Niko nije reagovao na ministarkin istup 06.06. oko podne, u vezi sa mostom:
CITAT iz
rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/zezeljev...novembru_830531.html
БЕОГРАД - Радови на изградњи новог Жежељевог моста на Дунаву у Новом Саду биће потпуно завршени крајем октобра или почетком новембра, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић. ...
Она је, одговарајући на питања новинара у Влади Србије, где је одржала састанак са директорима Коридора Србије и Путева Србије, рекла да ће током предстојеће посете европски комесар Јоханес Хан са њом обићи радове на изградњи тог моста.
Михајловић је рекла да да су радови покренути са мртве тачке пре две и по године, када је постала министар грађевине.
"Били су мртви радови на мосту. Није било пара и извођача на градилишту. Нашли смо новац, Војводина, Влада Србије и ЕУ то заједнички финансирају и очекујем да крајем октобра или почетком новембра Србија и Војводина добију завршен Жежељ мост", нагласила је Михајловић.
Она истиче да је то стратешки важан пројекат пошто је тај мост део пруге Београд - Будимпешта, јер ће мост бити и за друмски саобраћај, као и бициклисте.
KRAJ CITATA
Ne smem da dam svoju procenu tačnosti ove procene jer ne znam tačno šta znači:
Ako je mislila na novembar 2017. i ako je mislila na potpuno završen most, u saobraćaju, pa makar i samo za vozila, siguran sam da procena nije tačna.
Ako je mislila na premošten Dunav i konstrukciju preko koje mogu da pređu političari, novembar 2017., ima šanse. Pešačke staze moći će da se koriste bez betoniranja za te namene.
Važno da nas je spomenula i da sada znamo da je ona ipak najzaslužnija za konačnost procesa koji pratimo. A novembar je tu već za par dana.
A danas će most posetiti Mihajlović i Han. Radosti mojoj nigde kraja.