Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 31 jan 2013 21:57 #1581

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Dukelander napisao/la:
Ja ne vidim po kom osnovu bi se takva segregacija uradila.
Da li to onda znači da prevoz treba da bude besplatan za one koji imaju plate manje od... ?
Meni je to logično.

juče ili prekosutra sam slušao o tom predlogu. Valjda je do sada bilo da su svi penzosi imali besplatan prevoz, a sad hoće da uvedu limit. Da besplatan prevoz imaju oni sa malim primanjima (ne znam tačnu cifru). To je po meni u redu jer je nepošteno da ja i ti plaćamo prevoz nekom ko ima 50000 penziju
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 31 jan 2013 21:59 #1582

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Ok je to, a da li je pošteno da se onda plati prevoz nekome ko pošteno radi i zarađuje 15.000?
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:07 #1583

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
није

пензионери немају могућност да раде и зараде већу пензију а онај ко ради за 15000 теоретски може да траже боље плаћен посао
не живимо више у социјализму
NSBuild
Poslednja izmena: 31 jan 2013 22:10 od mukyz.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:09 #1584

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Dukelander napisao/la:
Ja ne vidim po kom osnovu bi se takva segregacija uradila.
Da li to onda znači da prevoz treba da bude besplatan za one koji imaju plate manje od... ?
Meni je to logično.
Apsolutno se slazem.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:15 #1585

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mukyz napisao/la:
није

пензионери немају могућност да раде и зараде већу пензију а онај ко ради за 15000 теоретски може да траже боље плаћен посао
не живимо више у социјализму

Teoretski smo ti i ja mogli biti milioneri i sad umesto u Novom Sadu biti u Francuskoj Polineziji na jahtama :P
U slučaju ovog tvog argumenta, onda si ti za to da svim penzionerima ipak bude besplatno. Meni je to ok.

Po meni bi pogrešno bilo primenjivati oba kriterijuma. Ili penzioner, ili sirotinja.
Ako ovo prođe, sledeće može biti penzioner sa malom penzijom koji nema svoj bicikl, pa penzioner koji je stariji od 85 godina, pa penzioner koji nema bicikl, stariji je od 85 godina, ima malu penziju i ne može da hoda duže od 150 metara...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 31 jan 2013 22:17 od Dukelander.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:20 #1586

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
nepošteno je bilo kao do sada da penzos sa velikom penzijom ima besplatan prevoz.
Ovo je socijalna mera i nije pitanje poštenja i nepoštenja već potrebe pomoći najugroženijim građanima. I dobra za penzionere koji ne mogu više da rade a imaju jako male penzije.

DS se buni što će ukinuti tu povlasticu uslovno rečeno bogatim penzionerima

Gradske vesti 31 jan 2013 22:23 #1587

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Opet mi nisi odgovorio na pitanje.
Da li je onda pošteno da besplatne markice dobiju oni koji nisu penzioneri a siromašni su?
Evo ja sam upoznao ljude koji dirinče za 15K dinara mesečno.
Poslednja izmena: 31 jan 2013 22:23 od Dukelander.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:29 #1588

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
nije pošteno. Oni mogu peške i biciklom jer su jaki i mladi.

Nije ni ovo sa penzionerima pošteno već moralno. starim a siromašnim ljudima pomoći ako se može. toliko se sredstva odvojilo. Tako i studenti imaju neke popuste. I trudnice mesto u autobusu. Nije pošteno da neko ko prvi uđe u bus sedne pa mora da ustane jer je ušla trudnica. Ali je moralno i potrebno je ustati.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:29 #1589

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
Нисам за то да је свим пензионерима бесплатно.
Не видим разлог зашто неко ко има пензију већу од просечне плате, не би плаћао карту. Такви пензионери реално имају и уштеђевине и децу на позицијама или иностранству и не видим разлог зашто би им се помагало.

Што се тиче оних што раде за 15000, сада ћу бити мало окрутан али too bad. Нисам ја бирао њихов животни пут па да сада буквално плаћам њихове грешке.
Знам милион људи који немају посао зато што га не траже и још толико оних који раде те бедне послове из дана у дан без да су и покушали да промене нешто...
Не можемо сви радити у државним институцијама и примати 40000-50000.
А лепо када заврше са својим радним стажом и буду имали малу пензију и не буду имали више могућност да зарађују, онда ће и они имати бесплатну маркицу.

Оно што би ја урадио је увео бесплатне маркице за незапослене али са роком од 3 месеца. Ако за то време не нађеш посао ништа од маркице
NSBuild

Gradske vesti 31 jan 2013 22:32 #1590

• toz197
  • toz197's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 73
  • Primljenih Zahvalnica: 16
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Umalo-tuca-u-C...ranackoj-liniji.html

Umalo tuča u Čistoći, 70 zaposlenih po stranačkoj liniji

U krugu JKP "Čistoća" danas je došlo do verbalnog sukoba otpuštenog radnika i poslovođe, zbog čega je pozvana i policija.

Jedan od radnika koji je do sada radio na sezonskim poslovima, nakon što mu je rečeno da je otpušten, posvađao se sa nadređenim, a u svađu se potom uključilo još nekoliko ljudi. Sekretar samostalnog sindikata "Čistoće" Gojko Perišić kaže da je poslovođa pozvao policiju.

"Sukobili su se samo verbalno, pa su došle dve patrole policije koju je pozvao poslovođa jer se uplašio. Ovo nas ne iznenađuje jer se radnici svakodnevno otpuštaju i pri tome trpe stalno pretnje i ucene od strane novog rukovodstva", kaže Perišić.

Sindikalci navode da su o mogućim sukobima upravo upozorili u otvorenom pismu gradonačelnika Milošu Vučeviću, zbog narušenih međuljudskih odnosa nastalog dolaskom nove uprave koja je do sada dovela oko 70 novozaposlenih. Podsetimo, ovim preduzećem upravlja RDS, koja je pod kontrolom novosadskog SPO.

Sindikat Čistoće: Zaustaviti masovno zapošljavanje po partijskoj liniji

"Radi se o nestručnim kadrovima, koji obavljaju odgovorne poslove sa visokim koeficijentom, pri čemu je menjana i "unakažena" postojeća sistematizacija, kako bi se isto sprovelo. Zaposleni koji su do tada obavljali te poslove, a koji su posedovali odgovarajuću stručnu spremu i znanje, su bez objašnjenja, preko noći smenjeni, što pokazuje da se radi o političkom i ljudskom linču", ističe se u saopštenju sindikalaca.

U Sindikatu kažu da su navedeni i ostali problemi doveli do narušavanja međuljudskih odnosa, radne atmosfere, te se u sve zaposlene uvukao strah od progona, ucena, gubitka posla i neredovne isplate zarada, što, takođe, utiče na rad preduzeća.

Gradske vesti 31 jan 2013 22:35 #1591

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mukyz napisao/la:
Што се тиче оних што раде за 15000, сада ћу бити мало окрутан али too bad. Нисам ја бирао њихов животни пут па да сада буквално плаћам њихове грешке.

Isto se može reći za penzionere koji imaju male penzije...
Prosto, zašto bi neko plaćao njihove životne greške?

Gradske vesti 31 jan 2013 22:42 #1592

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
Зато што они више то не могу да промене, а радно способни могу.

Један пример: Да ли је теби нормално да један Инжењер за мелиорацију и наводњавање у Војводини ради у једном пропалом Петру Драпшину за плату 0 динара годину дана, а после када се предузеће распадне седи кући беспослен, не ради ништа и кука како нема посао?
NSBuild

Gradske vesti 31 jan 2013 23:12 #1593

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
У суштини да не буде да сам закерало и недоказан, а и пошто живимо где живимо могао би се сложити са тиме да би било пожељно да све особе чији приход по члану домаћинства не прелази неки износ добију бесплатну маркицу.
NSBuild

Gradske vesti 01 feb 2013 00:32 #1594

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1210
  • Primljenih Zahvalnica: 639
Pravo vreme da urade sahtove od plastike ili kog ono materijala koji se pominjao ranije.

Gradske vesti 01 feb 2013 09:35 #1595

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Dukelander napisao/la:
mukyz napisao/la:

Isto se može reći za penzionere koji imaju male penzije...
Prosto, zašto bi neko plaćao njihove životne greške?

Malu penziju ima 80% penzionera i to ljudi koji su radili na nekim respektabilnim pozicima ( prosvetni radnici, cinovnici, medicinsko osoblje.... ). Ne mozes reci da su oni pravili zivotne greske birajuci taj put u karijeri. Moj komsija mlinar ima vecu penziju od moje babe, profesorice matematike u gimnaziji.
Slobodni Zidar

Gradske vesti 01 feb 2013 09:40 #1596

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Znam ja to sve, ali ironišem. Ja sam protiv bilo kakvog ukidanja povlastica penzionerima.
Penzioner koji ima 100.000 penziju se ni neće voziti javnim prevozom, i ne vidim onda čemu sve, osim naravno, populizmu.

Gradske vesti 01 feb 2013 09:50 #1597

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ovo je populizam
DS protiv ukidanja besplatnog prevoza za penzionere

Demokratska stranka najoštrije se danas usprotivila najavljenom predlogu nove gradske vlasti za ukidanje prava penzionera na besplatan javni gradski prevoz.

a oduzimanje povlastica jednom delu penzionera je suprotno od populizma. To je pomoć najugroženijima. Plus je saopštenje DS-a (ako su ga tačno preneli mediji) obmana jer to nije ukidanje pesplatnog prevoza penzionerima već ukidanje besplatnog prevoza penzionerima sa višim penzijama od ... dinara
Poslednja izmena: 01 feb 2013 09:52 od ranko su ns.

Gradske vesti 01 feb 2013 09:56 #1598

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Ni ja nisam nesto za benificije ali jesam za jasnu diferencijaciju penzija. Ta jednakost bravara i profesora u penzijama je los recidiv komunzima u ljutom tranzicijskom kapitalizmu. Profesor mora imati vecu penziju od mlinara, pa makar i 1000 din.

Tih penzionera koji imaju 100 000 ima oko 2000 u celoj zemlji, tako da to nije bitan segment
Slobodni Zidar

Gradske vesti 01 feb 2013 09:57 #1599

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
ranko su ns napisao/la:
a oduzimanje povlastica jednom delu penzionera je suprotno od populizma. To je pomoć najugroženijima. Plus je saopštenje DS-a (ako su ga tačno preneli mediji) obmana jer to nije ukidanje pesplatnog prevoza penzionerima već ukidanje besplatnog prevoza penzionerima sa višim penzijama od ... dinara

Pa ti najugroženiji penzioneri već imaju povlastice, zar ne?
Ja to vidim ovako: igramo se Robin Huda, ukidamo povlastice bogatijim penzionerima, ali ne da bi pomogli siromašnijim, jer im to zapravo neće pomoći. Onda će siromašniji da budu srećniji jer bogatiji moraju da plate prevoz?!?

A ušteda, ako to žele da naprave će biti nikakva, jer kao što je Steve rekao, 80% penzionera je sa malim penzijama, a od onih 20% možda će četvrtina hteti da se vozi busom.

Zato kažem da je ovo populistički potez, jer nikome u stvari nisu pomogli, osim što su uzeli nešto malo za džeparac.

Gradske vesti 01 feb 2013 10:02 #1600

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Steve McQueen napisao/la:
Ni ja nisam nesto za benificije ali jesam za jasnu diferencijaciju penzija. Ta jednakost bravara i profesora u penzijama je los recidiv komunzima u ljutom tranzicijskom kapitalizmu. Profesor mora imati vecu penziju od mlinara, pa makar i 1000 din.

Tih penzionera koji imaju 100 000 ima oko 2000 u celoj zemlji, tako da to nije bitan segment

Steve, sad sam karikirao sa tim brojevima. Govorimo o velikim penzijama zbog kojih će im biti ukinuta povlastica markice za prevoz. Čekam da čujemo koja je to brojka, i šta je to velika penzija.

Što se prvog dela tiče, slažem se, ali onda taj profesor ulazi u recept za ukidanje povlastice besplatnih markica za bus. :troll:
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru