RM77 napisao/la:
neusatz! napisao/la:
Stan je mesto u kojem ćeš da živiš, a ne čin krštenja da tome daješ toliki značaj, zar ne?
Možda ako kupuješ i prodaješ stanove non stop, ali većini je to mesto gde će provesti barem pola svog života. Pa time i 10x važnije od nekog krštenja. Verujem da ima ljudi koji na stanove gledaju kao na nešto prolazno, promenljivo, kao investiciju i šta već, ali mnogima od nas je sve oko odluke krova nad glavom odluka i za čitav život.
Hvala. To i rekoh. Meni je bitno kakav je kvalitet stana, cena, lokacija, perspektive razvoja tog kraja i kakav će biti za stanovanje i za deset godina. Ne da li je investitor dao svoje krovove za političku promociju nekome ili nije dao. Kad se ubacuje moral kao kategorija koja odredjuje da i uzeti stan ili ne, a uzimanjem stana u Galensu neće automatski biti ubijena Bambijeva mama, onda se to diže na nivo moralnog čina i maltene prodaje duše. Otud to poredjenje sa krštenjem.
A uostalom, momak koji je napisao da neće kod njih kupiti je to napisao kao svoju odluku, nije prebacivao drugima kojima je to nevažno.
Ako se ne varam ja i rekoh da je to njegovo pravo, isto kao što ja imam pravo da me baš briga za lupanje u 20.05 ili buku u 20..00. Insistiranjem na tome da nešto nije normalno je više nejgova osuda nas koji ne mislimo tako. Ili bar ja tako to vidim, ali je u osnovi i nebitno. Galens će i dalje prodavati i ovo na njih ne utiče baš nešto. Šta više, kakvu SNS ima podršku čak im i ide u prilog, po mom mišljenju. Ja u galensu ne bih uzeo stan, na toj lokaciji ne zato što su bliski sa vlašću, za to me briga pri čemu ja nisam blizak niti naklonjen vlasti, već zato što ne mislim da je stan na kružnoj raskrsnici i uz bulevar mesto koje mi odgovara. A da li j etu na krovu bio razglas ili ne, da i odgovar sigurno mi ne bi bilo ni najmanje bitno. Što je moje pravo da mi ne bude bitno, zar ne?