Pozdrav ljudi. Vec duze vreme pratim forum, ali sam sad odlucio i da se registrujem. Povod za to su radovi u Koste Sokice. Ljudi iz Zelenila su jutros iz cista mira ogradili parking ispred zgrade i oznacili ga zelenom povrsinom. Tu u nasem delu su dve zgrade spojene, pored je ostavljeno mesta za jos jednu zgradu, ali nikad nije izgradjena (navodno je investitor pobegao iz zemlje). Pre dve godine grad je izgradio parking za susednu zgradu, posto je ona uknjizena i dobila je sve dozvole, nasa tek treba da dobije. Ispred nase zgrade je bila neka mesavina zemlje i sljunka i ljudi su godinama tu parkirali (vise od pet godina), da bi pre neka dva meseca Zelenilo krenulo sa projektom "zastite zivotne sredine".. Prvo su krenuli da kopaju i vade staro drvece i kada su to zavrsili ostavili su sve u blatu (zasadili su par mladih lipa i ne znam sta jos). Mi smo kasnije na skupstini stanara odlucili da preko Viledisa, posto nas oni zastupaju, uredimo parking ispred zgrade. Betoniran je ulaz u garazu i posut tucanik, gde moze stati 10 automobila. Taj tucanik je jutros odnet i poceli su da ravnaju zemlju za zelenu povrsinu. Sad mene interesuje, da li ima zdrave logike da se ispred zgrade proglasi zelena povrsina i kako to da zgrada pored ima parking, a da je isred nase zgrade zelena povrsina? Ok, Viledis verovatno nije prikupio dozvolu da tu pospe tucanik, to tek treba sa njima da raspravimo, ali da li je moguce da posle pet godina parkiranja oni donesu ovakvu odluku? Da ne govorim o tome da su i preko puta citavom duzinom Koste Sokice posadili na desetine mladih stabala, a po nekom buducem planu je da se sve do pruge srusi i izgradi bulevar (produzenje J.Tomica koji ce se spojiti sa novim Zezeljevim mostom)