valjan napisao/la:
Probao ja danas da se registrujem, mlađi klinac prerastao njegov bici pa taman da mu pazarimo novi, otvorio browser nekih deset minuta ranije, video se brojač koji odbrojava do nule, lupio sam refresh nekoliko puta jer imam iskustva sa sličnim brojačima da umeju da zabaguju i da malko maše, kada je došao do nule izmenio se i izgled stranice, par sekundi kasnije kliknuo sam na dugme za prijavu, popunio sve, trebalo mi je cca 2 minuta, kliknuo na dugme za slanje i dobio neki info u stilu "Prijave još nisu počele" ili tako nekako. Odradio refresh, na uvodnoj stranici u sekciji "poslednjih 20 prijava" nije bilo ničeg, ponovo ušao u prijavu, sve popunio, opet mi trebalo cca 2 minuta, kliknem na dugme za slanje i dobijem poruku "Desio se problem, molimo da pokušate ponovo". Opet refresh, opet na uvodnoj stranici još uvek nema liste tih poslednjih 20 prijavljenih, opet sve popunio, kliknuo na Pošalji, opet ona ista poruka da se desio problem, ali ovaj put posle refresha video sam spisak i redne brojeve koji su bili malo preko 4200, i vreme registracije 12:07:35 i par sekundi pre toga, otprilike po jedna prijava u 2-3 sekunde... Javio ja ženi da nisam uspeo, probala i ona par puta iz 3 različita browsera, i ona svaki put dobila onu istu poruku da se desio problem... Dakle neki vid diskriminacije u svakom slučaju, da li je neki softverski bug koji je iskočio zbog nekog našeg specifičnog podatka (uvek u takvim situacijama tipujem na naš kućni broj jer je 111B, već sam imao slične situacije sa drugim web aplikacijama koje jednostavno nisu htele da prihvate četiri karaktera u kućnom broju), ili koji đavo nemam pojma...
Isto iskustvo kod mene, počeo se prijavljivati tačno u 12.00, prvu prijavu poslao nakon 15 tak sekundi (većinu podataka mi browser upamitio od prethodne prijave pa nisam morao ponovo upisivati) i dobijem informaciju da je došlo do greške. Narednih dvadeset minuta sam ponovo pokušavao prijavu, minimum 50 puta i svaki put dobio poruku da je došlo do greške i nakon toga sam odustao. Evo sad vidim da me uopšte nema na spisku.