Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Iz Stojana Novakovica ne postoji uredjen prilaz ka "behaton izlozbenom prostoru", jedino kroz travu i blato. Iz pravca Nove (Stare) Detelinare od Bulevara Evrope do "behaton izlozbenog prostora" se mora ici kroz blato, preci pruga i onda uci u park.
Pa kako sada drugacije gospoda da ociste cipele nego o klupe gde ce drugi da sede.
Nije tačno da iz Stojana Novakovića ne postoji uređen prilaz ka parku. Urađen je trotoar do parka i biciklistička staza pored perionice. Iz pravca Nove Detelinare se takođe može doći do parka drugom stranom Raše Radujkova, siguran sam da put nije duži od par minuta. U svakom slučaju i kada bude jednog dana završen trotoar preko pruge do BE, kada budu dodate pasarele koje su planirane preko Raše Radujkova i BE, pa sve i da dodaju još 50 prilaza do parka, ubeđen sam ništa tu drugačije neće biti. U parku ne postoji ni jedna (ali stvarno ni jedna) klupa na koju se može sesti jer su sve izgažene blatnjavim nogama ili su o njih čišćene cipele. Smeće je na sve strane. Zelene površine se masovno gaze pored staza kojih sasvim dovoljno ima, na nekim mestima je utabano do te mere da trava nema šanse da poraste. Mobilijar je već na dosta mesta polomljen i išaran grafitima. Kada god sam prošao parkom naišao sam na primer da neko uništava imovinu, baca smeće gde stigne, gazi travu. Par puta sam nekim klincima pokušao da skrenem pažnju da ne bacaju petarde u cevi mašinske sobe kod fontana, da se ne igraju sa česmom, ali nema tu pomoći. Roditelji puštaju decu da blatnjavom obućom šetaju po klupama koje se nalaze po obodu centralnog dela. Nije problem u uređenju parka ni manjku prilaza. Mislim da će taj park biti uređeniji i čistiji jednom kada se blokovi oko parka izgrade i kada se tu nasele ljudi koji će se više brinuti i čuvati park kao dragoceni deo svog kraja.