Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 24 jun 2015 17:04 #2461

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Neka premeste zaradu i poreske prihode. Ovo je zamajavanje, par radnih mesta ako uopste..
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 24 jun 2015 18:28 #2462

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Dispečerski centar može da bude i u Krnješevcima. Pravi centar je tamo gde se broje dukati.

Gradske vesti 24 jun 2015 18:35 #2463

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Farsa, ko i sve ostalo.

Gradske vesti 27 jun 2015 17:53 #2464

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Ne vidim da se pominje na drugim temama pa da pitam ovde. Garaža kod muzeja da ili ne? Mislim da ovih dana kree gradjanski protest protiv te garaže, tj protiv menjanja namene zelene površine u garažu. Mišljenja ćlanova foruma o tome?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Gradske vesti 28 jun 2015 14:19 #2465

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 195
  • Primljenih Zahvalnica: 909
^^ Uvek je problem kad izgubimo i to malo zelenih površina što imamo.

Možda bi bolje rešenje za parking u centru bilo to da se napravi nadzemna garaža (na 3 nivoa npr) u ulici Ignjata Pavlasa naspram Pozorišta Mladih, na mestu teniskih terena. Deo fasade garaže, koja gleda prema parku, bi mogao biti zelen, tj od nekih puzavica i drugih biljaka (da se uklopi sa Dunavskim parkom), a na krovu bi se mogli napraviti teniski tereni. Nešto slično ovome:

Poslednja izmena: 28 jun 2015 14:24 od Oniks.
Zahvalnici: limanac, Blavak

Gradske vesti 28 jun 2015 15:00 #2466

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8346
Moje skromno mišljenje.
U centru grada garaže treba graditi samo kao deo nasleđene ulične matrice.
To znači ili kao objekte koji će se nalaziti među postojećim zgradama (srušiti neke kuće pa izgraditi spratnu garažu, ili kao potpuno podzemne objekte na mestu obodnih trgova pešačke zone (Trg Republike). Eventualno bi imalo smisla graditi spratne garaže kao dovršetke nedoršenih gradskih blokova (nema puno takvih mesta u gradu).
U tom smislu, teniski teren kod Dunavskog parka bih uklanjao jedino u korist širenja samog parka.

Ja sam protiv zauzimanja zelene površine montažnom garažom privremeno-trajnog tipa.
Ako je naprave, gledaćemo je tu još 30 godina minumum.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 28 jun 2015 15:05 od Dukelander.

Gradske vesti 28 jun 2015 15:03 #2467

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Citiraću svoj post od pre par godina.
Ovo je inače bilo idejno rešenje pokojnog arhitekte Natka Marinčića.
Dukelander napisao/la:
Bilo je priče o gradnji garaže na igralištima Sokolskog doma.
To je osujećeno dosta jakom akcijom radnika i korisnika doma i pozorišta mladih.

Evo idejne skice, tj. kako je to trebalo da izgleda:

‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 28 jun 2015 15:04 od Dukelander.
Zahvalnici: limanac, TurboMaximus, Oniks, Blavak

Gradske vesti 28 jun 2015 15:28 #2468

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
A zimi klizalište.

Gradske vesti 28 jun 2015 15:34 #2469

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Meni je to resenje Marincica ubedljivo najbolja opcija, hvala sto si nas podsetio Duke i nadam se da ce se pokrenuti neka koncesija ili sta god narednih godina jer je lokacija odlicna a zgrada moze biti skroz neupadljiva i vrlo funkcionalna.

Gradske vesti 28 jun 2015 15:53 #2470

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Eliminiše kolovoz i parking. Takvih trgića nam nedostaje.

Gradske vesti 28 jun 2015 16:20 #2471

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8561
  • Primljenih Zahvalnica: 36811
Dukelander napisao/la:
Citiraću svoj post od pre par godina.
Ovo je inače bilo idejno rešenje pokojnog arhitekte Natka Marinčića.

Sećam se tog projekta/idejnog rešenja. U principu sam protiv zbog narušavanja izgleda spomenika kulture (zgrada Doma kulture), ali u opciji kada treba birati između parkića (koji bi se dao još malko urediti) i ovog, pre bih izabrao ovo rešenje. Sad kada ga pogledam i pogledam drugu stranu ulice (I.O.), mislim da bi se sasvim lepo uklopilo, a na Dom kulture ćemo imati divan pogled iz parka.

Gradske vesti 28 jun 2015 16:53 #2472

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zadnja strana Sokolskog doma je najmanje bitna od svih, pa i ne bi bilo strašno da se napravi ovako nešto.
Može se napraviti i kompromis, sa dva podzemna sprata garaže i jednim nadzemnim, pa bi veći deo sokloskog doma ostao vidljiv a u parteru bismo ipak imali neko događanje koje nije ograda.

Gradske vesti 28 jun 2015 17:21 #2473

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Garaza na tom mestu bi bila saobracajna nocna mora po mom misljenju. Parking na sprat na taxi stajalistu visine da ne zakljanja pogled na crkvu kao i podzemni ispod Modene. Takodje, parking na sprat ispred Isidorine gimnazije. Sasvim dovoljno za pocetak.

Gradske vesti 28 jun 2015 18:12 #2474

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zavisi kojoj populaciji je namenjena garaža.
Ako kažemo da je garaža na tom mestu namenjena stanovnicima centra grada, onda je savršeno smislena.
Što se logistike tiče, ja mislim da bi sve garaže javnog tipa trebalo da se nalaze uz veće gradske saobraćajnice.

Evo na brzaka kako bi se mogle organizovati u centru.

Objašnjenje:
- crno je podzemna garaža za administraciju banovine i gradske skupštine preko puta, a može se napraviti pešački tunel ispod Žarka Zrenjanina.
- crveno su garaže namenjene rezidentima centra
- plavo su garaže namenjene svima, koje se plaćaju na sat/dan

lokacije:
- Parkić iza Banovine, podzemna - park na površini
- Šafarikova - dve podzemne etaže + 3 nadzemne, zeleni krov
- ugao Kisačke i Jovana Subotića (kod Jugodrva) - dve podzemne etaže + 4 nadzemne, zeleni krov
- između Kosovske i Filipa Višnjića (umesto onih niskih objekata u kojima su Idea, teretane i ostalo - podzemno + 3 etaže
- između Šumadijske i Dušana Vasiljeva, iza saobraćajne škole - podzemna + 1 nadzemna, tereni na krovu.
- Trg Republike - dve podzemne, kombinovana za rezidente i posetioce + magacini za pijačare - trg na površini
- Ilije Ognjanovića - dve podzemne, jedna nadzemna etaža - tereni na krovu
- Radnička - 4 nadzemne etaže, zeleni krov
Zahvalnici: Nicisy1, limanac, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija

Gradske vesti 28 jun 2015 20:20 #2475

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ne mislim da je to garaža za ljude koji tu žive, već je to javna garaža za one koji dolaze u centar gradaa a po onome što sam ja čuo ulica Miloša Bajića, koja ide pored tog prostota, bi trebalo da postane dvosmerna. Da budem iskren, meni taj manir da neko pošto poto kolima dolazi u sam centar grada i da stigne maltene do ispred vrata mesta na koje je pošao, savršeno je arogantan, drzak i nepotreban. U normalnim gradovima na zapadu parkiranje u centru je skupo. Ljudi parkiraju na obodu, a dalje idu ili pešice ili javnim prevozom ili taksijem. Mogu da dignu cenu parkinga u centru i smanje dolazak u centar kolima, a javne garaže mogu da budu i u širem centru.

No reason was specified.

Gradske vesti 28 jun 2015 20:24 #2476

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
neusatz! napisao/la:
Ne mislim da je to garaža za ljude koji tu žive, već je to javna garaža za one koji dolaze u centar gradaa a po onome što sam ja čuo ulica Miloša Bajića, koja ide pored tog prostota, bi trebalo da postane dvosmerna. Da budem iskren, meni taj manir da neko pošto poto kolima dolazi u sam centar grada i da stigne maltene do ispred vrata mesta na koje je pošao, savršeno je arogantan, drzak i nepotreban. U normalnim gradovima na zapadu parkiranje u centru je skupo. Ljudi parkiraju na obodu, a dalje idu ili pešice ili javnim prevozom ili taksijem. Mogu da dignu cenu parkinga u centru i smanje dolazak u centar kolima, a javne garaže mogu da budu i u širem centru.

Upravo taj manir može i treba da se naplati.
Ako neko baš želi, treba mu omogućiti i dobro naplatiti.
Tako i za ulazak autom na tvrđavu - može, ali to košta npr. jednu crvenu.

Gradske vesti 28 jun 2015 21:39 #2477

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Garaža kod spensa bi mogla da se nadogradi i time dobije dobije par stotina parking mesta.
Google mape kažu da je udaljenost te garaže od centra 1 km, a udaljenost trenutnog parka za pse, gde je planirana montažna garaža, i trga slobode oko 750 metara.
Nadogradnja te garaže ne bi toliko smetala ljudima, a koristila bi mnogima.

Gradske vesti 28 jun 2015 21:46 #2478

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dobra ideja Oniks. Uz napomenu da to nije zvanino park za pse, niti postoji gradska odluka o tome, nitio je tako obeležen. Ja bih tu površinu uredio dodatnim zelenilom i klupama da mene iko išta pita.

No reason was specified.

Gradske vesti 28 jun 2015 22:14 #2479

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Na google mapama je obeležen kao park za pse, ali nisam znao da to nije i zvanično.
Slažem se za dodatno ozelenjavanje, a takođe bi se taj prostor mogao obogatiti i dodatnim sadržajem. Možda nekim privremenim umetničkim izložbama, koje bi se vremenom menjale...ili tako nešto slično.

Gradske vesti 28 jun 2015 22:19 #2480

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8561
  • Primljenih Zahvalnica: 36811
Oniks napisao/la:
Garaža kod spensa bi mogla da se nadogradi i time dobije dobije par stotina parking mesta.
Google mape kažu da je udaljenost te garaže od centra 1 km, a udaljenost trenutnog parka za pse, gde je planirana montažna garaža, i trga slobode oko 750 metara.
Nadogradnja te garaže ne bi toliko smetala ljudima, a koristila bi mnogima.
Na tom mestu je bila planirana znatno veća garaža, ne u visinu već ovo što sad imamo puta 3 ili 4. Za početak bi bilo dobro kada bi i postojeća garaža bila otvorenog tipa, a ne kao što je sada. Inače dobra lokacija za tu novu montažnu garažu bi bila na Trgu galerija - strogi centar, a daleko od pogleda. Mada kad je već montažno-demontažna, mogla bi i pored bivše Novosadske banke, pa kad se oni odluče da grade...
Poslednja izmena: 28 jun 2015 22:39 od Blavak.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru