Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Javni gradski i Taxi prevoz

Javni gradski i Taxi prevoz 06 sep 2024 19:51 #1621

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8636
  • Primljenih Zahvalnica: 37241
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/386830/O...carskom-gradicu.html

Sudeći po tekstu u CH busebe voze dede sa jednom nogom (desna) kraćom, pa ni papučicu gasa nisu pritiskali do kraja (hm, na toj nozi je i pedala kočnice).
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Duja, sandman, valjan, vladulns

Javni gradski i Taxi prevoz 25 sep 2024 17:22 #1622

• nemanja031
  • nemanja031's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 64
  • Primljenih Zahvalnica: 30

Javni gradski i Taxi prevoz 26 sep 2024 10:17 #1623

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3979
  • Primljenih Zahvalnica: 9374
nemanja031 napisao/la:
Ne radi ti link

Јавни градски и такси превоз 26 sep 2024 14:20 #1624

• Детелинарђанин
  • Детелинарђанин's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 80
  • Primljenih Zahvalnica: 485
Три ,нова’ Сканијина зглобна аутобуса у ЈГСП-у су добили, мало чудно, гаражне бројеве 1100, 1105 и 1113. Дакле, евидентно, долази више аутобуса, највероватније 15 и готово извесно не од истог произвођача — Сканије. Самим тим је чудно да су овако ,разбацани’ гаражни бројеви, и да није испоштована досадашња пракса/процедура да се аутобусима истог типа додељују редни гаражни бројеви, када се испоруче. Надам се да се ради о грешци и да ће пре лепљења гаражних бројева то бити промењено али видећемо, као и то који су остали који нам долазе.
Zahvalnici: TicaNs

Јавни градски и такси превоз 13 nov 2024 19:57 #1625

• Детелинарђанин
  • Van mreže
  • Zidar
Јуче, 12. 11, је на линији 7Б пуштен први од три донирана аутобуса ЈГСП-у из Швајцарске, укупно би требало да их буде 15. Данас сам имао прилику да се провозам са #1100, био сам скептичан али могу вам рећи да је аутобус у одличном стању с обзиром да je 17 година стар. Примера ради имамо зглобне Икарбусове аутобусе #964—973 из 2016, који су у неупоредиво горем стању, ишарани, прљави, искидани унутра. Такође имали смо наше Икарбусе исто годиште — 2007. #906—916, који су пре неколико година избачени због честих кварова и лошег квалитета иако су визуелно били једни од лепших.

Наводно већ у јануару поред ових 15, треба да стигне 60 зглобних Соларисових аутобуса из Београда, 2013. годиште. Иако се ради о добрим возилима, надам се да ће се ту зауставити пракса долазака половних возила у ЈГСП, исто тако, треба то искористити да на линијама на којима је преко потребно иду редовно зглобни аутобуси, као на пример на линији 9 где тренутно иду због премштања железничког превоза у Петроварадин, и да избаце све високоподне аутобусе (Волво) који су нас служили и више него добро и који су квалитетнији од већине аутобуса и даље, али им је животни век прекорачен једно три пута.

Zahvalnici: Nicisy1, Buck, limanac, Duja, Brane, Blavak, valjan, vladulns, Чиле

Јавни градски и такси превоз 14 nov 2024 09:56 #1626

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1222
  • Primljenih Zahvalnica: 648
Koliko je isplativo da grad ima autobuse vise od 2-3 proizvodjaca?
Da li je uopste isplativo zbog obuke vozaca kao i servisa autobusa?

Javni gradski i Taxi prevoz 14 nov 2024 17:23 #1627

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Postavio si odlična pitanja, a odgovore mislim da znamo svi.
Nekada, dok je GRAS (posle GSP) imao uglavnom VOLVO auobuse imao je i magacin rezervnih delova, a delove je plaćao onda kada ih ugradi.

