Pa to je sad nemoguce regulisati, zato sto ne mozes retroaktivno nekog naterati da zameni stolariju, ponovo.
Znaci, ili ces u startu postaviti pravilo, ili ces, ako zelis da se stolarija iz bele vrati u braon da isfinansiras (grad, opstina...) novu stolariju ili ces, sto je mozda najrealnije dati rok - kao imate 5 godina da zamenite stolariju u braon i imate mogucnost da uzmete beskamatni kredit za tu investiciju iz budzeta grada...
U Nemackoj, nevezano od dela grada, ne mozes da se igras sa tim stvarima kako hoces.
Ako doslo vreme da se zgrada kreci, ljudi koji zive u njoj MORAJU da skupe pare da je okrece. Nije kao da mozes da odbijes kao clan stambene zajednice. Ako nemate pare za krecenje, grad ce da pozajmi. Mada su ljudi uglavnom svesni da je to plus za njih, zato sto lepa i odrzavana zgrada, izmedju ostalog, dodaje ceni nekretnine.
A i generalno, "prakticna" resenja koja se usvajaju, nisu bas prakticna. U mojoj ulici u NS, apsolutno je samo 2 terase u prizemlju ostalo nezagradjeno. Znam, zato sto zivim u prizemlju, sa nezagradjenom terasom i to je najbaceniji prostor IKAD. Cini mi se da imam mini beton bazu koliko prasine i peska i cegasvene izbacim sa terase (gleda na saobracajnicu).