Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 19 apr 2013 17:07 #1701

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Nije to losa ideja. Mislim, boravak u prirodi.
Ja sam poceo da se vozim po F.Gori, doduse, autom, od Beocina pa gore ka Andrevlju i mogu da priznam da se vratim preporodjen :)
Slobodni Zidar
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 19 apr 2013 17:22 #1702

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ja znam skoro celu FG :)
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Gradske vesti 19 apr 2013 17:24 #1703

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Evo ja sam se sad vratio iz bajkiranja. Otise, vozaš li po FG?
Ja sad idem svakih par dana, na kratke ture. Imam par ljudi s kojima vozam, al nekad idem i sam.
Zainteresovan?
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Gradske vesti 19 apr 2013 22:37 #1704

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Moze, ali uglavnom vikendom ja idem. :cheers:
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 19 apr 2013 22:38 od Otis Driftwood.

Gradske vesti 20 apr 2013 08:26 #1705

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ovo je jako interesantna priča. Mirišem aferu jer su opipljivi dokazi bahatosti tadašnje Gradske vlasti (Maja Gojković)
Sud naložio Gradu da otpuštenog inspektora vrati na posao

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je presudu kojom se nalaže da se građevinski inspektor Zoran Jovanović, kojem je Uprava za inspekcijske poslove Novog Sada uručila otkaz, nakon skoro sedam godina vrati na posao.

Jovanović je otpušten nakon afere oko rušenja zgrade "Kelvin" u Partizanskoj ulici krajem 2005. godine. Povod za pokretanje disciplinskog postupka i kasniji otkaz bilo je njegovo odbijanje da prihvati dokumentaciju na osnovu koje je Gradska uprava za inspekcijske poslove bez osnova platila iz gradskog budžeta rušenje nelegalno podignutih objekata. Jovanović zbog toga, kao postupajući građevinski inspektor, nije hteo da donese zaključke o troškovima kojima bi naknadno opravdao plaćanje.
Jovanović tvrdi da je samo u slučaju prvog, od ukupno tri nelegalno podignutog objekta preduzeća "Kelvin-oil", započeo proceduru prinudnog izvršenja uvođenjem JKP "Stan" u posao rušenja objekta. Za ovaj "posao" iz gradskog budžeta je "Stanu" uplaćeno 5,9 miliona dinara. Tim povodom Osnovni sud je utvrdio da troškovi o rušenju prvog objekata nisu pravilno obračunati, a da u slučaju druga dva objeka nije ni bilo izvršenja od strane JKP "Stan", jer je vlasnik objekata počeo sam da ih uklanja. "Dokazao sam da je oštećen budžet grada i na osnovu toga sada očekujem da nadležno tužilaštvo utvrdi da li je bilo kriminalnog udruživanja da se ta šteta načini", izjavio je Jovanović Radiju 021 po dobijanju presude.

Predstavnici Grada nerado su se oglašavali povodom Jovanovićevom slučaja, pravdajući to činjenicom da ne žele da iznose komentar dok traje sudski postupak. Pre više od četiri godine, iz Gradskog veća su se oglasili šturim saopštenjem u kojem je navedeno da je Jovanović "učinio teže povrede radnih obaveza i dužnosti i izrečena mu je mera prestanka radnog odnosa".

ceo tekst
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Gradske vesti 21 apr 2013 20:06 #1706

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 62
ranko su ns napisao/la:
ovo je jako interesantna priča. Mirišem aferu jer su opipljivi dokazi bahatosti tadašnje Gradske vlasti (Maja Gojković)
Sud naložio Gradu da otpuštenog inspektora vrati na posao

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je presudu kojom se nalaže da se građevinski inspektor Zoran Jovanović, kojem je Uprava za inspekcijske poslove Novog Sada uručila otkaz, nakon skoro sedam godina vrati na posao.

Jovanović je otpušten nakon afere oko rušenja zgrade "Kelvin" u Partizanskoj ulici krajem 2005. godine. Povod za pokretanje disciplinskog postupka i kasniji otkaz bilo je njegovo odbijanje da prihvati dokumentaciju na osnovu koje je Gradska uprava za inspekcijske poslove bez osnova platila iz gradskog budžeta rušenje nelegalno podignutih objekata. Jovanović zbog toga, kao postupajući građevinski inspektor, nije hteo da donese zaključke o troškovima kojima bi naknadno opravdao plaćanje.
Jovanović tvrdi da je samo u slučaju prvog, od ukupno tri nelegalno podignutog objekta preduzeća "Kelvin-oil", započeo proceduru prinudnog izvršenja uvođenjem JKP "Stan" u posao rušenja objekta. Za ovaj "posao" iz gradskog budžeta je "Stanu" uplaćeno 5,9 miliona dinara. Tim povodom Osnovni sud je utvrdio da troškovi o rušenju prvog objekata nisu pravilno obračunati, a da u slučaju druga dva objeka nije ni bilo izvršenja od strane JKP "Stan", jer je vlasnik objekata počeo sam da ih uklanja. "Dokazao sam da je oštećen budžet grada i na osnovu toga sada očekujem da nadležno tužilaštvo utvrdi da li je bilo kriminalnog udruživanja da se ta šteta načini", izjavio je Jovanović Radiju 021 po dobijanju presude.

