Nedavno sam ove kante i klupe primetio i u Rumenci i Sremskoj Kamenici.
A što se tiče pražnjenja kanti u 3 posle ponoći, navićićeš se.
Kod mene u 2 posle ponoći prazne kontejnere. Lupaju kontejnerima, čuje se kamion kako brunda u leru, . . .
Prvo je smetalo, onda je iritiralo a posle nekog vremena više ih nisam ni primećivao pa bih se često zapitao jesu li uopšte dolazili večeras.
Više mi smeta kloparanje poklopaca šahtova kada preko njih pređe auto, bicikl, pešak, . . . po celu noć i dan klak-klak, klak-klak, klak-klak, klak-klak, . . . Redovna pojava u kompletnoj Sdbiji da šahtovi kloparaju. Bilo da su oni na kolovozu, bilo da su na trotoaru.
Onda odem do prodavnice, servisa za bicikle i kupim jednu unutrašnju gumu, iseckam je, u pola noći izađem na ulicu sa pajserom i krenem da podižem gomilu poklopaca i da ispod svakog guram gumene trake. Onda sam miran neko vreme sve dok ne dođu iznekog JKP pa odignu par poklopaca, spuštaju se dole, nešto čeprkaju a onda pobacaju te gumene trake pre nego što vrate poklopac nazad. A onda naskoče nekoliko puta na njega sa sve klak-klak, klak-klak, klak-klak.
Onda sutradan ponovo po unutrašnju gumu od bicikla, seci makazama, noću se sa pajserom smucaj pred kućom, . . .
Da, proputovah skoro kompletnom Evropom uzduž i popreko, ali samo kod nas šahtovi kloparaju. Ne znam u čemu je caka.