sandman napisao/la:
u madjarskoj su jeftiniji od new yorkera koji ima slicne cene kao i u srbiji a neke stvari su im dosta kvalitetnije od ny. pa bi samim tim ako neko ne uzme da uvozi i preprodaje hm kao miskovic zaru, trebalo da ispadne povoljnije od drugih robnih marki. pogotovo sto su kod njih akcije i popusti stvarno popusti a ne kao kod nas, pise popust a onda na ceni pise bilo 20000 sad je 10000
Jedno je to da se snizenje lazira, tj. prethodna visa cena lazno digne u nebesa, kako bi snizenje izgledalo vece.
Drugi je, veci, problem ovde, kad su u pitanju snizenja. Mi smo relativno malo i slabo platezno drustvo. Malo se robe narucuje ovde tj. narucuje se taman onoliko koliko ce se prodati i retko kad sta i ostane za "rasprodaju". Koliko puta odete u Aldo, pise nova kolekcija cipela, a kad trazis 45broj, kaze nema, dosao 1 par. E, jedan par??? Tako je sa jaknama, tako je sa gacama. Ne usudjuje se niko ni da naruci vise. Em treba dosta uloziti, em je taj Aldo recimo u Dunavskoj cenim peta ruka od fabrike; ugradio se tu i Miskovic i Beko i Tadic i kurta i murta, pa je "nabavna" cena njima mozda 3-5% manja od one koju mi placamo. I aj sad ti doteraj 100 pari cipela po 60tak eura i onda ih daj za 20€ na rasprodaji... Jebes ga, mozda gresim, ja to tako kontam!