Ulazim u ZG Jadranskom i Dubrovačkom avenijom, sin reče "jbte kolko ZG ima više parkova od NS". I stvarno tim avenijama Novog Zagreba milina voziti. Saobraćaj teče glatko bez gužve, auto klizi sve do centra. Nema gužve, čak mi se čini da je u NS veća gužva, nema one velegradske vibre kao u Beogradu. Posle shvatih da je pola Zagreba vikendom na moru ili kojekuda.
Stigoh na trg Novosađanina, Srbina Bana Jelačića (jbga ako može Tesla da bude Hrvat jer je rođen na teritoriji današnje Hrvatske, onda može i Ban Jelačić da bude Srbin).
Odsedoh u hotelu Dubrovnik koji je gle čuda u vlasništvu Maistre. Hotel je odma uz Trg. Novi tramvaji samo špartaju (veoma često prolaze i nema gužve u istima).
Odosmo u restoran Boban pored hotela tamo ne puštaju ljudi čekaju ispred, ali nas pustiše. Kako smo seli izvinjavaju se što ćemo čekati malo duže jer je gužva. Dođe konobar posle minut i usluži nas posle minut i klopu donese veoma brzo. Izuzetna ljubaznost, izuzetna usluga. Tu popih ono dobro pivo Tomislav.
Ujutru u Ilici u onim sporednim pešačkim zonama uz ulicu sa leve strane od Trga prijatna atmosfera.
Uglavnom stekoh utisak da je ZG udoban za život. Mnogo više mi liči na NS, nešto kao NS na steroidima nego na BG sa kojim nema neke sličnosti sem u veličini. Da li je potrebno da ističem da nisam osetio nikakvu neprijatnost, mada sam bio manje od dana tako da to ne mora ništa da znači.
Napravih par fotki