Malo veća reportaža o radovima u Rotkvariji i na Salajci.
Osim kanalizacije sam slikao i toplovod na Žitnom Trgu kao 2 zanimljive zgrade uz put. Nadam se da nećete zameriti što sve stavljam u jedan topic.
Braće Jovandić - Žitni Trg:
Povađeni stari šahtovi i na drugim mestima postavljeni novi:
Lepo rekonstruisana škola Ivo Lola Ribar. Ovo je inače ako se ne varam druga rekonstrukcija u zadnjih 15 godina
Vrelovod na Žitnom Trgu. Ulica Vojvode Bojovića je prohodna svojim većim delom. Ipak smatram da je ta ulica jedna od najlošijih u NS, tako da se nadam njenoj skoroj rekonstrukciji:
Prelazimo na Temerinsku. Gužva se stvara već od Kisačke:
Gužva je i u Dositejevoj:
Kao i u Jovana Cvijića:
Zatvorena je Ulica Bele Njive:
Temerinska:
Zatvorena je i ulica Branka Radičevića:
Gužva je i u Venizeloslovoj:
Za divno čudo u Partizanskoj nije gužva, valjda zato što su svi počeli da je izbegavaju:
Ko bi hteo da živi u Partizanskoj?
Nove cevi čekaju ugradnju:
Novi kosturi za šahtove. Deluju dosta izdržljivo, valjda će izdržati kamione u Partizanskoj:
Gužva u Kisačkoj:
Snalažljivi idu svojim putem dok Arčibald Rajs ne veruje
Raskrsnica Jaše Tomića i Kisačka. Ovako stoji sigurno već par meseci:
Branka Radičevića sa druge strane:
Na kraju da istaknem da sam impresioniran količinom radova koje izvodi Vodovod. Po ovome deluje kao da su najprofitabilnije preduzeće u NS. Mada verujem više da su u pitanju neki krediti. Bilo bi jako dobro da se nakon rekonstrukcije kanalizacije u par ulica sredi i asfalt - Partizanska i Vojvode Bojovića npr.
Sa druge strane smatram da je sinhronizacija ovih radova jako loša. Ovo se moralo raditi leti a ne sada i trebalo je sačekati završetak Bulevara Evrope pa uraditi sve o jednom trošku (i put i kanalizaciju) 2015. Takođe početak rekonstrukcije vrelovoda 20 dana pred grejnu sezonu je po meni potpuno diletantski
Inače Temerinska je rekonstruisana 2009., Jaše Tomića 2005. a Partizanska 2001. godine. Da li su možda mogli tada da srede kanalizaciju il sve mora ovako?