ranko su ns napisao/la:
Valjda zaslužuje takav grad par rečenica.
Pa... Ne zaslužuje baš. Nisam preterano oduševljen. U suštini, sve što valja u Temišvaru je uži centar grada, koji je mnogo veći od novosadskog, sa mnogo više nasledja, starih zgrada velikih gabarita, itd. Vidi se da je nekada bio mnogo veći i bitniji grad od NS-a. Ono što smeta u centru su fasade u očajnom stanju, bukvalno 90% fasada se raspada, kao i to što je dosta ulica u centru raskopano, pa bi možda zbog toga vredelo posetiti ga za nekoliko meseci, kada sve bude gotovo. Izvan centra, ništa nije vredno pažnje... Ono što sam video je miks najgorih delova naše Kisačke i Temerinske ulice i commie blokova očajnog kvaliteta i izgleda.
Sa druge strane, Temišvar je centar regije jedne mnogo veće države od naše, koji ima aerodrom, veliki univerzitet, u kojem je nezaposlenost oko 5%, itd...
Generalno, vredi ga posetiti zbog blizine, dostupnosti (granični prelaz kod Crnje deluje napušteno
), cene hrane, pića i smeštaja (hotel *** u centru grada 20 evra) i provoda.
Tamo sam bio zbog Revolution festivala, koji je organizovao naš Exit, i bilo mi je interesantno to što je na festivalu sve bilo u znaku Srbije. Još interesantnije mi je bilo to što su Rumuni reagovali lepo na to i što su veoma prijateljski nastrojeni prema nama.
Još nešto... Žene su im prelepe. To je možda i najjači utisak.
Jesam zaslužio pivo u Bezecu?