Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 31 jan 2015 12:16 #2301

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Jedna stvar mi nije jasna. Zavrsetak celog posla se ocekuje do pocetka maja. Rok je bio 140 kalendarskih dana, a gradnja je krenula oko 5 novembra ako se ne varam. To je zapravo 6 meseci ili ~180 dana. Dakle produzili su radove za oko 40 dana...

A kad smo vec kod kasnjenja na Temerinskom putu se vec mesec i po dana ne desava nista od radova. Da li ne znaju sta da rade sa onom pumpom - hoce, nece kruzni tok ili sta pojma nemam.
Poslednja izmena: 31 jan 2015 12:23 od Bogdus.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 31 jan 2015 14:25 #2302

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 476
  • Primljenih Zahvalnica: 1503
10 novembar su poceli. Ako JKP Put ne bude zakocio sa asfaltom, zavrsice se radovi na vreme. Za sada idu brze od planiranog (Graditelj radi 7 dana u nedelji, stvarno im se nista ne moze zameriti). Mozda ce se nesto duze cekati samo na raspodelu autobuskih linija pa se zato izmestaju do 1 maja.

Gradske vesti 31 jan 2015 16:52 #2303

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36808
Zahvalnici: Nicisy1, Novajlija

Gradske vesti 01 feb 2015 11:27 #2304

• romanempire
  • romanempire's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 792
  • Primljenih Zahvalnica: 2355
Varosi ima, sto da gresim dusu
boljih i lepsih al' samo jedna je
shvacas varos u koju se vracas.
Zahvalnici: Cookie, Dunavski, Novajlija, Blavak

Gradske vesti 02 feb 2015 11:18 #2305

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Iako sam ja pre za projekat presackog mosta preko usca kanala... valjda ce se nakon ovog barem preci na uredjenje Ribarca.

"U narednom periodu" znaci da tek treba da dodje do raspisiranja tendera, a od tog trenutka potrebna su 2 meseca do okoncanja tendera i jos 1-2 meseca do potpisivanja ugovora i 1-2 meseca do pocetka izgradnje.
U sto marki da nece poceti izgradnju pre jula? ;)
Uskoro počinje gradnja mosta do Ribarskog ostrva

Novi Sad će ove godine početi gradnju pešačko-biciklističkog mosta koji će povezati Sunčani kej i Ribarsko ostrvo, saznaje 021.rs.

U Zavodu za izgradnju grada su nam potvrdili da će u narednom periodu biti raspisana javna nabavka za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta, nakon čega će se znati svi detalji ove investicije.
U ZIG-u su za 021.rs naveli da dok se ne završi ovaj postupak neće biti poznata vrednost investicije. S druge strane, u budžetu grada je navedeno da je za granju ovog mosta planirano oko 115 miliona.

Most će se graditi četiri godine nakon arhitektonskog konkursa.
Prema pobedničkom radu novi most koji će povezati Kej i Ribarac, biće izgrađen na sedam stubova na šipovima i konzolama.

Arhitektonsko rešenje predviđa da konstrukcija mosta bude u kombinaciji čelika i limova sa mogućnošću postavljanja solarnih panela duž ograde koji bi se koristili za zagrevanje hodne podloge zimi, kako ne bi dolazilo do smrzavanja.

- Most će biti širok od 5,5 do 7,5 metara na vidikovcu, središnjem delu i najvišoj tački prelaza, a dugačak 270 metara i minimalne visine od 9 metara što je propisano Dunavskom konvencijom o plovnom putu.
Ispod mesta će nesmetano prolaziti brodovi koji ulaze u brodogradilište, a takođe i brodovi Rečne flotile Vojske Srbije. Konstrukcija će biti u mogućnosti da izdrži prelazak manjih motornih vozila, ali samo u iznimnim situacijama, jer je to prvenstveno pešačko-biciklistički most.

Očekuje se da će most svojim atraktivnim izgledom postati jedno od obeležja Novog Sada i samim tim doprineti povećanju turističkih potencijala grada, a njegovom izgradnjom podstaći će se i razvoj popularnog Ribarca.

slike
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Uskoro-pocinje...ibarskog-ostrva.html

Gradske vesti 02 feb 2015 11:38 #2306

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Ne bih da budem hejter, to je super ideja ali Novi Sad trenutno ne moze da prebroji mesta gde je sve go**iv i supalj zbog neulaganja i neobnavljanja esencijalne infrastrukture ...
Poslednja izmena: 02 feb 2015 11:39 od ZoxInTheBox.
Zahvalnici: Bogdus, Mikins

Gradske vesti 02 feb 2015 11:49 #2307

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Slazem se sa Zox. Mada za 115 milki ne bi se moglo uraditi jako puno. Moglo se srediti recimo 2-3 manje ulice ili jedan veci bulevar (rekonstruisati). To svakako nije malo ali nije ni bog zna sta...

Npr. po meni prioritetniji problem od ovoga je Rumenacki put koji je devastiran, Bulevar Kneza Milosa koji je devastiran, potez - Industrijska - Partizanska koji je devastiran, raskrsnice na Bulevaru Oslobodjenja koje odvaljuju amortizere (al da se ljudski odrade sa najboljim asfaltom), rekonstrukcija nove trake Temerinskog puta koja je propala posle 10 godina, Jovana Subotica koja je propala posle 7 godina, Sentandrejski put druga traka i drugi most preko kanala i da ne nastavljam dalje...

Poenta price je, gde god da se pare uloze necemo biti zadovoljni jer su potrebe 5 puta vece od mogucnosti. Tako da nam ostaje da samo podrzimo sta god da se gradi. Ovaj mostic ako se nakon toga sredi i Ribarac ce biti lepa ambijentalna celina zajedno sa vec lepim kejom.

Gradske vesti 02 feb 2015 12:29 #2308

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Pa dobro, jeste da se ne obnavlja "esencijalna" infrastruktura, ali je i red da se nesto novo gradi, meni je ovo super projekat, bicikl vozim svaki dan sem u zimskom periodu i bas me raduje ova vest. Naravno ako se stvarno krene u realizaciju...
Zahvalnici: Nicisy1, mlata

Gradske vesti 02 feb 2015 13:24 #2309

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Inace ja sam mislio da ce se taj most direktno nadovezati na Strand i kej, kad ono medjutim:

Poslednja izmena: 02 feb 2015 13:25 od Bogdus.

Gradske vesti 02 feb 2015 13:28 #2310

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Slažem se sa novajlijom. Takođe, kao i on, često vozim bicikl, te bi mi bilo lepo da mogu preko tog i takvog mosta na Ribarac.
Slažem se i sa timekom oko rekonstrukcije Ribarca. Ja bih voleo da tamo bude naše Margitino ostrvo ( Margit sziget )- to bi privuklo veliki broj građana sa asfalta u prirodu, pored reke...

Gradske vesti 02 feb 2015 13:58 #2311

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Delim misljenje da je ideja super. Nego nelogicno mi da se, iako je ideja o mostu vec godinama prisutna, ipak nista posebno sve te godine nije ulagalo u sam Ribarac. Ljude ce tamo prvenstveno privuci ambijent u koji se nista ne ulaze.
Zato sam skeps, ne zato sto mislim da lokacija nije vredna ulaganja. Al nadam da nisam u pravu :)
Poslednja izmena: 02 feb 2015 14:11 od ZoxInTheBox.

Gradske vesti 02 feb 2015 20:00 #2312

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Novajlija

Gradske vesti 02 feb 2015 22:16 #2313

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Sa gornjeg linka:
"Ukoliko nam ne izađu u susret mi ćemo sprečiti gradnju Bulevara. On neće ni biti završen", kažu stanovnici.

Umesto da budu srecni sto im se nece rusiti nelegalni objekti, oni jos i prete. Pa, jbte :facepalm:
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Nicisy1, Buck, Yokai, Dunavski, Blavak, Bogdus

Gradske vesti 03 feb 2015 12:06 #2314

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Most će se graditi četiri godine

jel ovo neka greška ili?
Poslednja izmena: 03 feb 2015 12:07 od Nicisy1.

Gradske vesti 03 feb 2015 12:10 #2315

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8346
Nisi obuhvatio celu rečenicu.

Most će se graditi 4 godine nakon projekta.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 03 feb 2015 12:38 #2316

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Dukelander napisao/la:
Nisi obuhvatio celu rečenicu.

Most će se graditi 4 godine nakon projekta.

ups :angel: tako već bolje zvuči :D

ja se nadam da će početi ove godine da se gradi, mada poznavajući naš sistem i sve ostalo... :whistle:

Gradske vesti 07 feb 2015 22:17 #2317

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Gradske vesti 08 feb 2015 14:40 #2318

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
www.zigns.rs/jn.asp?f2=jn2015/pop-150204.htm

Ovo ako pocne da se gradi 2016. godine bice dobro, a toliko je najavljivan pocetak cak i prosle godine... :drool:

Gradske vesti 08 feb 2015 15:10 #2319

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ja samo ne razumem zasto ZIG gradi zavod za hitnu pomoc. Jel hitna pomoc zaduzenje lokalne samouprave ili republickog zavoda za zdravstveno osiguranje tj. ministarstva? Mislim siguran sam da ga ovi drugi nikada ne bi izgradili, pa zato ovi prvi moraju - ali jer mora ZIG da se bavi bas svim i svacim?

Kad smo vec kod toga:
www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/ak...godina-samo-obecanja

:facepalm:
Poslednja izmena: 08 feb 2015 15:12 od Bogdus.

Gradske vesti 08 feb 2015 15:47 #2320

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Stvarno ne znam odgovor na to pitanje, mozda neko dugi zna.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru