Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Shopping centers/malls

Odg: Shopping centers/malls 12 dec 2011 17:39 #281

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
  • Poruka: 1016
  • Primljenih Zahvalnica: 894
ja nigde nisam video malu ideu u NS.
to, što kažeš, na svakom ćošku.

sve su to ozbiljni objekti.
taj u kosovskoj nisam video, istina.

stvarno ih ima po Niš, čudo jedno
www.idea.rs/prodavnice.html

otkud i na BO 95?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Shopping centers/malls 12 dec 2011 17:48 #282

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Pa ima ih, npr u ulici Kolo srpskih sestara je mala, na uglu Puškinove i Miše Dimitrijevića je onako, kao i Univerexportove prodavnice u Resavskoj ulici na Limanu 2 ili Lipar u ulici Braće Jovandić. Polako postaju lokalne prodavnice...

Odg: Shopping centers/malls 12 dec 2011 17:59 #283

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
A od ostalih lokalnih prodavnica opstaju samo one veće koje su zaslužile status pravih komšijskih, i u kojima vas kad uđete pitaju za članove porodice poimence :yes:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 12 dec 2011 17:59 od Dukelander.

Odg: Shopping centers/malls 12 dec 2011 20:03 #284

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Dukelander napisao/la:
A od ostalih lokalnih prodavnica opstaju samo one veće koje su zaslužile status pravih komšijskih, i u kojima vas kad uđete pitaju za članove porodice poimence :yes:

... I daju pivo na crtu. :yes: :yes: Ja sam držao jednu takvu, pa je propala. :gaah:

Odg: Shopping centers/malls 12 dec 2011 21:01 #285

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Buck napisao/la:
Pa ima ih, npr u ulici Kolo srpskih sestara je mala, na uglu Puškinove i Miše Dimitrijevića je onako, kao i Univerexportove prodavnice u Resavskoj ulici na Limanu 2 ili Lipar u ulici Braće Jovandić. Polako postaju lokalne prodavnice...

Svi se grabe za što povoljniju poziciju. Interesantno je da u relativno kratkoj ulici Kolo srpskih sestara ima 4 prodavnice i 2 pekare, u krugu od 50 m ima još 2 prodavnice, a tu je i nekoliko prodavnica i pekara u Cara Lazara i Cara Dušana...

Idea se smestila u prostorije gde je do skoro bio Aleksandrov ofis i ima potencijalno najbolju lokaciju (okolo su sve zgrade, osim placa gde su policija, mesna zajednica i auto-servisi). Zašto kažem "potencijalno"? Zato što u okolnim (mahom Aleksandrovim) zgradama ima jako puno stanova u kojima niko ne živi, niti se izdaju.

Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 21:30 #286

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
U'vati me kisa pre neki dan kod Dnevnika. Pretrcim Bulevar u nameri da kupim kisobran kod Kineza u Erkeru. Nisam bio pre... udjem, ne gledam okolo, kontam radnja ko i svaka druga, i s vrata pitam neku curicu dal' ima kisobrana, kaze nema, ima kod nn gospodje malo dalje. I tek kad sam se okrenuo, shvatim da je to jedno OGROMNO skladiste, jebotebog. Gomile zapaljivih kutija, punih zapaljivog kineskog sranja, koje poslagane do plafona formiraju hodnike preuske za bilo kakvu bezaniju u slucaju pozara... od novogodisnjih jelki, do ulozaka za cipele, kasika, carapa, doslovno svega unutra... ja ne znam da li su stanari u toj zgradi svesni u kakvoj opasnosti oni zive!!! Ne znam da li je pozarna policija uopste upucena sta imaju preko puta?!
Od pozara u Lounge-u, ne posecujem vise kafane bez staklenog izloga...

Poslednja izmena: 18 dec 2011 21:32 od Sasa.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 22:19 #287

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
na mestu mistik kluba od nedavno se otvorila ja mislim kineska, jos jedna robna kuca. Panda.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 22:50 #288

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Isto tako u jednoj od hala sajma (mislim da je br. 3 ili 4) odnedavno se nalazi kineska radnja umesto prodavnice nameštaja. Očigledno misle da im se isplati, mada je možda bolja lokacija na uglu gde je nekad bila dečja radnja.

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 23:13 #289

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Bolja lokacija jeste za njih, ali lošija za nas. :) Najviše mrzim da vidim kinesku prodavnicu na top lokaciji. :gaah:

Lepo bih ja sve butike iz Zmaj Jovine i Dunavske premestio na Bulevar i u tržne centre. Centar bih uniformisao, uklonio svetleće reklame, PVC stolariju, aluminijumske ulaze, i dozvolio bih samo kafićima, restoranima i prodavnicama suvenira da rade... Moje puste želje. :) A, kako se krenulo, ne bi me čudilo da sledeća ogromna kineska robna kuća bude u pešačkoj zonu. :rant:

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 23:21 #290

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Hmm... moglo bi recimo na mestu gde je (bila) knjižara Mamut.
A mogli bi i ceo jedan pasaž da zakupe, npr. između Dunavske i Riblje pijace

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 23:31 #291

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
FUTOG napisao/la:
A, kako se krenulo, ne bi me čudilo da sledeća ogromna kineska robna kuća bude u pešačkoj zonu. :rant:

Mislim da do toga nece doci, bar ne u NS. Kinezu su pristni u glavnim ulicama manjih mesta i gradova ( Kg, Kv, Ks... ) ali su im suvise skupi zakupi lokala tog tipa u NS ili Bg. Osim toga:

www.smedia.rs/vesti/vest/79803/Kinezi-Sr...pustaju-Srbiju.html#
Slobodni Zidar

Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 23:43 #292

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Steve, kada ono beše ističe onaj produženi rok za početak radova na Mosaicu?

Izgleda ništa od toga neće biti...

Odg: Re: Odg: Shopping centers/malls 18 dec 2011 23:45 #293

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Dobar deo tih prodavnica uopšte ne drže Kinezi. ;) Zbog toga se brinem... :whistle:

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 00:31 #294

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Pripadnik napisao/la:
Steve, kada ono beše ističe onaj produženi rok za početak radova na Mosaicu?

Izgleda ništa od toga neće biti...

Imaju fore do marta, do tad im traje prvo produzenje od 6 meseci. Ako se dobro secam, zakon propisuje max 2 produzenja ( oba moraju da se obrazloze u roku od 15 dana ) i posle su cao. Dakle, konacan rok je negde do kraja leta sledece godine. Ako se ni onda nista ne bude uradilo, zemljiste se vraca gradu i nazad na dobos...

Na osnovu dosadasnjih iskustava sa njima, samo ce odjednom poceti da grade ( ako do toga dodje ) ili se vise uopste nece ni javljati. Prvoj varijanti se iskreno nadam a druge se osnovano pribojavam. Medjutim, ako do druge varijate dodje, propasce dosta para, vremena i truda a to mi jednostavno ne ide u glavu... :bash:
Slobodni Zidar

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 08:37 #295

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pa da, mnogo je love već sada uloženo da bi ispustili celu priču koja još i ima persektivu ovde. Ostaje jedino pitanje njihove likvidnosti?
Ne znam, čini mi se da je za takav posao potrebna i neka pred atmosfera (već sada), a nema je, pa se zato plašim da od toga nema ništa...

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 09:39 #296

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Pred atmosfera se lako stvara. Par bilborda, vesti u novinama, pisanje po forumima ( mi bi smo ovde veoma detaljno o tome izvestavali ), nekoliko novih brendova i za koji dan, pola grada ce pricati o novom mallu.

Da je cekanje put u propast, to nije nista novo ali u ovom slucaju, ta konstatacija ima vecu tezinu. Naime, u zadnje 4 godine koliko je ta prica aktuelna u NS se pojavilo dosta brendova koji su mogli svoju novosadsku ali i srpsku premijeru da dozive u tom mallu. Ne samo po pitanju shopinga nego i usluznih delatnosti i zabave ( 3D i 5D bioskopi na perimer ). Da je do toga doslo, Mozaik mall bi imao neverovatnu popularnost i to regionalnu a samim tim i ogroman profit. Mislim, pogledajte guzvu koju Srbi prave u Arkadu u Segedinu i onda zamislite jos veci i lepsi mall u NS sa jos boljim izborom i sve ce vam biti jasno.

Sto duze budu cekali to ce im biti teze da ponude nesto novo i teze da prizovu publiku koja je navikla na neke druge lokacije u gradu. I to ne samo njima, nego bilo kome ko bude dosao da pravi ozbiljan mall u NS.
Slobodni Zidar

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 09:45 #297

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pred atmosfera se lako stvara. Par bilborda, vesti u novinama, pisanje po forumima ( mi bi smo ovde veoma detaljno o tome izvestavali ), nekoliko novih brendova i za koji dan, pola grada ce pricati o novom mallu.
Slažem se sa tobom ali da je mart u pitanju verovatno bi već sada morali da krenu u taj posao.

Jedna od najvažnijih stvari u poslu je svakako i brzina.
Bojim se da će ovim čekanjem najviše profitirati izraelci...

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 11:36 #298

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Pripadnik napisao/la:
Jedna od najvažnijih stvari u poslu je svakako i brzina.
Bojim se da će ovim čekanjem najviše profitirati izraelci...

Pa i oni su spori ko moja baba.
Taj big cee mi se baš ni malo ne sviđa. Ni izgled objekta ni kako su počeli da to prave. Po meni jedan totalni neprofesionalizam.
Sećam se kad se pravio Merkator. Milina gledati. Rad dan i noć, puno dizalica mehanizacije uvek svi rade sve organizovano. A ovi Izraelci su za mene "totalno razočarenje". Ne verujem u priče "sačekaj oni će to dobro napraviti". Prava firma koja ozbiljno radi to radi uvek ozbiljno. Meni ovo liči na lošeg učenika koji nabija kečeve ali svima priča kako će to on na kraju sve da sredi.

O mazaiku više ni ne razmišljam. Mislim da NS dugo neće imati mol kao što je taj Arkad ili nešto još veće.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 19 dec 2011 16:01 od Dukelander.

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 13:22 #299

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Stvari su se, cekanjem Mozaika, skroz izokrenule. Umesto da Big Cee dodje posle Mozaika i popuni rupe u njegovoj ponudi, bude mall za svakodnevni shoping sa medium brendovima i manjim cenama, da zameni pijace i supermarkete... Big Cee dolazi prvi i otima deo trzista koje pripada Mozaiku... Ako i kad se mall dimenzija Mozaika i napravi, mora ce da bude nesto prilicno posebno i vredno videti, doci i ostaviti pare da bi nadoknadio to cekanje i propust u nastupu na trzistu...

Sa ove vremenske distance, jedan deo odgovornosti bi mogao da padne na proslu gradsku vladu koja je izdala dozvole tacno pred kraj mandata, secam se da je pitanje tog malla bilo poslednja, 13 tacka, na dnevnom redu gradske skupstine, tacno pred izbore. Ocekivano, Maji & Co. je bilo bitnije da ostanu na vlasti nego da obavezu potencijalne investitore da krenu da grade ili bar placaju neke penale ako ne krenu. Zbog smo i dosli do ove situacije... A to je moja kurata sreca, od svih mallova na svetu, bas "moj" mora da propadne.... :(
Slobodni Zidar

Odg: Shopping centers/malls 19 dec 2011 22:37 #300

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Sto tvoj ? :)
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru