Razmisljao sam da li da vam ispricam dozivljaj sa proputovanja Evropom ove godine i ipak sam resio da napisem jedan nemio dogadjaj,samo zato sto sam iz Srbije.
Jedan dan smo krenuli na obilazak Svarcvalda.
Negde u brdima(sve je zaista super sredjeno,i gradjevina i priroda),naletismo na super sredjenu kucu, ispred koje se nalazi mini bar po principu samoposluzivanja.
Nas 3 para,dvoje zive u Francuskoj(rodjeni Novosadjani) i nas cetvoro na proputovanju.
Naletesmo na jednog vitalnog starca(rodjenog negde 1920-tih).
Hitlerjugend.
Raspricao se sa nama,srdacan,ljubazan,sve do momenta kad je cuo da smo iz Srbije.
Prekide razgovor u momentu,i ode od nas.
Nismo mi nista u tom momentu primetili.
Ispred njegove kuce sedosmo u taj mini bar i posto je bas bilo toplo ,uzeo svako po jedno cudno,Nemacko,proliv pivo.Bilo je tu i 5 fela rakije ali kome treba rakija na +32 stepena.
2e pivo,ostavis kintu koliko pise i produzis.Zavrsili sa odmorom i nastavili dalje puteljkom kroz sumu.Kad eto ti vremesnog hitlerjugenda za nama na traktoru.Popili smo mu rakiju a nismo platili.Sve sa spominjanjem Srpske mame i korena odakle smo.Niko pipnuo nije snaps ali trazi se zrtva.
Nista strasno ali dovoljno da shvatis da nas zaista malo nacija na ovom svetu gotivi i voli.