Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tuzla i etno selo Stanišić

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 22 maj 2012 21:26 #41

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Bravo Ranko za reportažu. Kontam da je za obilazak Federacije ipak zdravije uzeti rentakar, a svakako je još bolje ići običnim domaćim kolima ako se ikako može. Mada, ja se nešto ne bojim jer nisam imao neprijatnih iskustava u HR, a doduše u Bosni nisam nikad bio sa NS tablama. Možda je malo rizičnije ići s porodicom... a možda je sve to samo fikcija. Treba otići i videti.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 22 maj 2012 21:46 #42

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
TZ je jedini grad gde su pobedile nenacionalne stranke. Ali to je bilo pre rata. Sad je u najmanju. ruku nezgodno ići sa NS autom. Bilo je incidenata. Ali ajde da budemo realni bilo je incidenata i u NS
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 23 maj 2012 00:02 od ranko su ns.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 23 maj 2012 05:14 #43

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Ranko, svaka čast za reportažu. Što se tiče odlaska kolima u Federaciju, ni ja nisam imao loših iskustava (par dana auto mi je bio parkiran na Alipašinom polju u Sarajevu i jedan dan u Mostaru, u Hrvatskom delu grada), ali nikad se ne zna. Tuzla jeste ružna, ali ima svojih lepih momenata (Solni trg, npr), a etno selo neću da komentarišem ti si rekao sve posle poslednje slike...
Poslednja izmena: 23 maj 2012 05:14 od Buck.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 23 maj 2012 07:28 #44

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Lepa reportaža, hvala.
Što se tiče bezbednosti ja sam jedan od onih koji nisu išli preterano u bivše republike od kada se sve ovo izdogađalo jer prosto nisam spreman ni na najsitnije detalje vezane za političko patriotsko nacionalna izražavanja ni u kakvom obliku.
Kod mene i mojih postoji nekakav drugačiji sistem vrednosti koji pokušavam da negujem a to očogledno nije trenutno u "modi".

Inače nisam nikada bio u Tuzli mada sam čuo lepe reči. Na osnovu ove reportaže mogu da zaključim da ima interesantnih momenata, potencijala kao i kod svih naših gradova generalno, ali ne preferiram nešto gradove ovog tipa.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 01 jun 2012 18:38 #45

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
šta mislite o TZ novogradnji naročito u postovima 23 i 27. Ja mislim da je kvalitetnija od ove novosadske. Te bele zgrade u postu 27 su građene krajem osamdesetih godina a ostale posle, pa i u 21. veku.
Mislim da se u TZ poštuju više urbanistički propisi nego u NS.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 01 jun 2012 18:50 #46

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Izgledaju mi isto ovako sa ulice, a kvalitet materijala je vetovato tu negde, tj. nigde :S

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 01 jun 2012 20:43 #47

• miki_NS
  • miki_NS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 158
  • Primljenih Zahvalnica: 397
ranko su ns napisao/la:
TZ je jedini grad gde su pobedile nenacionalne stranke. Ali to je bilo pre rata. Sad je u najmanju. ruku nezgodno ići sa NS autom. Bilo je incidenata. Ali ajde da budemo realni bilo je incidenata i u NS
BTW i dalje je jedini grad koji nacionalne stranke nisu osvojile. Možeš slobodno ići, NS table pogotovo nisu problem. Moj auto je tamo bio parkiran danima sa sve NS tablama pa ništa. A idem na svakih mesec, mesec i po. Tamo ga i "preobuvam" u zimske i letnje gume, jer sam zimski set kupio tamo, dobio sam 4 gume za cenu 2 i po ovde, i nikad se ni ovi u servisu nisu nešto stresirali na NS table. Nije ni neobično videti u gradu NS, BG, LO i ostale naše tablice. Nije sve ležerno kao nekad, ali većih frka nema. Čak su me dva puta i njihovi pajkani zaustavili, pa je bilo "kako je u Novom Sadu, šta ima novog tamo, fin grad - ajde pripazi malo, bio si malo brži, i ajd srećan put".
Poslednja izmena: 01 jun 2012 20:44 od miki_NS.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 02 jun 2012 20:52 #48

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
grad koji slavi masakr na kolonu sigurno nije tolerantna sredina.
Pri dolasku u grad su mi Tuzlaci rekli da ima incidenata i oštećenja automobila.
Ja sam za vreme mog boravka video samo 3 automobila sa srpskim tablama i to dva NS (jedno moje) i jedan SU.

evo jedne lepe panorame grada, pogled na severoistok ka Majevici

Poslednja izmena: 02 jun 2012 21:58 od ranko su ns.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 04 jun 2012 21:27 #49

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
još malo edukacije.
Interesantno je da pored Tuzle postoji veliko jezero, jedeno od najvećih veštačkih jezera na Balkanu.

Dugačko oko 10km, a široko oko 1,5km mnogo veće od Palića. nastalo za potrebe TE Tuzla. Priča se da ima somova teških i do 200kg, velikih ko čamci. Na dnu jezera je selo sa celom crkvom. To je to otprilike.
Ima finu prirodu okolo, čak i izvore mineralne vode u mestu Kiseljak i nekoliko turističkih objekata.
Evo par fotki

Poslednja izmena: 04 jun 2012 21:29 od ranko su ns.
Zahvalnici: mukyz, Nicisy1, Cookie, Pripadnik, Pinki, TurboMaximus, charapan

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 17 jun 2012 15:56 #50

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
evo naleteh na jednu lepu panoramu Tuzle. Da malo objasnim fotku. Pogled na istočni deo grada i pogled sa juga na sever.

vidi se ušće Soline u Jalu, vidi se na brdu gradska bolnica, vidi se obilaznica, i stambena naselja Senjak, Stupine (šarene zgrade).
U daljini na sever je naselje Solina isto stambene zgrade koje se ne vidi dobro zbog daljine.
Vide se i dva bela nebodera sa kojih je snimala Tuzlanska TV napad na kolonu 15. maja 1992. godine. Inače su to najviše zgrade u gradu.
Poslednja izmena: 17 jun 2012 15:59 od ranko su ns.

Odg: Tuzla i etno selo Stanišić 10 sep 2013 06:04 #51

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Jbt, KOJOJ etnickoj grupaciji pripada OVA arhitektura??? Vizigotima? Smeće!ranko su ns napisao/la:
Etno selo se nalazi na nekoliko kilometara od Bijeljine i za sada je to dobar turistički potencijal

U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru