Ako se zemljište mornarice ustupi gradu, odnosno investitoru, onda to postaje ogroman prostor za izgradnju gde je stvarno moguća izgradnja ozbiljnog obima kao na BgH
2O - označeno crvenim na snimku. Na sajtu urbanizma je moguće preuzeti planove i tekstove za ovu lokaciju u kojima se planiraju stambeni i poslovni prostori "svetske klase", verovatno grad ne bi ni počeo pregovore sa vojskom da nema ozbiljnog investitora, a svi znamo i ko je.
Ne bih da pravim teorije zavere ali mi potpuno realno deluje i nekakav plan izgradnje na plavom uokvirenom zemljištu. Takođe će imati izlaz na produžetak BE što ga čini podjednako atraktivnim za ozbiljne projekte, uostalom pre mesec dana smo imali na svim mogućim vestima info da se odatle iz Neimarovih baraka prisilno seli romska porodica:
Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju.
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/162925/U...orodicu-Djurkic.html. a o čemu se radi još uvek nismo saznali i o tome se ne priča. Jedino čega se sećam da je tu planirano od P+7 do P+20.
Žuto je produžetak BE i dalje most. Ono što mi se dopada u celoj priči je pozitian pritisak investitora na grad što se tiče putne infrastrukture. Znači hoćemo da gradimo predrndane komplekse ali hoćemo i ozbiljnu saobraćajnicu koja će da nas poveže sa ostatkom grada. I tako most koji bi se gradio tek za 10 godina ima izvesnu budućnost i nadam se skoriji početak radova jer je zajedno sa produžetkom bulevara planiran u poslednjoj, petoj deonici.
Dalje, nekoliko puta je bila plasirana priča o izmeni spratnosti i neograničenoj visini objekata, ako ćemo precizno 50 spratova... Očigledno da sve navodi na skoriju realizaciju mega projekata.
@Billy jedino mi nije jasno na šta misliš kad kažeš da plen još nije podeljen. Misliš da će u igri biti više autora? Sumnjam da će neko sem Galensa i možda Aleksandra imati dovoljna sredstva tu da gradi nebodere. Možda eventualno još neki strani investitor za kojeg nismo čuli.