Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 16 apr 2018 16:36 #7601

• Duja
  • Duja's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 916
  • Primljenih Zahvalnica: 1833
nidzolino napisao/la:
Ako je tako i ako nesto mute stvarno nije fer, ja mesecima cekam, koliko nekima ta lokacija ne odgovora ja sam odusevljen, cesto obilazim i gradiliste, upoznao cak i majstore toliko zelim taj stan i sad se bas plasim da od toga nista nece biti. Molim vas ako neko ima bilo kakvu informaciju da je podeli sa nama, meni bi to puno znacilo

Par puta sam šetao tuda i ova stara lamela mi i danas deluje gotovo neuseljena, kao i na tom Street View-u iz 2014. Ne verujem da je neprodata, doduše, tu je neka šema u pitanju.
Svaki dobar projekat može da se oskrnavi pri izvođenju.
Nijedan loš projekat ne može da se popravi pri izvođenju.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 16 apr 2018 23:42 #7602

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 41
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Prodato je sve osim par većih stanova koji su ostali. Cena je 750e/m2, a ti stanovi se prodaju u "viđenom" stanju tj traže nešto ulaganja/sređivanja. (Stojali su neko vreme, parket treba obnoviti, moguće da ih je neko povremeno i koristio, pošto ključeve od tih stanova ima "zadužena/odgovorna osoba" iz kvarta). Čak i tako, mislim da je i dalje ovo dobra varijanta za nekoga ko kupuje veći stan, obzirom na trenutne cene na tržištu. Inače jedan od tih preostalih većih stanova je nedavno podeljen i na nagradnoj igri sa fiskalnim računima.

Imate ovde ponudu preostalih stanova:
www.gds.rs/suncana-strana/

btw. za nove lamele se verovatno čeka da se vidi šta će ići vojsci i policiji, a šta u prodaju. Verovatno se dogovaraju i oko cene, nemojte očekivati da će to biti ova cifra iz "stare ture" :)

Inače, što se tiče pogodnosti pri kupovini, koliko sam ja upoznat, do sada su važili uslovi da možete dobiti kredit i za učešće. Ukoliko neko kupuje prvi stan, PDV (10%) se preusmerava u deo učešća, a drugih 10% se odobrava kredit na 10 godina koji obezbeđuje GDS.
Poslednja izmena: 16 apr 2018 23:54 od robertb.
Zahvalnici: kasko

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 00:31 #7603

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
To sto je ostalo za 750€/m2 su dupleksi, tako da to uopste nije neka ultra-mega-giga cena.
Pogotovo ako jos treba uloziti dodatnog novca u te stanove.

www.gds.rs/wp-content/uploads/2018/03/Novi-Sad-09.03.pdf
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Poslednja izmena: 17 apr 2018 00:33 od Delija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 09:21 #7604

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Pa niko nije ni rekao da je "ultra mega giga" cena, već da je ponuda dobra iliti ok (Praktično novogradnja za 680+PDV, plus mogućnost da dobiješ kredit bez učešća).
Doduše bila je mnogo bolja ponuda prošle godine, dok je u ponudi bilo i stanova manje kvadrature, po istoj ceni.
Da neko ne misli da promovišem GDS, pišem čisto svoje mišljenje i iskustvo, pošto sam i sam razmišljao da kupim stan tamo pa sam pričao sa ljudima iz prodaje i gledao stan.
Što se ulaganje tiče, bilo je reči o parcijalnom gletovanju/krečenju i rasušenom parketu na par mesta, tu gde sam ja gledao.
Sam kvalitet gradnje bi trebalo da je vrlo dobar, rađeno je sa klima blokom i 12cm kamene vune. Grejanje je na gas znači manji troškovi. Parkinga dovoljno :)

Baš me zanima koja će cena biti za nove lamele, pošto su to praktično isti objekti kao ovi postojeći.
Poslednja izmena: 17 apr 2018 09:26 od robertb.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 10:06 #7605

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Pricao si o 750€, a zaboravio si "samo" da napomenes da su u pitanju dupleksi :)
Dupleksi i kod "klasicnih" investitora nisu mnogo skuplji - negde i nisu uopste.

Sa trenutnim kvalitetom gradnje treba imati hrabrosti pa pazariti potkrovlje.
Nisam citao iskustva ljudi u NSu, ali "Stepa" u BGu ima i forum (nastao silom prilika!) na kom se vidi da su i gradnja, a i sve propratne stvari na vrlo niskom nivou. Da ne pricamo o samom GDS-u - dovoljno je baciti pogled na forum i odraditi jedan google upit i videti koliko je sati.
stepa.rs/forum/

BTW, onaj ko ulece u kredit od 80k evra, a bitno mu je da bude bez ucesca - nisam bas siguran koliko je to pametan potez.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Poslednja izmena: 17 apr 2018 10:10 od Delija.

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 10:21 #7606

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Može informacija gde je dupleks 750eur u novogradnji?

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 10:53 #7607

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
U manje-vise svim novogradnjama koje su u tri lepe na Novom Naselju - na lokaciji analognoj ovoj na kojoj je gradio GDS.

Recimo, Galens na kraju Somborskog je imao tu cifru - mozda je moglo i za nizu cifru za velike duplekse.

Ako je cena normalnog stana 1000€ - dupleks te velicine ce biti 750, ako ne i manje uz malo pregovora. Ne tuku se bas ljudi da pazare potkrovlje. I u mojoj zgradi su oni prodati poslednji i to za prilicno nisku cifru - klasicni stanovi su isli i za 1200€, a jedan dupleks je otisao za 700€ na kraju. Vecina dupleksa je placena bas tih famoznih 750€. To je bilo 2015. godine. Konkretno za moju zgradu sam tacne cifre saznao delom od komsija, a delom sa one mape sa informacijama o cenama.

Sada jesu cene otisle nesto gore u odnosu na 2015, ali odnos cena klasicnih stanova i potkrovlja se nikad ne menja.
Poslednja izmena: 17 apr 2018 11:02 od Delija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 11:07 #7608

• gremlinka
  • gremlinka's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 66
  • Primljenih Zahvalnica: 65
Delija napisao/la:
To sto je ostalo za 750€/m2 su dupleksi, tako da to uopste nije neka ultra-mega-giga cena.
Pogotovo ako jos treba uloziti dodatnog novca u te stanove.

www.gds.rs/wp-content/uploads/2018/03/Novi-Sad-09.03.pdf
Da se ne računaju one ogromne krovne terase u kvadraturu ta tri dupleksa? Informatika se obračunava od 70 i nešto do 80 i nešto kvadrata a u ponudi su od 108 pa do 124m2 ... onda mu ga kvadrat dođe 1000E.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 11:09 #7609

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Na mreži
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
Delija napisao/la:
U manje-vise svim novogradnjama koje su u tri lepe na Novom Naselju - na lokaciji analognoj ovoj na kojoj je gradio GDS.

Recimo, Galens na kraju Somborskog je imao tu cifru - mozda je moglo i za nizu cifru za velike duplekse.

Ako je cena normalnog stana 1000€ - dupleks te velicine ce biti 750, ako ne i manje uz malo pregovora. Ne tuku se bas ljudi da pazare potkrovlje. I u mojoj zgradi su oni prodati poslednji i to za prilicno nisku cifru - klasicni stanovi su isli i za 1200€, a jedan dupleks je otisao za 700€ na kraju. Vecina dupleksa je placena bas tih famoznih 750€. To je bilo 2015. godine. Konkretno za moju zgradu sam tacne cifre saznao delom od komsija, a delom sa one mape sa informacijama o cenama.

Sada jesu cene otisle nesto gore u odnosu na 2015, ali odnos cena klasicnih stanova i potkrovlja se nikad ne menja.
850e/m2 su bili dupleksi na kraju somborskog. Nize od te cene su prodavali kompenzanti.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: kasko

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 12:20 #7610

• Klon
  • Klon's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 140
  • Primljenih Zahvalnica: 77
Cena stanova 2015 i 2018 nije ista,samim tim ni duplexi kao ni garazna mesta,parking mesta.. ko zna šta će se sve naplaćivati 2021? Na Cenu duplexa utiče lokacija,i raspored stana.Ako su stepenice drvene i stoje nasred sobe onda tu nema šta da se priča, a ako je duplex uradjen dobro i ako je raspored dobar onda takvi stanovi imaju cenu.Ja sam npr kupio duplex gde mi je samo dnevni boravak 36m2+wc,kuhinja,hodnik,a gore je spavaći deo sa kupatilom i na sve to imam garažu od 32m2.. tako da cena ne moze biti 750e/m2.. ko hoće tu cenu nek ide na adice,veternik,Mileve Marić...

Re:RE: Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 12:23 #7611

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Na mreži
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
Klon napisao/la:
Cena stanova 2015 i 2018 nije ista,samim tim ni duplexi kao ni garazna mesta,parking mesta.. ko zna šta će se sve naplaćivati 2021? Na Cenu duplexa utiče lokacija,i raspored stana.Ako su stepenice drvene i stoje nasred sobe onda tu nema šta da se priča, a ako je duplex uradjen dobro i ako je raspored dobar onda takvi stanovi imaju cenu.Ja sam npr kupio duplex gde mi je samo dnevni boravak 36m2+wc,kuhinja,hodnik,a gore je spavaći deo sa kupatilom i na sve to imam garažu od 32m2.. tako da cena ne moze biti 750e/m2.. ko hoće tu cenu nek ide na adice,veternik,Mileve Marić...
Lepo objasnjeno i 100% tacno.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 12:25 #7612

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Razliku u cenama izmedju 2015. godine i sada sam vec naglasio isto kao sto sam naglasio da je odnos cena "normalnog" stana (koji nije u prizemlju) i dupleksa manje-vise konstantan.
A vrlo su retki dupleksi koji imaju dobar raspored i koji nemaju bacenu gomilu kvadrata - uz vec pomenutu ogrmonu manu zivota u golubarniku koji investitor prodaje kao stan.

Ali da ne ulazimo opet u diskusiju oko toga koliko je dobar dupleks i zasto neko uopste pazari dupleks - ova lokacija na kojoj je GDS gradio je upravo jedna od tih "jeftinih" gde dupleks i treba da kosta 750€ i ni evro vise. Uz vec pomenuti kvalitet gradnje. I to je jediina poenta - ne mora bas svaka tema da se "razvodnji" i da izdivergira...
Poslednja izmena: 17 apr 2018 12:40 od Delija.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 12:56 #7613

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ja se sa tobom, eto recimo, apsolutno ne slažem uz konstataciju da to "razvodnjavanje teme" koje pominješ upravo ti radiš. My 2 cents :)

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 13:20 #7614

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1555
Kako je to obicno kod drzavnih firmi - neko je rekao kvadrat xxx, i to je to, i za prvi sprat i za dupleks.

Ovde su i vrlo kvalitetni stanovi kostali 750e. Al' ko je pazario, pazario. Vise nema, ostalo je ovih par probranih ne prodatih.

Evo ja slucajno imam u starim mailovima ponudu iz 2016. godine. Pocetkom 2017 je bilo slicno stanje. Nije nikakva štela u pitanju, ovo su bile javne cene, sa sajta GDS-a.

Ovo su cene sa pdv-om. I u tom trenutku su ostali slobodni uglavnom veliki stanovi, priyemlja i podkrovlja, ali se jos moglo izbirati i nesto na 2-3 spratu. Pre tog, poslednjeg snizenja, kvadrat je bio, cini mi se 860e, sa naravno jos vecim izborom
Poslednja izmena: 17 apr 2018 13:24 od Billy.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 13:26 #7615

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Za "normalne" stanove je 750€ dobra cena, naravno, cak i na toj lokaciji i sa tim kvalitetom, ali treba imati u vidu i vreme kada se prodavalo za tu cenu - kao sto si i napisao i sta se dobija za tu cenu.

Za 860€ u to vreme - nisam bas siguran.

Bio sam sa drugarom da pogledam te stanove i to je lose. Na vrlo niskom nivou. Vecina novogradnje u NSu je losa, ali ovo je jos losije od tog "loseg". Govorim o onom sto sam video - ne tvrdim da su sve zgrade / stanovi isti.
Nadam se se da je jos neko odavde sa foruma to pogledao, pa nek ostavi svoj komentar, da ne bude da ja mracim.

robertb napisao/la:
Ja se sa tobom, eto recimo, apsolutno ne slažem uz konstataciju da to "razvodnjavanje teme" koje pominješ upravo ti radiš. My 2 cents :)

Kanda moram da crtam... :)

Pod "razvodnjavanje" sam mislio na tu "pod-temu" koju si sam zapoceo - iliti poredjenju baba i zaba. Naravno da je 750€ niska cena ako se uporedi sa dupleksima u centru ili bilo kojoj drugoj solidnoj lokaciji i to pristojno uradjenim dupleksima. Zasto bi to neko uopste poredio?
Za tu lokaciju i kvalitet gradnje je 750€ i u 2018. godini savrseno normalna cena. A vrlo ocigledno je za kvalitet gradnje i ono sto se dobija i previsoka - inace bi se nasao neko pametan i pazario neki od tih preostalih stanova, a oni jadni came cekajuci pitaj boga otkad, a nijedan pametan jos ne nailazi :(

Iliti glavna tema je pracenje gradilista - a ti si u njoj krenuo da "reklamiras" (ne mislim bukvalno, naravno) GDS otpatke od stanova koje ni po toj ceni koja je po tebi "dobra" niko normalan nece da pazari.

A ako se ne varam, a neko je to vec pomenuo - u tu cenu ulaze i ne male terase!

Neko ce jos da pomisli da se za tu cifru dobija pristojan stan.
Poslednja izmena: 17 apr 2018 13:47 od Delija.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 14:04 #7616

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1555
Nebitno je u ovom trenutku siriti pricu kad stanova nema. Ovih par sto su trenutno u ponudi su stvarno losi.
A nove lamele nece sigurno kostati toliko.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 17:18 #7617

• Kasper
  • Kasper's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 56
:rock Nove lamele u suncanoj strani 940 evra sa pdv,ali stanove nije moguce ni rezervisati

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 18:22 #7618

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Neko se pitao čemu temelji za stubove, pa evo. Mislim da će ovo ići u objekte male privrede.
Zahvalnici: sasar, Blavak, Light, valjan, AeroDron

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 19:10 #7619

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
kasko napisao/la:
Neko se pitao čemu temelji za stubove, pa evo. Mislim da će ovo ići u objekte male privrede.
Kasko, da nismo malopre prosli jedan pored drugoga? :D Video sam nekoga da slika ovo pre jedno sat vremena.

Re:RE: Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 apr 2018 22:19 #7620

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
kasko napisao/la:
Kasko, da nismo malopre prosli jedan pored drugoga? :D Video sam nekoga da slika ovo pre jedno sat vremena.
Ako je bio u crnoj trenerci i sorcu, taj sam :)
Zahvalnici: Yokai
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru