Evo ja dobio račun.Neću ga platiti a i ne nameravam da idem u Informatiku da ga isprave.Oni su dužni da mi ispostave ispravan račun.Kada to urade tada ću ga platiti.Nikakav ja ugovor nisam potpisao ni sa osiguranjem ni sa Informatikom da me oni zastupaju kod osiguranja.Inače predsednik upravnog odbora Sogaza je Dušan Bajatović.Svuda ga ima gde su pare.Zvao sam i udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine oni kažu da su već njihovi pravnici pokrenuli proces određivanja zakonitosti ovakvog načina naplate osiguranja.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nov...formatiku.html
Novosađani besni na "Informatiku", ombudsman traži proveru zakonitosti
Veliki broj Novosađana zaputio se danas ka šalterima "Informatike" sa ciljem da otkažu plaćanje osiguranja koje je na decembarskom računu sjedinjeno sa ostalim stavkama i uračunato u ukupnu sumu za plaćanje.
Kako su se reporteri 021 uverili na nekoliko mesta u gradu, gužve ispred uplatnih mesta "Informatike" su ogromne, zbog čega je na šalteru kod "Norka" pao sistem, pa su građane upućivali na terminale kod Bazara i u studentskom gradu.
Novosađani su ovog jutra bili revoltirani odlukom ovog preduzeća da se ukine postojeće osiguranje i uvede naplata novog bez njihovog odobrenja.
Već mesecima plaćam DDOR i šta je sad sa tim parama što sam do sada dala? Kako mogu tek tako da ukinu? Ja sam uvek sve plaćala, šta god stigne, ja platim, a na kraju nemam ništa.
Decembarski račun su oni poslali na prevaru. Šta su time dobili? Da sad ovde čekamo na ulici da otkažemo nešto što ne želimo.
Kako oni mogu da nametnu da ja plaćam po kvadratnom metru 4,29 dinara, i to ne samo ja, već svi građani Novog Sada. Pa znate li koliko je to novca u čitavom gradu?
To je kriminal. Mene su pojedine osiguravajuće kuće već jednom oštetile za 800 evra, tako da ne verujem nijednom više osiguranju. To je pljačka naroda.
Ovim povodom se oglasio i Zaštitnik prava građana Grada Novog Sada, koji je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada "Informatike".
"Zaštitnik građana Grada Novog Sada je JKP "Informatika" uputio preporuku da sa računa objedinjene naplate za komunalne usluge ukloni iz liste usluga stavku OSG Imovina SOGAZ - D. Đenerali i eventualno je predvidi kao posebnu ponudu koja će biti fizički odvojena od računa ili pak posebno istaknuta kao takva i smeštena na drugom vidnom mestu na računu", navodi se u saopštenju.