timek28 napisao/la:
Ljudi ja nemam nista protiv tih betonskih barijera ali gde ljudi da parkiraju kola? Sagraditi ljudski parking pa onda stavljati stubice gde god. Mislim neopisiva glupost je da u NS ima 2 cestita parkinga (Spens i SNP) dok su svi ostali parkinzi ulicnog tipa. Isparkiravanje sa ulice je pritom i opasno jer se uglavnom ide u rikverc direktno na kolovoz. Ali sta da rade vozaci kad jednostavno nemaju gde drugde da se parkiraju.
Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6030X уз помоћ Тапатока
Koliko vidim većina vozača je uglavnom sama u vozilu, eventualno još suvozač. Mogli bi da se dogovore pa da ide jedan pun auto, bili bi za barem 2 auta manje u saobraćaju. Do danas je bicikl mogao da se koristi sasvim komotno i tako je veći deo godine u NS. Bicikl zauzima znatno manje mesta za parkiranje nego auto. Javni prevoz u NS funkcioniše jako dobro, trebalo bi ga koristiti. Trebalo bi izgraditi ( dati privatnicima koncesiju npr. ) parking garaže u centru, napraviti na prilazima gradu P+R parkinge sa kombinacijom da korišćenje parkinga uključuje i neograničenu vožnju GSPom po nekoj normalnoj ceni. Povisiti cenu i smanjiti vreme za nerezidente u centralnim zonama ( bilo bi dobro da se za rezidente izgrade neka centralna parking mesta/garaže u blizini novonastalih stambenih blokova ). Objasniti da pešačenje nije kazna, već je korisno za zdravlje( važi naročito za roditelje koji svoju decu vozikaju u/iz škole umesto 15min pešačenja po lepom vremenu )kao i to da automobili nisu napravljeni da sa vama idu u stan, kafić, poštu,... već da se dovezete relativno blizu lokacije na koju idete. Mislim da bi ovi predlozi rešili u većoj meri problem parkiranja u gradu.