Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Shopping centers/malls

Odg: Re: Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 24 nov 2011 16:58 #221

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
znaci nisu prodali
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Shopping centers/malls 24 nov 2011 22:57 #222

• PaukNoviSad
  • PaukNoviSad's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Dok god posluju sa "politikom visokih cena" - ti stakleni šoping centri/molovi su dobri jedino za mene i moju konkurenciju!! :banana:

Odg: Shopping centers/malls 24 nov 2011 23:48 #223

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
"Merkur" preuređuje trgovački centar u Novom Sadu

"Merkur" nastavlja sa sprovođenjem mera za poboljšanje poslovanja, a jedna od njih je optimizacija maloprodajne mreže. Posle uspešno otvorenog preuređenog centra u Beogradu na Karaburmi, sada se preuređuje trgovački centar u Novom Sadu, gde će "Merkurova" ponuda u buduće biti izložena na 5.365 m2, saopštio je "Merkur International".

Od 25. novembra u objekat ulazi "Idea" na površini od 2.020 m2, koja će ponuditi kupcima prehrambene proizvode. U decembru je palnirano otvaranje studija za dizajniranje kuhinja "Gorski lahor" i automatizovane auto-perionice ispred centra.

Prema navodima iz saopštenja, cilj ovih promena je da se unapređenjem poslovanja, "Merkur" u Novom Sadu u narednom periodu pretvori u moderan centar koji će svojim asosrtimanom zadovoljavati različite potrebe kupaca.

www.ekapija.com/website/sr/page/503262

Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 08:11 #224

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
limanac napisao/la:
"Merkur" preuređuje trgovački centar u Novom Sadu

"Merkur" nastavlja sa sprovođenjem mera za poboljšanje poslovanja, a jedna od njih je optimizacija maloprodajne mreže. Posle uspešno otvorenog preuređenog centra u Beogradu na Karaburmi, sada se preuređuje trgovački centar u Novom Sadu, gde će "Merkurova" ponuda u buduće biti izložena na 5.365 m2, saopštio je "Merkur International".

Od 25. novembra u objekat ulazi "Idea" na površini od 2.020 m2, koja će ponuditi kupcima prehrambene proizvode. U decembru je palnirano otvaranje studija za dizajniranje kuhinja "Gorski lahor" i automatizovane auto-perionice ispred centra.

Prema navodima iz saopštenja, cilj ovih promena je da se unapređenjem poslovanja, "Merkur" u Novom Sadu u narednom periodu pretvori u moderan centar koji će svojim asosrtimanom zadovoljavati različite potrebe kupaca.

www.ekapija.com/website/sr/page/503262
U prevodu "spasavamo dupe rasprodajom svega sto nam ne treba". Parking cemo izdati Delfinu za perionicu, a prizemlje Idei, koja ce sama po sebi privuci vise kupaca, pa se nadamo da ce neko i kod nas navratiti da kupi kineske solje za 1400din/kom. i najlonsku zavesu za tus za 2600 dinara. Ne sporim da im je ponuda (bila) stvarno vrhunska, ali kad god udjem unutra, osecam se ko magarcina.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 08:22 #225

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Saša podsetio si me na nešto što sam pročitao neki dan.
Moram da pejstujem jedan hejterski deo iz prepucavanja jednog mog drugara na jednom blogu...
Kvalitetan hejt, a ima veze sa temom :)
Nemoj da se neko nađe uvređenim, nije namera da se bilo ko proziva.
Tema je bila loše poslovanje lokala po Beogradu, ali nekako, u manjem obimu ima veze i sa Novim Sadom.
Питај омладинце што иду да се куглају, једу, играју и спавају у "шопинг молове". Питај жене где иду да нешто купе кад им треба. Доста локала у граду заправо не држе тајкуни већ разна друштвена предузећа типа "бетекс" који их дају под закуп, али нико више неће да иде да купује тамо јер је "демоде". Срби су провинцијалска багра из којих тај менталитет никад неће изићи. Купују бофл робу по прескупим ценама и у томе уживају. После кукају да је мала плата и да се тешко живи, само зато што не могу да накупују још прескупог бофл ђубрета. Србима не треба давати паре. Није за то крив ни један "политичар", Срби су једноставно малограђанска стока која зна колико мало вреди и жели то вешто да прикрије крпом, смартфоном, колима или летовањем типа олинклузив. Састави владу од 10 нобеловаца и добићеш исти резултат.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 08:33 #226

