SSJ5 napisao/la:
Ukoliko se predstavio kao policajac i pokusao da te legitimise izvrsio je krivicno delo laznog predstavljanja.
Ja to znam, ali on očigledno ne. To je član 329 stav 1 KZ. Ono na šta sam želeo da upozorim je to da ja ne znam da li to lice može u nekom trenutku da postane agresivno i da fizičkom silom napadne na lice i telo (time čini još malko krivičnih dela), a smatram da nama kao licima koji pre svega svojom dobrom voljom doprinosimo ovom forumu, nisu potrebne takve komplikacije u životu. Radije zažmurimo na to gradilište i ne stvarajmo sebi probleme.
EDIT:
Novajlija napisao/la:
Obilazio bih sad tek namerno svaki dan, pa nek se zapita... Ne bih mu dao da me legitmiše ako on bar značku ne pokaže. Trebao si šefa gradilišta da tražiš, na bezobrazluk ne ostajem nem.
nikad mi taj komunistički stav neće biti jasan.
Za prvi deo tvog komentara, pogledaj ovaj moj. Za drugi deo nije to komunistički stav, to je stav neobrazovanog, intelektualno ne baš nadarenog lica. Dragi moj prijatelju, nisi valjda mislio da na takvim radnim mestima sede diplomirani pravnici, umetnici, istoričari, lekari,... Ne bih da iznosim neproverene činjenice, niti da vređam, al ako to lice ima i završenu osnovnu, biće dobro.