Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 14 okt 2015 18:33 #1301

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Zakon kojim se dozvoljavaju biber sprejevi i tejzeri počinje da važi od marta 2016, tako da će verovatno od tad biti dostupni u specijalizovanim prodavnicama...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 14 okt 2015 19:31 #1302

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
E ovo mi je kriminalno recimo. Ulica je radjena na prolece i sada ce da je seku da bi polozili nove toplovodne cevi... I to rade maltene u svim novim ulicama u NS. Neverovatno!

www.mojnovisad.com/vesti/od-sutra-zatvor...-andrasa-id4970.html

Naličje grada 14 okt 2015 20:06 #1303

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Bogdus napisao/la:
E ovo mi je kriminalno recimo. Ulica je radjena na prolece i sada ce da je seku da bi polozili nove toplovodne cevi... I to rade maltene u svim novim ulicama u NS. Neverovatno!

www.mojnovisad.com/vesti/od-sutra-zatvor...-andrasa-id4970.html
Čo je nového?

Naličje grada 15 okt 2015 10:54 #1304

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ne bih se baš složio, u pitanju je onaj deo kod Holidej Ina, dakle deo između Futoške i Pavleka Miškina, a taj deo nije rađen proletos, rađeno je od Pavleka Miškina pa do Zoneda...
Zahvalnici: Bogdus

Naličje grada 15 okt 2015 14:23 #1305

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
To me podseti: Neko je kupio onaj ogroman lokal od 300 kvadrata u Prezidentovoj zgradi kod Holiday Inna. Mozda zato kopaju.
Poslednja izmena: 15 okt 2015 14:29 od Yokai.

Naličje grada 15 okt 2015 15:23 #1306

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 476
  • Primljenih Zahvalnica: 1503
Blavak napisao/la:
Ako se ne varam, a i u tekstu je pomenuto, imamo u gradu JKP Zoohigijena. Šta to JKP radi? Ima li dovoljno ljudstva? Ima ju li radnici tog JKP-a uslova za obavljanje svoje delatnosti? Ako su odgovori na moja pitanja pozitivni, pitanje je zašto ne rade svoj posao? Ako su negativni, kao što slutim da jesu, zašto im se ne obezbede svi uslovi za normalno vršenje delatnosti? Za poslednje je odgovorna gradska uprava.

Evo kako radi JKP Zoohigijena i kako su fantasticno medjusobno uskladjeni ...
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Inspekcije-zat...ene-do-daljnjeg.html

Lutalica ima ko u prici, kod nas u kraju copor.
Poslednja izmena: 15 okt 2015 15:24 od ZoxInTheBox.
Zahvalnici: Blavak

Naličje grada 15 okt 2015 23:01 #1307

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Zelena stranka je izrazila sumnju u to da su druge životinje krive za smrt labudice Bise i dva labuduća u Dunavskom parku.

Ova stranka navodi da, iako postoji mogućnost da usled loše obezbeđenog parka dođe do stradanja životinja koje u njemu borave, stručnjaci ukazuju da je malo verovatno da su uzrok stradanjima upravo druge životinje, psi i kornjače.

– Ne smemo da zaboravimo na ljudski faktor i da se usled loše obezbeđenog parka tu skupljaju razni ljudi, da je jedino u ljudskoj prirodi da nešto ubija iz sporta i zadovoljstva, mržnje ili osvete. Životinje ako ubiju, ubiju zbog gladi, što ovde nije bio slučaj. Psi, canis familiaris, su kućni ljubimci, nisu predatori po definiciji, već su strvinari, ne love da bi se prehranili, a u prilog ovome govore navodi medija, i fotografije, gde se jasno vidi da su labudovi samo "ubijeni", ne i "pojedeni" – navode novosadski Zeleni.

novosadskenovine.rs

poslato sa fona u dokolici
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 15 okt 2015 23:49 #1308

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Jesu domaci psi stvinari, ali mnoge od tih lutalica su ljudi zlostavljali, pa su mnogo agresivniji. Zimus su me napala dva dosta velika psa (barem velicine labradora) ispred masinske skole. Jedan od njih je pokusao da me ugrize za ruku ali je samo uspeo da me uhvati za rukav od koznog kaputa, sto me je i spaslo na kraju. Uspeo da jednog dobro udarim kisobranom, a ovog sto me je drzao za rukav da sutnem dovoljno da dobijem vremena da pobegnem u lokalnu cevabdzinicu. Ima JAKO agresivnih lutalica.
Poslednja izmena: 16 okt 2015 04:29 od Yokai.

Naličje grada 16 okt 2015 22:51 #1309

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Svi biolozi i veterinari su se smejali na vest da su kornjače pojele labudićima krila. Ovdašnje kornjače su biljojedi i ne napadaju ni mnogo manje životinje, a kamoli labudove. Kornjače koje to rade su takozvane aligator kornjače, one su u stanju da patku odvuku pod vodu, ali te kornjače žive na Floridi i njihovo držanje čak i kao kućnih ljubimaca je zabranjeno. Da ih ima u Dunavskom parku to bi se odavno znalo jer su to velike životinje. Medju veterinarima se pričalo da su krila bila takva da su morala biti podrezana od strane strućne osobe, nikako od neke životinje. Da su labudovi mogli da lete sad bi bili živi. Ali to su divlje životinje i nije im se baš boravilo u parku nego su po svemu sudeži stalno odletali. Ko je sad pobio labudove je pitanje. Lično sumnjam čopor lutalica jer oni ne prikolju, na šta slike ukazuju, već rastrgnu. I oni su uglavnom gladni pa bi ih i pojeli. Ovo je mogao biti lovački vlasnički pas koji je bio u šetnji, ili neki drugi pas. Ono što mene interesuje kakvi su propisi i standardi za držanje životinja na takvom mestu, kako one moraju biti obezbedjene i koji standardi moraju da budu ispoštovani. I kako da se gradjani i deca zaštite od napada kornjača u parku :P
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Naličje grada 17 okt 2015 21:30 #1310

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Kornjače u dunavskom parku su takozvane crvenouhe (Trachemys scripta) koje su se nekada prodavale na svakom vašaru u malom akvarijumu sa plastičnom palmicom, i koje vrlo brzo porastu do 25-30cm i postanu vrlo agresivne, a mesožderke su, i desi se da u samoodbrani ujedu i vlasnika, i onda ih se vlasnici brže-bolje otarase puštajući ih u "prirodu", i tako su i ove završile u jezeru u parku. Sad je zbog takvih neodgovornih vlasnika uvedena zabrana prodaja ovih kornjača, i sad se mogu nabaviti samo šumske (Testudo hermanni) koje jesu sa ovih podneblja (ali južno od Save i Dunava) i koje su biljojedi i mnogo mirnije.

E sad, ako mogu da ujedu čoveka, ne znam zašto ne bi ujele i labudića, a to se u toj barskoj vodi lako inficira, i onda veterinar mora da amputira ili šta već...

Naličje grada 18 okt 2015 05:16 #1311

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
To je tako ako veruješ u izjavu koju je da o Nožinić ispred Zelenila. Nikad u svetu u stručnoj literaturi nije zabeležen primer da je Chrysemys scripta elegans, što je pravi naziv crvenouhe kornjače, napala živu pticu. Zato su se i biolozi i veterinari smejali kada su čuli to saopštenje. Crvenouhe kornjače se hrane ispod vode, dakle nema iznenadnog napada. Da su i napale labudiće stradale bi im noge, a ne krila. Dalje crvenouhe kornjače su mesožderi dok su mlade, kad porastu preko 90% njihove ishrane je biljnog porekla. A i to što jedu nisu čak ni krupnije ribe nego insekti, crvi i ribice. Čak ni odrasla kornjača nema kapacitet da tako naudi ptici, a kamoli dok su mlade i mesojedi. To što se ovde priča je opisivanje ponašanja jedne druge kornjače, koja se zove aligator kornjača i koje na sreću u Dunavskom parku nema. Da je ima imali bi problem.
Dakle ako nisu kornjače ko je onda odsekao krila labudićima i zašto? Hajde da ja postavim hipotetičko pitanje da li je to bilo da labudovi recimo ne odlete?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 18 okt 2015 05:21 od neusatz!.

Naličje grada 19 okt 2015 16:01 #1312

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Primetih danas kolotrage u Partizanskoj na novoasfaltiranoj deonici... a to je toboze polimerizovani asfalt otporan na deformacije... tuga.

Naličje grada 19 okt 2015 16:40 #1313

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Nestala ograda oko novonaseljskog napustenog gradilista tj. nesudjenog sportskog centra.

Poslednja izmena: 19 okt 2015 16:43 od ZoxInTheBox.
Zahvalnici: Cookie, limanac, Duja, Blavak

Naličje grada 20 okt 2015 11:34 #1314

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Ukradena?

Naličje grada 20 okt 2015 11:58 #1315

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Pa da, ne znam tacno kad ali cini mi se da je bila tu letos ... sve je poskidano uz Ducica, i Bate Brkica preko puta zgrada Inobacke, ostao samo mali deo na samoj raskrsnici.

Naličje grada 20 okt 2015 12:34 #1316

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Meni je veće naličje ograda nego to iza nje.
I stubovi će otići, može sve to da se reciklira.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 20 okt 2015 12:43 #1317

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Slazem se, al nekako smo na to navikli posto je tu godinama i ostace jos deceniju :ohno: :ohno: :ohno:
Iza je gradiliste, iskopani temelji i armatura koja strci iz njih, i sve to zaraslo u dzunglu. Moze neko vrlo lako ozbiljno da se povredi, pogotovo sto je na ruti kojom deca idu u obliznju osnovnu skolu. Na slikama mozda ne izgleda tako. Do sad je bar bilo ruzno al kako tako obezbedjeno.
Poslednja izmena: 20 okt 2015 12:56 od ZoxInTheBox.

Naličje grada 28 okt 2015 20:02 #1318

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Izgleda da su sve klupe između štranda i Danubiusa namerno uništene jer je interesantno da je na veoma sličnim mestima slomljeno drvo

Naličje grada 28 okt 2015 20:24 #1319

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Pre par dana sam video isti prizor, samo sto su klupe bile obelezene nekom bezveznom trakom kao "neupotrebljive". Neko je izigravao bolesnog majmuna.

Naličje grada 01 nov 2015 23:23 #1320

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Jesenja divota...

Zahvalnici: valjan
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru