FRAC centru u Francuskoj.
Mnogi za ovu konstrukciju misle da je fantastična, jer su je napravili roboti koji su ređali blokove sa iznenađujućom preciznošću.
Flota robota "kvardrokoptera" programirana je da međusobno sarađuje, podiže, prenosi i gradi kulu, sve vreme bežično primajući komande iz lokalne kontrolne sobe.
Taj projekat je rad švajcarskih arhitekata Fabia Gramacija i Matijasa Kolera, kojima pomaže italijanski stručnjak za robotiku Rafaelo D'Andrea.
Njihova namera je da inspirišu pokretanje novog načina razmišljanja o arhitekturi kao "fizičkom procesu dinamičkog stvaranja".
Projekat nazvan "Flight Ašembled Arćitecture" može da se pogleda u FRAC centru do 19. februara.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: Pinki, TurboMaximus
Neboder od trideset spratova za petnaest dana
09 jan 2012 11:50 #40
ZORLUS
Van mreže
Majstor
Od prostih skica do Toplog Doma...AQ
Poruka: 105
Primljenih Zahvalnica: 147
Poz svima,
Nadam se da će vas ova tema oduševiti makar približno onoliko koliko je oduševila mene! U pitanju je još jedan prikaz kineskog čuda tj. građevinarstva u Kini. Zgrada od 30 spratova za manje od 15 dana. Zvuči neverovatno...kada su u pitanju Kinezi meni više ništa nije neverovatno. Pogledajte i uživajte ZGRADA OD 30 SPRATOVA ZA 15 DANA!
Od prostih skica do TOPLOG DOMA...AQ
Poslednja izmena: 09 jan 2012 12:00 od ZORLUS.
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.