Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Taj grebenski put bi trebao da prigoduje turizmu ali nazalost ovi traktori sto seku sumu ce ga devastirati veoma brzo
Krstarim Fruškom uzduž i popreko i mogu reći da mu ga ekolozi malo daju po senzacionalizmu. Ne voze traktori partizanskim putem, a šlepera koji izvoze stabla nema baš toliko da bi napravili štetu (Karin komerc je tu daleko najveći štetočina, mislim da oni voze i rudu za cementaru ). Ove zime je i primetno manje seče nego prošle.
Seče naravno ima, nije ni meni drago zbog toga: pretvaraju staze u kaljugu; razbacuju flaše, konzerve, kantice od motornog ulja (meni najodvratniji prizor u šumi). Ali gotovo sva seča koju sam video se vrši proređivanjem šume, a ne golosečom celih parcela. Postoje golosečene parcele, nije da ih nema, ali dobar deo je i od ranijih godina i navodno je ponovo pošumljen (iskreno, teško mi je reći da li u dva metra visokom parlogu rastu i nekakva stabla).
Evo male galerije ružnih slika koje sam snimio poslednjih par godina. (Originali su georeferencirani pa ako nekog zanima mogu iskopati odakle su).