Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 04 jun 2019 21:47 #5141

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 491
  • Primljenih Zahvalnica: 9477
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: kabacum, Dukelander, Buck, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, RM77, das ivon, sasar, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, DL, lala021ns, kuburicsrdjan i ovaj član ima 3 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 05 jun 2019 08:58 #5142

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
MekDonel napisao/la:
Nije me mrzelo da iščitam neke ranije postove sa ove teme, mogu samo da kažem da je osvežavajuće pročitati nešto zapravo informativno na temu građevine. U žabokrečini senzacionalizma, poluprenešenih (ili čak izmišljenih) vesti i, naravno, funkcionalno retardiranih komentara od kojih mi kiselina proradi, čitanje ovog foruma deluje kao svež talas. Nisam građevinac, ič se ne razumem u tu tematiku, al' uvek sam pre cenio ljude od struke nego nasumične posmatrače, jer ljudi od struke obično znaju da lepo barataju argumentima i na zanimljiv način približe tematiku nama laicima.
Nego, pošto je sam most izgrađen i funkcionalan, kako bi bilo da se prebaci u ''završene projekte''? Ono što je ostalo od velikih radova jesu stubovi starog mosta i pristupne saobraćajnoce, a za sam most ostaje samo održavanje.

Hvala na zapažanju :cheers:

Što se teme tiče ne bih je prebacivao dok traju radovi na pristupnoj petlji i čišćenju Demontažnog mosta, ipak se svakodnevno prate a u sklopu su celog projekta... :)
Zahvalnici: Mikins

Re:Novi Žeželjev most 05 jun 2019 21:29 #5143

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Sa drugog sprata Svilare.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Zahvalnici: limanac, kasko, mrnjavi, das ivon, sasar, Mikins, valjan, AeroDron

Novi Žeželjev most 06 jun 2019 21:31 #5144

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Nicisy1, kabacum, Dukelander, Buck, limanac, kasko, cipacar, sergio-m, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, MVBG1 i ovaj član ima 5 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 16 jun 2019 20:04 #5145

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Nicisy1, kabacum, Dukelander, Buck, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Blavak, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, DL, lala021ns, Kajpers_belt, slobasum i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 17 jun 2019 14:54 #5146

• Erebus
  • Erebus's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 316
  • Primljenih Zahvalnica: 758
Predlog da se novi drumsko-železnički most nazove "Most 23. oktobra"
Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je povodom 75 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu predložio da se novi drumsko-železnički most nazove "Most 23. oktobra".
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/182720/N...ost-25-novembra.html

Dakle, radikali predlažu 25 novembar, datum nacionalnog "prisajedinjenja"... rojalisti predlažu "Aleksandar Karađorđević" jer - kralj... Liga predlaže datum oslobođenja u II svetskom ratu, jer - antifašizam... Fondacija "Evropska prestonica kulture 2021", kao Exitova sestrinska organizacija, predlaže Most nade, a sve u nju ejdž duhu "Festivala ljubavi" i "Tvrđave mira".
Cirkus.
Zahvalnici: Marc

Novi Žeželjev most 22 jun 2019 06:25 #5147

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: kabacum, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, Brane, das ivon, sasar, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, DL, Savke, slobasum

Novi Žeželjev most 22 jun 2019 06:30 #5148

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: kabacum, Dukelander, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, DL, Kajpers_belt, Savke, slobasum

Re:Novi Žeželjev most 22 jun 2019 09:03 #5149

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ovo kao da je most a ne nadvožnjak koliko se otaljava.

Re:Novi Žeželjev most 23 jun 2019 08:34 #5150

• Kusavac
  • Kusavac's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 46
  • Primljenih Zahvalnica: 28
Valjda ce se setiti da upale dekorativno osvetljenje na mostu tokom EXIT-a kad se do sad ni jednom nisu setili...dal se stedi novac nisam sasvim siguran :D
Zahvalnici: Djordje Cvarkov, Marc

Re:Novi Žeželjev most 23 jun 2019 13:28 #5151

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Aero, možeš li ga dici kod naplatne rampe Jug da vidimo status budućeg a starog puta za Kać?
Zahvalnici: Marc

Novi Žeželjev most 04 jul 2019 06:30 #5152

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Trpovski, Inzenjer, mlata, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic i ovaj član ima 7 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 11 jul 2019 22:05 #5153

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, DL, Kajpers_belt, Savke i ovaj član ima 2 ostalih zahvalnica

