Leto 2015, upeklo sunce da gore ne može biti, ali ipak je vredelo pomučiti se. Inače, odlučili smo se za Prag i zbog njegove lepote, ali razlog broj jedan je bio istorijska povezanost fud. klubova Slavije i Vojvodine. Otud i toliko slika Slavijinog stadiona, a Sparta - šipak.
Hradčani
Prag i Brno, slikovito dočaran odnos. U dvorištu muzeja Franca Kafke (čini mi se i kuće u kojoj je živeo/rođen).
Ipak nije Venecija.
Na silasku sa Karlovog mosta i ulasku u grad.
tinypic.com/r/2czzujp/9 (nisam uspeo drugačije da okačim sliku)
Prodavnica navijačke opreme FK Slavije. Momak iz radnje nas je pitao odakle smo, na šta smo mu odgovorili da smo iz Novog Sada i pitali ga da li zna otkud onda baš da smo se ovde zatekli. Na naše oduševljenje i još veće iznenađenje, uzvratio nam je: "Da, Firma".
tinypic.com/r/2hmege8/9 (nisam uspeo drugačije da okačim sliku)
Virnuo sam koliko sam mogao u zvaničan ulaz.
Slikano sa pasarele koja vodi od platoa ispred stadiona direktno u šoping centar.
Narodni muzej.
Zgrada opere.
Ljudi-statue. Na genijalan način, poput usporenog snimka, umeju i da se zahvale turistima za svaki novčić.
Vaclavske namesti, čini se glavna pešačka ulica, u mom društvu nazvana Maršala Tita.
Plešuća zgrada (slikano iz autobusa, što se i da primetiti. nažalost).
Staroměstské náměstí
Jedna sasvim obična ulica, čisto da se i to vidi kako izgleda. Dakle, van turističke zone, između metro stanice Strašnicka i Slavijinog stadiona.
Neka politička partija, a čini mi se da su to njihovi radikali bili.
Soliter, ali van centra grada, negde na periferiji... Ali nećemo sad o Galensu.
Slika govori dovoljno.
To bi bilo to iz Praga, slede slike iz Karlovih Vari nadam se u nedelju. Jeste ova tema na forumu nazvana Prag - Praha, ali mislim da je u redu da ovde samo nadovežem i slike odatle.