Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 24 sep 2012 23:23 #341

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Tuda prolaze, bageri, kamioni, dostavna vozila, smetlari, kola, svi zivi, ceo saobracaj iz Radnicke
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 27 sep 2012 15:22 #342

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 19 okt 2012 08:30 #343

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Ruglo grada: Više od 40 fantomskih zgrada

U Novom Sadu, prema popisu građevinske inspekcije, ima više od 40 napuštenih građevina od kojih se pojedine nalaze u samom centru grada. Sve one su postale divlje deponije i okupljalište beskućnika. U gradskoj upravi kažu da nemaju rešenje za fantomske zgrade zbog nerešenih imovinskih odnosa, ali i zbog nedostatka novca, pa su sve prepuštene zubu vremena.

Za sve napuštene objekte inspekcija je konstatovala da ugrožavaju životnu sredinu, da su opasni po prolaznike, kao i susedne objekte. U svakom od ovih slučaja pokrenut je postupak u kojim se od vlasnika traži da objekte obezbede, međutim, tu ima problema jer su mnogi objekti sa nerešenim imovinsko-pravnim statusom - kaže Slavica Lazov, šefica građevinske inspekcije.

I kada se zgrade i obezbede to je, kako kažu inspektori, samo privremeno jer se stalno dešava da nakon čišćenja i ograđivanja, ponovo dolazi do ulaska beskućnika i gomilanja smeća. Sugrađanin Sava Vojnović svakodnevno prolazi pored napuštene i nedovršene zgrade u Gundulićevoj ulici 19. Zgrada zimi služi kao dom za beskućnike, a leti je javni toalet i deponija za smeće.

- Deca svakodnevno prolaze pokraj napuštene zgrade jer je škola u komšiluku. Zabrinut sam jer su grede i daske sklone padu, pa je pitanje trenutka kada će se nekome građevinski materijal obrušiti na glavu, a špricevi i kese s lepkom svakodevno se razvlače oko zgrade. Krajnje je vreme da se nešto preduzeme - objašnjava Vojnović koji živi na Podbari.

Ni Novosađanki Dragani Bedić nije jasno iz kog razloga je toliko napuštenih zgrada u samom centru grada koje predstavljaju opasnost po prolaznike.

- Na uglu Ulica Mike Antića i Žarka Zrenjanina svakodnevno prolazim pored jedne napuštene kuće i stalno vodim računa da mi nešto ne padne na glavu - kaže Bedićeva.

Pored fantomskih zgrada i kuća u centru grada i Podbari, oko 20 napuštenih gradilišta koncentrisano je na Grbavici i Novoj Detelinari, dok je u prigradskim naseljima inspekcija evidentirala deset napuštenih kuća.

„Iznosimo po šleper smeća iz trščara”
DEPONIJA - I stare vojvođanske trščare, koja bi trebalo da budu spomenik kulture predstavljaju ruglo u Podbari. “Iz trščare na ulgu Almaške ulice i Save Vukovića svake godine iznesemo šleper smeća. Organizujemo se samoinicijativno i uklonimo smeće. Međutim, ljudi ponovo bacaju otpad u kuću i dvorište. Problem su i trščare u Ulici Save Vukovića i dve u Patrijarha Čarnojevića”, kaže Vojnović.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/ruglo-...h-zgrada/59779.phtml

Naličje grada 19 okt 2012 09:20 #344

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Treba oporezivati nekoriscenje gradjevinskog zemljista, i jos vise oporezivati napustanje gradilista. Jedino tako moze da se resi ovaj problem.

Naličje grada 19 okt 2012 09:26 #345

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Džaba.
Ljudi koji su ih započeli su pustili firme da propadnu i otvorili druge.
Postoji novosadski investitor/graditelj koji je otvorio 4-5 firmi. Svaki put kad je jedna u blokadi on otvori novu.

Treba im jednostavno povezati biznise (Futog će znati da li je to moguće) i prinuditi ih da završavaju stvari ili idu na kopanje po kontejnerima. Drugačije se neće naterati da rade kako treba.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 19 okt 2012 11:20 #346

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Džaba.
Ljudi koji su ih započeli su pustili firme da propadnu i otvorili druge.
Postoji novosadski investitor/graditelj koji je otvorio 4-5 firmi. Svaki put kad je jedna u blokadi on otvori novu.

Treba im jednostavno povezati biznise (Futog će znati da li je to moguće) i prinuditi ih da završavaju stvari ili idu na kopanje po kontejnerima. Drugačije se neće naterati da rade kako treba.
Pa trebaju oni licno da se terete, a ne firme. Tj vlasnik parcele treba da se tereti.

Naličje grada 01 nov 2012 14:41 #347

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Ne znam da li ovde da stavim ovu fotku

Lasla Gala kod Bulevara oslobođenja

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: SZPDNEVEN

Naličje grada 06 nov 2012 20:46 #348

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Пролазници се боје спрата

На адресу наше редакције стигле су жалбе грађана због куће на Футошком путу 39. Иако је доњи део објекта уређен, спрат је опасност за пролазнике, сматрају они који су нам се жалили, јер због лошег стања прети да се сруши.

Грађевинска инспекција изашла је јуче на терен и утврдила да је објекат пословно стамбени, где пословним делом управља ЈП “Пословни простор”, док је стамбени део, који обухвата и поменути спрат, у приватном власништву и тренутно је на продају.

“Спратни и тавански део куће нису у функцији.Фасада објекта је већим делом са отпалим малтером и пукотинама. На објекту се налазе два димњака, један је у средње лошем стању, а други је у лошем”, стоји у саопштењу инспекције.

У току су разговори о продаји овог дела објекта, те ће будући власник извршити реконструкцију, или адаптацију објекта. До тада ће Новосађани морати да чувају главе кад пролазе овим делом Футошког пута.
www.dnevnik.rs/novi-sad/prolaznici-se-boje-sprata

Naličje grada 07 nov 2012 00:23 #349

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
limanac napisao/la:
Пролазници се боје спрата

На адресу наше редакције стигле су жалбе грађана због куће на Футошком путу 39. Иако је доњи део објекта уређен, спрат је опасност за пролазнике, сматрају они који су нам се жалили, јер због лошег стања прети да се сруши.

Грађевинска инспекција изашла је јуче на терен и утврдила да је објекат пословно стамбени, где пословним делом управља ЈП “Пословни простор”, док је стамбени део, који обухвата и поменути спрат, у приватном власништву и тренутно је на продају.

“Спратни и тавански део куће нису у функцији.Фасада објекта је већим делом са отпалим малтером и пукотинама. На објекту се налазе два димњака, један је у средње лошем стању, а други је у лошем”, стоји у саопштењу инспекције.

У току су разговори о продаји овог дела објекта, те ће будући власник извршити реконструкцију, или адаптацију објекта. До тада ће Новосађани морати да чувају главе кад пролазе овим делом Футошког пута.
www.dnevnik.rs/novi-sad/prolaznici-se-boje-sprata
Adaptaciju? To jedino porusiti. Po mom misljenju se ne isplati krpiti objekat u ovako jadnom stanju.
Poslednja izmena: 07 nov 2012 00:23 od Yokai.

Naličje grada 07 nov 2012 16:25 #350

• everson
  • everson's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 92
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Mozda je pod zastitom zavoda/drzave/unesca/vatikana/ ..., kao slicni objekti u Jevrejskoj.

Naličje grada 07 nov 2012 18:06 #351

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zahvalnici: SZPDNEVEN

Naličje grada 21 nov 2012 13:55 #352

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Naličje grada 29 nov 2012 16:07 #353

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
zamislite čovek zna ko ga je tuko i opljačkao imaju tragove u stanu ali "istraga je u toku" od februara.

Ovo je da nekoga uhapsimo u MUP-u umesto tih razbojnika.
Našoj redakciji juče se javio Novosađanin Željko Crnoja (39), kako kaže, teško oboleo od tumora na mozgu, i ispričao nam da su ga u februaru ove godine pretukli podstanari i ukrali mu stvari iz kuće u vrednosti od 1.500 evra.

Prema njegovim navodima, on živi sam u jednom delu porodične kuće u Ulici Petefi Šandora na Telepu i pošto prima malu penziju, koju je dobio zbog prirode bolesti, odlučio je da izda jedan deo kuće. Kako priča, početkom februara, kod njega su došle dve studentkinje u želji da iznajme stan. Dogovorili su se da plaćaju kiriju mesečno 8.000 dinara, i već sutradan su se uselile.

- U početku je sve bilo u redu. Nisam im smetao. Međutim, posle nekog vremena počeo je da dolazi u stan mladić jedne od devojaka i ostajao je do kasno. Bukvalno je živeo tu s njima. Potom su se svađali po noći, slušali glasnu muziku i vraćali su se kasno iz grada, što je meni smetalo pa sam im rekao da moraju da se isele do kraja februara – ispričao je Željko za Novine novosadske. Onda su ga jedne večeri, tačnije 15. februara pozvale podstanarke da dođe na kafu. Tamo je bio i taj mladić.

- Popili smo kafu i onda je mene odjednom uhvatio neki san. Kao da sam bio opijen i zaspao sam. Kad sam se probudio video sam njih kako mi odnose stvari iz kuće, svu belu tehniku. Pokušao sam da ih zaustavim ali su svo troje počeli da me tuku. Udarali su me nogama svuda po telu i po glavi. Onesvestio sam se. Ujutro me otac našao zaključanog u stanu i u polusvesnom stanju. Pozvao je hitnu pomoć i policiju – kaže Željko i dodaje da je tom prilikom zadobio teške povrede zbog kojih je proveo u bolnici 15 dana.

- Dobio sam hematom na mozgu iako sam već dva puta operisan od tumora i išao sam na hemoterapiju. Zaista sam bio u jako lošem stanju. Pritom, policiji sam sve rekao. Ispričao sam im na koga sumnjam. Međutim, nisam dobio nikakvu informaciju od njih o ovom slučaju. Ne znam da li su uhapsili neke od tih ljudi što su me napali – objasnio nam je Željko.

U nameri da ispitamo tačnost ovih navoda, kontaktirali smo Policijsku upravu u Novom Sadu gde su nam rekli da je 16. februara, ujutro oko 11 sati, prijavljeno krivično delo razbojništva ali da je istraga još uvek u toku te da o okolnostima ovog događaja ne mogu da govore. Svi će detalji biti poznati po završetku istrage.

novosadske

Naličje grada 05 dec 2012 09:33 #354

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Naličje grada 05 dec 2012 09:40 #355

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Neke ljude treba školovati oko toga u šta se investira...
Kad već imaš pare, daj uradi posao kako treba.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 05 dec 2012 13:59 #356

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Aj što je plac izdat na određeno vreme odnosno privremeno aj što je objekat arhitektonski loš... ali zidani objekat na tom prostoru pa to je prst u oko zdravom razumu...

Naličje grada 05 dec 2012 14:49 #357

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pripadnik napisao/la:
Aj što je plac izdat na određeno vreme odnosno privremeno aj što je objekat arhitektonski loš... ali zidani objekat na tom prostoru pa to je prst u oko zdravom razumu...
Mozemo da se tesimo da nece biti tu zauvek, nego jos 6-7 godina najvise. Posto ako se dobro secam plac je izdat na deset godina pre nekoliko godina? Ili gresim?
Poslednja izmena: 05 dec 2012 14:49 od Yokai.

Naličje grada 05 dec 2012 18:51 #358

• ZORLUS
  • ZORLUS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Od prostih skica do Toplog Doma...AQ
  • Poruka: 105
  • Primljenih Zahvalnica: 147
Pogledajte kako je jedan naš sugrađanin rešio svoje probleme sa uštedom energije.
Sigurno je moljakao po ulazu da se sakupi novac da se sanira fasada i kada je skontao da nema vajde, preuzeo je posao u svoje ruke....I NAGRDIO SAMI CENTAR GRADA NA KUB. Informacije radi, centrala gradske građevinske inspekcije se nalazi u istoj ulici...i priča je prošla :gaah: Šta reći... :dunno:
Lokacija na Gmapi OVDE

Od prostih skica do TOPLOG DOMA...AQ

Naličje grada 06 dec 2012 09:17 #359

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Опасност вреба с висине

Већ неколико дана жутом траком ограђен је плато испред касарне "Др Арчибалд Рајс" у Футошкој улици 52. Учињено је то због могћности да би малтер с фасаде могао отпасти и повредити случајне пролазнике. На опасност с висине указују и мале табле постављене на четири места око касарне.

Иако је опасност од (от)падања делова фасаде постојала и раније, војска је тек недавно, на неки начин, забранила пролаз стазом поред касарне. Тиме је са себе и скинула одоговрност ако се неко, и поред видљивих обележја која указују да вреба опасност од пада предмета с висине, одлучи да ипак иде тик уз касарну и задобије евентуалне повреде.

Отпадања фасаде с једног од некада најрепрезентативнијих војних објеката у граду било је и раније. Пре скоро две године, у најмање два наврата отпадао је малтер фасада код главног улаза. Били су то прилично крупни комади који, срећом, нису никога повредили.

У војном објекту у Футошкој 52, коју старији Новосађани знају и као касарну "Маршал Тито", одавно нема војске. После прошлогодишњег упада активиста невладине организације Друштвени центар, овде је поново уведено дежурство.
Ово здање старо је око сто година.

Откако се војска одатле иселила, траје пропадање касарне. Војска, односно Министарство одбране нити има новца нити жели да улаже у "шминкање старе даме", јер је ова касарна намењена, по Мастар плану, за продају или размену. Али, МО и Град никако да се договоре око њеног преузимања. И док се то не догоди, а како ствари стоје касарна "Др Арчибалд Рајс" ће још дуго да причекана новог газду, објекат пропада. И сваким даном све више ће личити на оронулу старицу. М. Б.
www.dnevnik.rs/novi-sad/opasnost-vreba-s-visine

Naličje grada 07 dec 2012 11:57 #360

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
dali smo mi normalni :bash:

U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru