Pripadnik napisao/la:
Obzirom na to da je Novi Sad "otišao" skroz na drugu stranu zaista je teško očekivati da će se nešto desiti tamo uskoro.
Ne treba biti naivan... tamo se bez ozbiljne infrastrukturne opremljenosti neće ništa dogoditi. A takva vrsta opremljenosti je nerealna za ovo vreme.
Da ponovim, onaj gradonačelnik ili ona vlast koja se bude latila Mišeluka biće prva ozbiljna i prvi pravi znak da se krenulo napred.
Sto se tice Miseluka, po meni odlicnoj lokaciji u Novom Sadu,i nije moguce nista graditi vec decenijama iz razloga sto se ne izdaju gradjevinske dozvole, a sam razlog lezi u tome sto se smtatra da je tu vece potencijalno kliziste, te da bi opterecenjem istog moglo doci do urusavanja , prema Dunavu. Mislim mozes kupiti zemljiste i graditi na divlje, na svoju ruku, ali kad je u pitanju sve ostalo, tesko za bilo sta da izganjas papiroloski.
Mnogi su pokusavali, obecavali a i odustajali . Takodje trenutna cena zemljista je veoma pristupacna u poredjenju sa ostalim delovima grada,ali iz ovog gore navedenog razloga nema potencijalnih ulagaca.
Samo sam zelio da kazem da ipak razlog ne stoji samo u infrastrukturnim problemima, vec da grad ne moze finansijski i ne smije da udje u projekat ,prvo saniranja klizista, pa onda svega ostalog.
Meni nije jasno zasto se ne ignorise taj dio koji bi bio opterecen i gleda prema Dunavu/Novom Sadu, a krene u urbanisticke planove na 2/3 zemljista koje i ne bi ni po kojem osnovu sa manjom spratnoscu, trebalo da ugrozava ovaj prvi deo. Ne verujem da je nepovezanost ,infrastruktura, daljina od grada razlog tome, ili se potencijalni ulagaci samo loze na dio koji gleda na grad.
Navodno da ta prica o klizistu postoji od davnina( i ko je RELEVANTAN radio tu procenu),ali kako se tvrdjava nije pomakla ni malo, iako lezi na istom brdu/terenu. U krajnoj liniji zasto se nije krenulo u izgradnju izletista,zabavnih parkova,zooloskog vrta i cega sve ne, ako vec ne moze stambena izgradnja.