Bogdus napisao/la:
Mnogo smo nezahvalni.
Treba da vidite na šta liči Pariz i koliko parkova ima.
Da ima par velikih parkova i neki su zaista prelepi (Luksemburg, Tulurs, Monstruis, Eifel i Jardin des Plantes) kao i par grobalja koja su kobajagi parkovi ali 95% teritorije grada su zgrade, beton i asfalt. Ovo važi i za maltene sva prigradska naselja čak i ona koja su samo sa kućama.
Zgrade su jedne do drugih, kuće su jedne do drugih, putevi so odmah do zgrada i kuća, trotoari su užasno uski i drveća ima jako malo ili nema uopšte kao ni travnjaka.
Tako da treba biti srećan što uopšte ima mesta da se pravi bilo kakav park bilo gde.
U Parizu je to gotova priča i ko hoće drveće mora da ide van grada.
Evo, ne znam. Delimicno bih se slozio sa tobom ako govoris o strogom centru Pariza. Bejah u Parizu 2013 i mogu da nabrojim sve parkove koje sam obisao, a ima ih bas dosta a to su: Jardin de plantes (bio sam smesten tik uz taj park i mali zooloski vrt) i u strogom je centru pariza, zatim Park Monsuri, Luksemburski park, Champs-Elyses park, Botanicka basta, Marsova polja itd itd....da ne govorim sta sve ima na periferiji Pariza....kaskamo hiljadama godina za Parizom a da ne govorim koliko za MAdridom.....
Izvini ako sam te lose razumeo....nezahvalni svakako da jesmo....