Poruke o ukusu i neukusu, i svemu ostalom nevezanom za praćenje gradilišta morale su biti prebačene u Kafanu, ali ni tamo ne bih ohrabrivao da nastavimo jer znamo da iz takvih sukobljavanja niko ne izađe pametniji, samo besniji, i jako se lako pređe granica...
Evo prilike da se podsetimo kroz par citata koji su mi utisak ovih dana, vrednosti i imidža našeg dragog foruma

"Ne komentarišem puno, ali pratim forum već nešto preko dve godine. Jedna od stvari odudara od svih ostalih foruma koje sam dosada imao prilike pratiti, a to je: izuzetno korektna atmosfera, držanje do teme, bez nepotrebnih prepucavanja, vulgarnosti, vređanja itd. Ako se doda profesionalnost sadržaja i elokventnost nekih članova (ne mogu ni zamisliti koliko sve ovo znači studentima sa građevine npr.) dobija se jedinstveno mesto na netu gde veoma rado svratim, zadovoljan saznanjem da još uvek u blizini postoje ljudi sa kvalitetima koji su spremni da isti podele. Neverovatne mogućnosti koje nudi web su se ovde pokazale u nesvakidašnjoj formi: nikada ranije šira populacija nije imala mogućnost biti uključena u tako veliki i složeni projekat do u sitne detalje kao sada. Svakako ću arhivirati celu temu sa mnoštvo multimedijalnog sadržaja, njegova vrednost za mene će samo rasti."
"Rekao i bih da je velika popularnost ovog Foruma ne samo zasluga atraktivnosti tema i odličnog rada administratora sajta, nego i opšta želja ljudi da posete jedno mirno, zdravo i uljudno mesto, i da na pristojan način razmene informacije, ideje i predloge. Ubeđen sam da je ogromna i tiha većina posetilaca ovog sajta upravo takva. Bez ružnih reči i primitivnih “duhovitosti“, kahvih je Internet, nažalost, pun."
"Najzad, ne sme proći bez pohvala trud mnogobrojih članova Foruma na foto-praćenju radova. Sve čestitke! Primer kako su građani neuporedivo preduzimljiviji i vredniji od države, uprkos svojim ličnim skromnim sredstvima i mogućnostima. Umesto da se ovakav događaj profesionalno zabeleži i napravi time velika reklama za grad i državu, ostaje se na par šturih, konvencionalnih i površnih rečenica političara. Opet se pokazuje da su građani najpre vaspitani tihi svet, daleko kreativniji i - ako hoćete – i mnogo profesionalniji od svih medija, iako to uopšte nije cilj Foruma, to je samo razmena mišljenja i informacija na jednom forumu. Ovde medijima treba dodati i razne „javne ličnosti“, rečju, primere kakav nikako ne treba biti u javnom prostoru!"
"Foto-materijal forumaša je u mnogim primerima izuzetan. Ovo su zaista prilozi kulturnoj istoriji grada Novog Sada i vremenom će im vrednost samo rasti. Ponovimo još jednom i naglasimo: sav ovaj divan rad na Forumu je nastao ličnom inicijativom i sredstvima građana, volonterski i sa puno ljubavi!"
I još jednom