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Radi politicke korektnosti, jedino bih ispravio Srbi u Srbijanci, pri tom ne mislim na gradjane tzv. Uze Srbije, vec na sve gradjane Srbije, posto sve navedeno, osim sto 100% stoji, vazi za sve gradjane ove bolesne drzave.
Dakle, jos jednom, jedini kvalitet Merkura je bio u raznovrsnosti ponude. I u tome da ti ustedi dosta vremena, u smislu da se ne mora bazati po 10 prodavnica za 5 razlicitih artikala. Ali kad su se toliko osilili da to pocnu da preterano naplacuju, dosli su dokle su dosli. (Sad ce neko reci da ne volim slovence... nema tu ni reci o volenju i ne volenju, this is pure business!)
Dukelander napisao/la:
Saša podsetio si me na nešto što sam pročitao neki dan.
Moram da pejstujem jedan hejterski deo iz prepucavanja jednog mog drugara na jednom blogu...
Kvalitetan hejt, a ima veze sa temom :)
Nemoj da se neko nađe uvređenim, nije namera da se bilo ko proziva.
Tema je bila loše poslovanje lokala po Beogradu, ali nekako, u manjem obimu ima veze i sa Novim Sadom.
Питај омладинце што иду да се куглају, једу, играју и спавају у "шопинг молове". Питај жене где иду да нешто купе кад им треба. Доста локала у граду заправо не држе тајкуни већ разна друштвена предузећа типа "бетекс" који их дају под закуп, али нико више неће да иде да купује тамо јер је "демоде". Срби су провинцијалска багра из којих тај менталитет никад неће изићи. Купују бофл робу по прескупим ценама и у томе уживају. После кукају да је мала плата и да се тешко живи, само зато што не могу да накупују још прескупог бофл ђубрета. Србима не треба давати паре. Није за то крив ни један "политичар", Срби су једноставно малограђанска стока која зна колико мало вреди и жели то вешто да прикрије крпом, смартфоном, колима или летовањем типа олинклузив. Састави владу од 10 нобеловаца и добићеш исти резултат.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 08:36 #227

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Sasa napisao/la:
U prevodu "spasavamo dupe rasprodajom svega sto nam ne treba". Parking cemo izdati Delfinu za perionicu, a prizemlje Idei, koja ce sama po sebi privuci vise kupaca, pa se nadamo da ce neko i kod nas navratiti da kupi kineske solje za 1400din/kom. i najlonsku zavesu za tus za 2600 dinara. Ne sporim da im je ponuda (bila) stvarno vrhunska, ali kad god udjem unutra, osecam se ko magarcina.

Silom prilika, ove nedelje sam sa jednim mojim kolegom obišao 300 prodavnica nameštaja, jer je njegova supruga izrazila želju da ima stakleni sto za kafu. :lol: Nisam mogao da verujem koliko je nameštaj kod nas skup. :bash: Pobedio je Simpo sa jednom policom od iverice koja košta 6000 din. :!: i malim klub stolovima (takođe od iverice) od minimum 18000 din :!:. Strašno...

Jel zna neko nekoga ko dovlači stvari iz budimpeštanske Ikee? Čuo sam da ima ljudi sa kojima odeš tamo, izabereš i platiš nameštaj, a oni to natovare u kamion, završe sve na granici i dovezu ti na adresu...

Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 09:03 #228

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Sasa, lepo si to rekao za Merkur, potpisujem sve, stvarno su se bahatili i nije mi se nikad mililo tamo da kupujem.

Futog, sad ces dobiti PM za Ikeu :)
Zahvalnici: Cookie

Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 09:21 #229

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
  • Poruka: 1016
  • Primljenih Zahvalnica: 894
što se tiče merkura, slažem se sve.
i ja sam išao tamo da vidim šta me interesuje na jednom mestu, a onda odem lepo negde i kupim isto to gde je mnogo povoljnije.

a u vezi Ikee, ne mora na crno ;)
ima 2-3 radnje u NSu koje drže njihove stvari, i možeš kod njih naručiti bilo šta iz kataloga.
ne moraš ići lično da biraš... naravno, možeš i na netu videti, pa im samo dati šifre proizvoda.
nabudže nekih 20% na cenu, ali je opet jeftinije nego da ideš kolima do pešte, ili da kupiš slično u našim radnjama.

ima u petra drapšina, u onom podrumu ispod tanurdžića, bilo je i u Ise bajića, ako sam potrefio ulicu (ona kratka od ognjanovića do parka)
Poslednja izmena: 25 nov 2011 09:25 od tonyk.

Odg: Shopping centers/malls 25 nov 2011 10:09 #230

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
tonyk napisao/la:
ima u petra drapšina, u onom podrumu ispod tanurdžića, bilo je i u Ise bajića, ako sam potrefio ulicu (ona kratka od ognjanovića do parka)

Ima i u Temerinskoj pored Tehnometala, mislim da je isti "lanac" prodavnica u pitanju.
Inače stvari koje sam kupovao u Tehnometalu su bile duplo jeftinije od onih u Merkuru, a potpuno iste.
U stvari, što se alata tiče, taj Tehnometal je ubedljivo najjeftiniji iako nema high-end alat...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Odg: Shopping centers/malls 27 nov 2011 09:05 #231

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Univerexport Alba

Ne znam koliko se dobro vidi na slikama, ali fasada marketa prema Futoškoj, kao i deo gde je bio Blue Loft je obložen nekim metalnim nosačima. Verovatno će se fasada skroz promeniti.
Zahvalnici: Dukelander, limanac

Odg: Shopping centers/malls 27 nov 2011 10:14 #232

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
i uz parking je to, tamo su prvo i počeli.
sad je bitnije da ponude prave cene, da nateraju ljude da češće dolaze kod njih nego u tempo npr.

Odg: Shopping centers/malls 27 nov 2011 11:08 #233

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
tonyk napisao/la:
i uz parking je to, tamo su prvo i počeli.
sad je bitnije da ponude prave cene, da nateraju ljude da češće dolaze kod njih nego u tempo npr.

Tempo je na skroz drugom kraju grada. Meni će teško pasti na pamet da idem u Albu, kad mi je Tempo na 10 minuta peške, a 2 minuta kolima. Čak ću radije otići u Rodić na auto-putu jer mi je jednako daleko kao Alba, a ima daleko najbolju ponudu i izbor.
Ali za ljude sa Telepa i Novog Naselja Alba će posle rekonstrukcije biti broj 1.
Poslednja izmena: 27 nov 2011 11:09 od Dukelander.

Odg: Shopping centers/malls 27 nov 2011 12:21 #234

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
ljudi iz okoline već dolaze masovno, ali glupo je da se proširuju ako ne planiraju i da privuku širi krug kupaca.
objekat je bio i dosad više nego dovoljno velik za lokalne prilike.

kao i tebi, meni je alba na 10 min. peške, ali opet vikendom odem do tempa, ili povremeno rodića.

Odg: Shopping centers/malls 28 nov 2011 04:46 #235

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Zna li se rok za zavrsetak nadogradnje Albe (Univera)?

Odg: Shopping centers/malls 28 nov 2011 09:04 #236

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
mislio sam da svratim kasnije, možda piše negde.

Odg: Shopping centers/malls 28 nov 2011 11:07 #237

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
ništa od datuma, nema table, a majstori "samo rade" po sopstvenim rečima.

parking sa te strane je gotov, i slikan, ali prerano sam se ponadao da je aparat koliko-toliko OK. :(

biće poprilično zastakljeno, sa zutim panelima ponegde.

već su stavili 3 različita bankomata napolju, kod starog ulaza (tj. još uvek jedinog)

unutra se trenutno tumba sve, ljudi samo pitaju gde je šta...
ima i odeće, tehnike, alata,
"pijaca" je veća nego u tempu.
promenili su i korpe, sam imaju one ovalne metalne, kao u DMu.
imaju i onaj plastični umetak za sitnice.

a na kasama automati za kese instalirani.

slobodna procena je da će do nove godine biti sve gotovo...
Poslednja izmena: 28 nov 2011 11:08 od tonyk.
Zahvalnici: Dukelander, True_detective

Odg: Shopping centers/malls 28 nov 2011 16:49 #238

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
tonyk napisao/la:
ništa od datuma, nema table, a majstori "samo rade" po sopstvenim rečima.

parking sa te strane je gotov, i slikan, ali prerano sam se ponadao da je aparat koliko-toliko OK. :(

biće poprilično zastakljeno, sa zutim panelima ponegde.

već su stavili 3 različita bankomata napolju, kod starog ulaza (tj. još uvek jedinog)

unutra se trenutno tumba sve, ljudi samo pitaju gde je šta...
ima i odeće, tehnike, alata,
"pijaca" je veća nego u tempu.
promenili su i korpe, sam imaju one ovalne metalne, kao u DMu.
imaju i onaj plastični umetak za sitnice.

a na kasama automati za kese instalirani.

slobodna procena je da će do nove godine biti sve gotovo...
Hvala na informaciji :) I ja mislim da ce biti pre nove godine, jer valjda treba izgraditi sve pre te guzve.

Odg: Shopping centers/malls 05 dec 2011 12:08 #239

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Univerexport Alba, uslikana danas iz kola. :)

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, limanac

Odg: Shopping centers/malls 05 dec 2011 15:01 #240

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
FUTOG napisao/la:
Univerexport Alba, uslikana danas iz kola. :)

Jel to gotovo?
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru