nani021 napisao/la:
Zgrada sasvim pristojna i nista vise od toga!
Potpuno promasena upotreba stakla na ulicnoj fasadi, a to se vidi kako su reseni parapeti. Ali ok, to je stvar poynavanja ili ne poynavanja strukturalnih fasada i prirode stakla, ili samo iskustva/neiskustva projektanta. Po meni je ovde bila lepa sansa da se napravi objekat koji bi "dopunio" Bulevar koji ipak jeste na neki nacin arhitektonska retrospektiva grada kroy vreme. I dalje su ubedljivo najbolji objekti iz 60-80.godina. Vecina novijih su ipak bledi pokusaji da se nesto napravi kako treba i jeftina tumacenja moderne arhitekture.
Ovde je bio dobar i jak investitor, koji sigurno ima zelju da napravi iskorak u odnosu na okruzenje. Po meni nije uspeo, uzeo je arhitektu koji je to korektno uradio ali nista vise od toga. Sve ovo na objektu i nisu preterano jeftini materijali i mogli su se mnogo bolje slozii i upotrebiti.
Zgrada koja nikoga nece provocirati ni u dobrom ni u losem smislu. Kao da je projektant to i hteo. Za pola godine vise je niko i nece spominjati.
Steta za celu pricu. Moje licno misljenje.
Najbolje zgrade iz 60 i 80 ih godina?Uporedite onu braon belu zgradu na Bulevaru ili one na uglu Kralja Petra i Bulevara oslobodjenja sa ovom Elixir zgradom ili sa Aleksandrom Bulevar centrom.Zaista ima puno neskromnosti ovde,nijedna nova zgrada u NS nije pokupila pohvale od vecine forumasa,kritikuju se raznorazne stvari koje su subjektivan osecaj i kome je nesto lepo,a nesto ruzno.Sve se zali za proslim vremenima,nista novo ne valja,a zgrade od pre 30,40 godina su grozne ,stare,sa dotrajalim instalacijama,losom izolacijom u odnosu na ove nove..Nema te zgrade starije od 15 godina koja moze biti bolja od nove ni po cemu ako je iole ta nova radjena po standardima i savremenim materijalima.