Predstavnici Grada nerado su se oglašavali povodom Jovanovićevom slučaja, pravdajući to činjenicom da ne žele da iznose komentar dok traje sudski postupak. Pre više od četiri godine, iz Gradskog veća su se oglasili šturim saopštenjem u kojem je navedeno da je Jovanović "učinio teže povrede radnih obaveza i dužnosti i izrečena mu je mera prestanka radnog odnosa".

ceo tekst

o ovom slucaju je pisano od 2005 godine hilajde puta, ali nista... ukucaj njegovo ime u google nacices na dosta tekstova... jadnicak otpusten jer je samo postovao zakon

Gradske vesti 24 apr 2013 08:46 #1707

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Hitna pomoć 2014. dobija zgradu

Gradska uprava za zdravstvo naredne godine će nastojati da obezbedi novac iz gradske kase za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo dr Petra Novakovića, već se razmišlja o pogodnoj lokaciji za Zavod. Trenutno postoje dve mogućnosti, a u pitanju je gradsko zemljište na kraju Somborskog bulevara ili na Telepu. Predviđa se da prostor nove zgrade ima površinu od 1.500 kvadratnih metara.

- U novoj zgradi će sve biti objedinjeno, a ne kao sada kada ekipe Hitne službe rade na više lokacija i koriste prostorije u okviru Doma zdravlja. Te prostorije, koje se nalaze u Vršačkoj ulici i na Limanu, biće vraćene Domu zdravlja na korišćenje – rekao je Novaković.
novinenovosadske.rs/hitna-pomoc-2014-dobija-zgradu/

Gradske vesti 24 apr 2013 17:27 #1708

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator

Gradske vesti 30 apr 2013 21:43 #1709

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Ulaz na Frušku goru 150 dinara

Na Fruškoj gori će se, od prvomajskih praznika, naplaćivati ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila.

Za celodnevnu posetu Nacionalnom parku plaćaće se 150 dinara po vozilu. Nacionalni park Fruška gora obezbedio je vreće za prikupljanje smeća i kontejnere za njihovo odlaganje.

Podsećaju da vatra može da se loži samo na za to označenim mestima, a koristiće se drva koja su već pripremljena i nalaze se pored ognjišta. Nakon upotrebe ognjišta, vatra se mora obavezno ugasiti.

Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka. Navode da je uređeno preko 50 izletničkih lokaliteta.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ulaz-na-Frusku-goru-150-dinara.html

Da li se ranije nešto plaćalo? Meni je letos neki dekica uzeo 200 dinara kada sam skrenuo prema Norcevu. NI pre, ni posle toga mi niko nije ništa naplatio tu... :dunno:

Gradske vesti 30 apr 2013 22:14 #1710

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Jeste, vec neko vreme naplacuju 150 din. Barem na Strazilovu.
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Gradske vesti 09 maj 2013 06:38 #1711

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Sinoc je potpuno izgoreo Uradi sam.

Gradske vesti 09 maj 2013 09:25 #1712

• Goxy
  • Goxy's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Nikad ne raspravljaj sa frizerom o politici.
  • Poruka: 219
  • Primljenih Zahvalnica: 47

Gradske vesti 09 maj 2013 09:31 #1713

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Ово као да је од картона било направљено, зашто се цео кров срушио :?

www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/izgo...90885.html#commentsv

Gradske vesti 09 maj 2013 09:40 #1714

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ja pretpostavljam da su paneli bili Al+poliuretan, koji izuzetno lepo gori.
Krov se srušio jer čeliku jako pada nosivost na povišenim temperaturama, a verovatno ni konstrukcija nije bila nešto reprezentativna, niti tretirana PP premazima.

Što se tiče javljača požara, i da su javili, što verovatno jesu ako ih je bilo, nije bilo šanse za gašenje jer se poliuretan jako brzo razgori. Da su imali sprinklerski sistem, koji se uključuje automatski, i da nisu imali te panele, verovatno bi sve bilo mokro ali sačuvano.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Gradske vesti 09 maj 2013 19:32 #1715

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Mislim da je Uradi sam imao betonske krovne nosace. Ne vidim na slikama, ali ne verujem da su se oni urusili...
Dukelander napisao/la:
Ja pretpostavljam da su paneli bili Al+poliuretan, koji izuzetno lepo gori.
Krov se srušio jer čeliku jako pada nosivost na povišenim temperaturama, a verovatno ni konstrukcija nije bila nešto reprezentativna, niti tretirana PP premazima.

Što se tiče javljača požara, i da su javili, što verovatno jesu ako ih je bilo, nije bilo šanse za gašenje jer se poliuretan jako brzo razgori. Da su imali sprinklerski sistem, koji se uključuje automatski, i da nisu imali te panele, verovatno bi sve bilo mokro ali sačuvano.

Gradske vesti 09 maj 2013 19:39 #1716

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Koliko ja vidim, betonski su noseći stubovi i obodne grede, a krovna konstrukcija je bila neka rešetka.
Ne vidim na snimcima da li je samo čelik ili je kompozit čelika i betona, ali rekao bih da je čelik u pitanju svakako.

Gradske vesti 09 maj 2013 20:00 #1717

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Ovi iz Gradske uprave su veoma vredni pa ne mogu jedan sajt ažurirati. Zadnji put ažurirano 2010 mada su sliku gradonačelnika uspeli da zamene

više na
www.novisad.rs/geografski-podatsi
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Gradske vesti 09 maj 2013 22:18 #1718

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Zahvalnici: Dukelander

Gradske vesti 10 maj 2013 00:01 #1719

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
ranko su ns napisao/la:
Ovi iz Gradske uprave su veoma vredni pa ne mogu jedan sajt ažurirati. Zadnji put ažurirano 2010 mada su sliku gradonačelnika uspeli da zamene

Osim kadrovskih promena, sve ostalo je isto. Možda zbog toga ne diraju sajt. :D

Gradske vesti 11 maj 2013 10:20 #1720

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Diskusija premestena u Kafanu.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru