Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Shopping centers/malls

Shopping centers/malls 14 okt 2014 20:21 #861

• nani021
  • nani021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 89
  • Primljenih Zahvalnica: 39
Pa to ti je nekako njihov tipski Mall... ima oko 35.000 m2. Dominira jedan veliki supermarket, sa malo sirim asortimanom robe, slicno kao Tempo. Uz to uvek grade jos par lokala za druge brendove i par nekih manjih kafica ili restorana...
Ovde u Srbiji je operator Carrefour Marinopoulos Balkans koji operacije vodi iz Bugarske (slicno kao sto Ikea vodi poslovanje za Hrvatsku, Rumuniju, Srbiju, Bugarsku upravo iz Srbije), i objekti su im svuda isti...

Nema nekog specjalnog graditeljskog kvaliteta... po meni je sve dobro, samo neka dolaze, nova radna mesta i veca konkurencija jakog igraca, za koga su ovi trenutno prisutni male mace.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Shopping centers/malls 14 okt 2014 20:25 #862

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Iako volim to sto se pravi konkurencija, ne mogu da shvatim odakle toliko potencijala za te shopping molove? Mislim ljudi deklarativno nemaju para a otvara se sve vise i vise tih mega radnji. Ja npr. imam za nase uslove posao iznad proseka ali retko kad idem u neki shopping tipa garderoba ili nedaj boze nesto skuplje. Imam samo za osnovne stvari + nesto sitno sa strane. Odakle ljudima toliko para kada se samo radnje otvaraju a ni jedna fabrika?
Zahvalnici: Blavak

Shopping centers/malls 14 okt 2014 20:48 #863

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
timek28 napisao/la:
Iako volim to sto se pravi konkurencija, ne mogu da shvatim odakle toliko potencijala za te shopping molove? Mislim ljudi deklarativno nemaju para a otvara se sve vise i vise tih mega radnji. Ja npr. imam za nase uslove posao iznad proseka ali retko kad idem u neki shopping tipa garderoba ili nedaj boze nesto skuplje. Imam samo za osnovne stvari + nesto sitno sa strane. Odakle ljudima toliko para kada se samo radnje otvaraju a ni jedna fabrika?
Pazi, trenutno u Novom Sadu imas samo tri "ozbiljna" igraca: Agrokor, Delhaze i UniverExport. Mnogi ostali marketi su njihove podgrupe clanice. Apsolutno je potrebno dovesti jos nekoliko igraca na trziste da bi se postigla kakva takva trzisna utakmica. Verovatno ce povuci to da ce se zatvoriti par marketa od sadasnjih brendova koji losije posluju i to je to.

Cinjenica je da skupo placamo losu robu (to ne vazi samo za Novi Sad). Ima tu mnogo prostora za poboljsanje.

@nani021 Znaci sigurno je da grade taj "mall"? Ima li neki render?

Takodje jel to znaci da je Delta i zvanicno odustala od gradnje Delta Cityja u Novom Sadu?
Poslednja izmena: 14 okt 2014 20:52 od Yokai.

Shopping centers/malls 14 okt 2014 21:14 #864

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Danas je Vucevic reko u Razglednicama da su oni kupili tu lokaciju i da ce uskoro graditi. Zato sam i napisao gornji post

poslato sa fona
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 14 okt 2014 21:15 od ranko su ns.

Shopping centers/malls 14 okt 2014 21:23 #865

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:
Danas je Vucevic reko u Razglednicama da su oni kupili tu lokaciju i da ce uskoro graditi. Zato sam i napisao gornji post

poslato sa fona
Nisam video ni na jednom lokalnom portalu tu vest. Cudno da niko nije preneo.
Poslednja izmena: 14 okt 2014 21:24 od Yokai.

Shopping centers/malls 14 okt 2014 21:26 #866

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

od 23.30 a na 25.00 o tome
Poslednja izmena: 14 okt 2014 21:30 od ranko su ns.
Zahvalnici: Yokai

Shopping centers/malls 14 okt 2014 21:54 #867

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
timek28 napisao/la:
To ni ja ne uspevam da shvatim, odakle. Imam normalan posao, zarađujem sasvim prosečno i redovno, zaradi se nešto i sa strane ( honorari za prevode i još koješta svašta što nema veze sa poslom koji radim ). U kupovinu odeće i obuće najradije idem u Slovačku koliko god to čudno zvučalo. Ovde mi je sve nekako preskupo. Nadam se da će dolazak konkurencije ( Carefour, Lidl,... ) to promeniti.
Zahvalnici: Bogdus

Shopping centers/malls 14 okt 2014 22:14 #868

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
timek28 napisao/la:
Pa kako odakle ljudima pare, imas + 500 000 viska zaposlenih u javnom sektoru?! Mislim da je to samo jedan deo grupe, gde su jos saneri, sitni prevaranti, kladionicari,... Svi oni moraju da trose svoj lako zaradjeni novac.

Shopping centers/malls 14 okt 2014 22:40 #869

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pa sto jeste jeste. Puni kafici tokom dana. To mora da su ti ljudi koje si naveo. Oni zaradjuju novac na kafama.

Shopping centers/malls 15 okt 2014 00:22 #870

• nani021
  • nani021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 89
  • Primljenih Zahvalnica: 39
PA to je sto posto realizovano, projekat je gotov!
Render nisam video, samo neke crteze...

A Vucevic je mozda danas saznao za to :cheer: :cheer: :cheer:
na kraju krajeva, zasto bi on to i znao, kao podprosecan politicar... Na stranu, da bi bilo dobro da zna i da je upucen!

Delta je kao privatna firma to prodala privatnoj firmi.

Inace Delta tu i nije planirala Delta City, nema ni mesta nije ni lokacija dobra za taj format. Tu su planirali nesto kao Soping park, slicno Big-u. Sad su jedan deo toga pustili Carrefouru.

Shopping centers/malls 15 okt 2014 07:40 #871

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Jes, još pre godinu i po se krenulo sa Kerfurom.
Poslednje što sam čuo je da su dobili saglasnost Elektrovojvodine, što znači da su tu, na pragu kompletne dokumentacije.
Glavni projekat je takođe blizu kraja.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Shopping centers/malls 15 okt 2014 07:52 #872

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Kad sam ih već spomenuo, da li neko nešto zna o Lidlu? Sajt im stoji tu gde je i bio kao i plac...

Shopping centers/malls 15 okt 2014 08:19 #873

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Cenim da su se zaglavili u papirologiji kao i svi.
Ovde ni jedan objekat ne može da se izgradi bez 3 godine njakanja po raznim kancelarijama.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Shopping centers/malls 15 okt 2014 08:56 #874

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
bratislavbelic napisao/la:
To ni ja ne uspevam da shvatim, odakle. Imam normalan posao, zarađujem sasvim prosečno i redovno, zaradi se nešto i sa strane ( honorari za prevode i još koješta svašta što nema veze sa poslom koji radim ). U kupovinu odeće i obuće najradije idem u Slovačku koliko god to čudno zvučalo. Ovde mi je sve nekako preskupo. Nadam se da će dolazak konkurencije ( Carefour, Lidl,... ) to promeniti.

Ubaci pored Carefoura i Lidla i Kaufland.
Već posluju u Hrvatskoj, a uskoro kreću i kod nas.
Zahvalnici: Blavak

Shopping centers/malls 15 okt 2014 09:35 #875

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Ljudi to sto su puni kafici .. nemojte se zavaravati ..
Evo ja prvi kada priustim sebi kafic ,uzmem 1 kafu i sedim 40min...i tako ,siguran sam radi bar 50& njih.. ali naravno da ima i onih kojima je do kao dobar dan da svaki dan vise i zderu po kaficima.

Sem toga ,ipak za nase uslove pa cak i generalno ,NS ipak nije selendra (u mentalnom smislu da) ,pa da od toliko ljudi nema ko da napuni barem te kafice po centru i okolini.. + ima gomila biznismena koji poslovne dogovore upravo prave u kaficima,to im je valjda gust.

Shopping centers/malls 22 okt 2014 18:23 #876

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
SSJ5 napisao/la:
Nixivoje napisao/la:
Ovo se otvara umesto KFC-a odnosno Martinovica u Aleksandru

www.facebook.com/pages/AROMA-Market/588505754528314
Opet ce biti problem parking ... Ali ovo sto vidim na njihovoj stranici mi se relativno svidja. Imaju neke uvozne stvari koje nisam cesto nalazio po gradu.

Otvoreno

Zahvalnici: Novajlija, Blavak

Shopping centers/malls 22 okt 2014 19:01 #877

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pre jedno dve nedelje

Shopping centers/malls 22 okt 2014 19:06 #878

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
To je kao neka mega zdrava hrana? Nesto kao Whole Foods u Americi?

Shopping centers/malls 22 okt 2014 19:08 #879

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Prethodna dva zakupca tu nisu predugo o(p)stala ...

Shopping centers/malls 22 okt 2014 19:10 #880

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
timek28 napisao/la:
To je kao neka mega zdrava hrana? Nesto kao Whole Foods u Americi?

Nije. Više kao standardna ponuda ali kvalitetnija, šarenija, više uvozna.
Zahvalnici: Bogdus
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru