Za reportažu i jače utiske nemam mnogo materijala, jer sam u gradu bio manje od 20 sati. Sleteo u sredu, pogledao koncert i vratio se u četvrtak.
Nirnberg je drugi grad po veličini u Bavarskoj, po vikipediji ima oko 750,000 stanovnika, dok ka gradu gravitira oko 3.5 miliona ljudi. Na prvi pogled mi deluje kao švajcarski gradovi. Sve je čisto, dobro organizovano i pomalo sterilno i dosadno. Ima razgranatu tramvajsku mrežu i tri linije metroa, a jedna od njih povezuje aerodrom i glavnu železničku stanicu u centru grada, što je jako zgodno. Za razliku od nemačkih metropola deluje gospodski. U centru nema mnogo kebaba, sumnjivih kafana, ima malo stranaca i migranata (verovatno svi idu u Minhen), slab noćni život. Čini mi se kao idealno mesto za život i grad po meri čoveka. Nije ni skup - hotel u centru grada je koštao oko 40 evra, pivo je oko 3 evra, kafa oko 2.5, može se klopati za manje od 10 evra po osobi. Mislim da je za obilazak dovoljan dan ili dva, ako si u prolazu. Sad ću okačiti još nekoliko slika.