mlata napisao/la:
Kad plate koje su u Slovackoj male prebace u Srbiju,bice jos manje.Prosecna plata je u rangu universkih
Da li možeš da navedeš izvor ovoga da su plate zaposlenih u Lidlu SK male. Ja sam pronašao podatak da je početna bruto plata u Lidl Sk za poziciju prodavac-blagajnik 845 EUR od marta ove godine. Činjenica je da je to znatno manje nego u Lidl CZ (plata je oko 1.100 EUR), ali u odnosu na troškove života u SK je to sasvim korektno. Ljudi iz SRB odlaze u SK da rade i za niže plate, no to više govori o standardu kod nas, nego u SK.
finweb.hnonline.sk/ekonomika/1698561-nas...hudobnymi-pribuznymi
mlata napisao/la:
Napisao sam gore da radnici u inostranstvu ne sede nego punom parom rade za objekte Slovačkog Lidla i za to primaju platu.Nebitno da li su konkurisali na mesto prodavca,magacionera ili menadžera.Svi rade sve i poprilična je presija na njih.Zato sam i napisao da je dosta njih odustalo
Pretpostavljam da nisu u SK odveli sve ljude koji bi trebalo da rade na svim pozicijama u SRB, već samo deo odabranog kadra koji će se obučiti za rad i biti sposoban da svoje znanje prenese na ostale zaposlene u objektima u SRB. Zbog toga pretpostavljam i da su pod presijom, a to bi možda mogla da bude i selekcija zaposlenih koji će preuzeti neke pozicije nadređenih u objektima u SRB. Što se tiče budućih plata zaposlenih ovde, prekjuče je bio 1. maj i vidim da su izletišta bila puna, jelo se i pilo,... Kanda smo zaboravili šta se to dogodilo početkom maja 1886. u Čikagu.[/quote]