Јавни градски и такси превоз 14 nov 2024 23:08 #1628

• Детелинарђанин
  • Van mreže
  • Zidar
Боље је, као и у другим видовима транспорта/саобраћаја за које сам мало стручнији, имати што мање мада мислим да ЈГСП нема превише. У збиру имамо далеко највише старијих Волво (89 активних, ако се не варам) и нових: БМЦ (48), Мерцедес (43), уз Икарбус (42) који су исто новији мада по квалитету.. Поред њих ту су Ирисбус (18), Соларис (16) и за сада један Сканија Хес. Када оду високоподни Волво биће и један произвођач мање.
Poslednja izmena: 15 nov 2024 00:01 od Детелинарђанин.
Zahvalnici: Duja

Javni gradski i Taxi prevoz 05 feb 2025 22:32 #1629

• nemanja031
  • nemanja031's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar

Javni gradski i Taxi prevoz 25 feb 2025 21:51 #1630

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Danas sam se vozio autobusom na liniji 53 u pravcu Futoške pijace od Vršačke ulice. Ubode me u oko:

:facepalm:

Ne znam garažni broj vozila, no ono je već dugo u saobraćaju (solo bus).
Zahvalnici: valjan, Чиле

Javni gradski i Taxi prevoz Juče 13:41 #1631

• nemanja031
  • nemanja031's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Da li ima u najavi kupovina novih buseva za JGSP, s obzirom da u budžetu gradu nisu predviđena sredstva za to ili se ide ka privatizaciji?

Јавни градски и такси превоз Juče 14:07 #1632

• Чиле
  • Чиле's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Ђеносајдал
  • Poruka: 1073
  • Primljenih Zahvalnica: 4052
Иде се ка донацијама. Видећемо шта ће бити остварено, засад нема званичних података, мада се незванично најављује долазак београдских аутобуса. Колико знам, од претходно донираних зглобних аутобуса већи део још увек није у саобраћају.

Јавни градски и такси превоз Juče 14:19 #1633

• nemanja031
  • nemanja031's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Znači ništa od nabavke novih... jer je baš glupo i seljačenje, s obzirom da su hteli da im ceo vozni park bude na CNG. Ja sam čuo da od beogradskih Solaris-a nema ništa. Što se tiče Scania Hess autobusa, čini mi se da ih je za sada 5 od 15 u saobraćaju.

Javni gradski i Taxi prevoz Juče 17:29 #1634

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2289
Meni je fascinantno i porazavajuce da je u Beogradu trenutno prevoz besplatan iako drzavu kosta 4,6 milijardi dinara u subvencijama i to sa placanjem karata, a da ce kostati citiram "par desetina miliona evra subvencija vise" nakon ukidanja placanja i nastavlja da nabavlja nova vozila, a u Novom Sadu ne mogu da kupe autobuse, a placamo karte redovno, To je apsurd do kojeg smo dovedeni.
Poslednja izmena: Juče 17:30 od Yokai.
Zahvalnici: sandman, mel, vladulns

Javni gradski i Taxi prevoz Juče 20:07 #1635

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 670
  • Primljenih Zahvalnica: 699
Je l neko skoro video kontrolu u busevima?
Pročitao sam danas članak na 021 koji je spominje na jednoj prigradskoj liniji, ali ja ih nisam video već godinama. Možda mi je uzorak loš, špic, linije 2 i 6... Mada mislim da bi trebalo bar jednom da naletim na njih (ili oni na mene).

Javni gradski i Taxi prevoz Juče 23:29 #1636

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1416
  • Primljenih Zahvalnica: 3018
mel napisao/la:
Je l neko skoro video kontrolu u busevima?
Pročitao sam danas članak na 021 koji je spominje na jednoj prigradskoj liniji, ali ja ih nisam video već godinama. Možda mi je uzorak loš, špic, linije 2 i 6... Mada mislim da bi trebalo bar jednom da naletim na njih (ili oni na mene).

Video ja, dobro se sećam datuma, 23. januar ove godine. Na liniji broj 4, oko 18 časova. Takođe, u decembru u busu za Karlovce. A retko se vodim autobusom, tako da ako ih dva puta vidim u dva meseca znači da ih ima.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: mel
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru