djaso napisao/la:
Stanovi u stambenoj zgradi zaista jesu skoro rasprodati,mislim vise od 80 %.Za objekat na uglu sa Rumenackom ne znam jer je potpuno drugaciji koncept.A ovo drugo mozda je covek i mislio sa obzirom na frku oko korone i svega,samo vise zvuci kao pakosni komentar u fazonu da komsiji crkne krava,ali mozda gresim
Pošto planiram da prodam stan u kojem sam i kupim drugi, iz fazona sam pre više nedelja pitao za stan u toj zgradi. Rekli su mi da ima jedan jedini neprodat i to gleda na uličnu stranu, ka Kralja Petra, po ceni od 1800 evra po kvadratu, ali bez PDV-a.
Mišljenja su mišljenja, ja recimo mislim da ne bih tu voleo da živim. Po meni, zgrade uz bulevare bi trebalo da imaju poslovn namenu. U svetu su tu kancelarije sa klimama i prozorima koje ni ne otvaraju. Po meni, ko ima porodicu trebalo bi da teži da ima mesto za život u naseljima poput Šumaca, recimo, gde ibi trebalo da ma i zelenila i igrališta i gde znaš ko su ti komšije i sa kim ti se dete druži. Ili ovo naselje na Popovici gde imaju i bazene na krovovima, gde isto znaš komšije i gde pretpostavljam da imaš pogled na grad i Dunav. Na takvim mestima se odgajaju deca, a ovakvr lokacijr kao kod Sajma to doživljavam kao stanište za neoženjene koji izlaze i privode nešto uveče. Ali to je moje mišljenje. Tržište kaže da su stanovi na tom uglu rasprodati po mnogo većoj ceni od onih koji se nude u rasponu od Pariske Komune, preko Jaše Tomića - Save Kovačevića i Kralja Petra. Tamo na jednom od sajtova za prodaju stanova ima oko 550 ponuda sa prosečnom cenom od 1450 do 1500 evra po kvadratu, mada se može naći i jeftinije čak i po 1150. Da li bih ja uvek pre uzeo u Pariske komune nego na tom uglu? Da bih. Da li su stanovi na tom uglu rasprodani, a u Pariske komune se mogu i sad naći jeftiniji? Da jesu. Lep dvosoban stan u Pariske komune od 60 kvadrata, četvrti sprat i gleda na zelenilo, prodaje se po 1.288,33 EUR/m2 . A tu je na par minuta od tog ugla. Dakle ljudi taj ugao doživljavaju kao prestižnu lokaciju gde žele da kupe stan, a ovaj niko do sada nije kupio. Svakom od nas je naše mišljenje bitno, zato što je naše i zato što uredjujemo svoj život po njemu, ali očigledno je moj stav u manjini pošto tržište pokazuje većinski stav. Uostalom, grad se šiti i menja. Meni je bila jako simpatična izjava ovih iz Kordrun gradnje kada su upitani kako mogu da lokaciju u Veterniku, koja nema asvalt i gleda na njive, prodaju kao ekskluzivnu lokaciju. "Kada mi završimo sa gradnjom biće ekskluzivna lokacija" bio je odgovor. Taj ugao o komej sad pričamo nekad je bio bogu iza tregera, tu je na par desetina metara odatle bio djeram gde su ljudi zahvatali vodu da piju nakon bureka, a odatle je uzimao vodu i komšija koji je tu gajio krave i svinje. Do pre pola veka tu se gajila stoka, sad vidimo da na forumu ima ljudi koji koji to smatraju za najelitniju lokaciju u gradu. Kada za 10 godina ponovo dodjemo na ovu, ili neku drugu temu, na forumu, sasvim sigurno ćemo se smejati šta smo sada mislili pošto će grad biti drugačiji i možemo samo da nagadjamo koji će delovi grada tada biti atraktivne lokacije.