Re:Novi Žeželjev most 14 jul 2019 08:23 #5154

• Marc
  • Marc's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 298
  • Primljenih Zahvalnica: 289
Kusavac napisao/la:
Valjda ce se setiti da upale dekorativno osvetljenje na mostu tokom EXIT-a kad se do sad ni jednom nisu setili...dal se stedi novac nisam sasvim siguran :D
Ovo je i meni palo na pamet. Samo nije onome ko je plaćen da o tome razmišlja.
Jbg, ko nas vodi... :nuts:
Atomsko Sklonište - Čedna gradska lica
Zahvalnici: limanac, Eldarion

Novi Žeželjev most 17 jul 2019 16:29 #5155

• MekDonel
  • MekDonel's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 33
  • Primljenih Zahvalnica: 86
Nedavno sam vozio preko mosta i vidim da su radovi uveliko u toku. E sad, da li nisam dobro upratio o čemu se radi ili svuda postoje nejasnoće, tek, molio bih nekog da mi objasni situaciju s podvožnjacima ispod pruge- odnosno,pošto se već pravi novi podvožwak, da li se stari zatrpava ili?

Novi Žeželjev most 17 jul 2019 19:47 #5156

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3925
  • Primljenih Zahvalnica: 9196
Koliko ja znam stari podvoznjak su srusili i sad rade dupli, jer je stari svakako bio samo za jednu zeleznicku traku, a sada ce ih biti dve.

Novi Žeželjev most 18 jul 2019 08:13 #5157

• Ivica NS
  • Ivica NS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 25
  • Primljenih Zahvalnica: 91
Pre neki dan prelazim preko mosta s suprugom i komentarisemo, kaze ona ne svidja mi se most. Ja je pitam sto ti se ne svidja, meni je prelep.
Kaze previse je podseca na bombardovanje i zapazila je jedan detalj koji joj se nikako ne svidja. Naime sajle koje se vezu za most su u donjem delu ofarbane u sivu boju i jako lice na rakete.
Slike sam preuzeo sa teme od kolege Jungle_Mania i dvojko
Prilozi:
Zahvalnici: Inzenjer

Novi Žeželjev most 18 jul 2019 08:47 #5158

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
Verovatno postoji inženjerski razlog zašto je taj deo ofarban (a nije pocinkovan) u sivo,
ima sigurno neku za građane nepoznatu funkciju, a za Inženjera i inženjere znanu funkciju, od korozije, a i estetsku, na sivom se manje vidi prljavo od zapljuskivanja

Novi Žeželjev most 18 jul 2019 10:08 #5159

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
Par komentara na poslednje postove.

#5166 i #5167
Ah te zene :-) :-) :-)

Most podseća na bombardovanje, ali samo nas starije od 25-30 godina. Već danas je manje od pola ljudi na ulici koji su uopšte nekada videli stari Žeželjev most, i ima nas sve manje, i relativno i apsolutno.
Pola Novog Sada doselilo se u ovih 20 godina, a više od 1/4 ljudi na ulici mlađi su od 20 godina.
Boja, to su ukusi i praktičnost.
Oblik, sa metalnim percima koja liče na raketu, treba da spreče našu omladinu da ne krenu da se veru po sajlama, ne bi li ostvarili dovoljno prestižan selfi ili nešto drugo što je luđe od ostalih. A ipak nije bodljikava ili žilet žica...

#5164 i #5165
Podvožnjak. Posledica protoka vremena. Kad bi danas pravili most, pruga bi bila uzvodno, bliže tvrđavi, a na put bi se išlo direktno, sa buduće obilaznice oko Petrovaradina, pa preko mosta, pa prema autoputu, jer za to primarno treba da služi ovaj most..
Glavni pravac sa mosta jednog dana biće direktno u podvožnjak, sa dosta oštrim šikanama udesno, pa ulevo, pa duboko nizbrdo da se zavučemo ispod pruge za sve visine kamiona i autobusa, pa udesno nazad na obilaznicu prema Pobedi i dalje....
I na strani Novog Sada, veza prema autoputu mora kroz podvožnjak, ili odmah desno, ili u Temerinskoj, ali tu se koriste stari, a i oni će se uskoro menjati.....

Ja sam se pre dve godine pitao kako ce oni uspeti da naprave novi podvožnjak, a da ne ometaju železnicu duže od npr., par nedelja. Kako sam bio neinformisan (čitaj: glup). Pruga će se graditi godinama. Sve će biti drugačije nego što je sada.
Dakle, imaju ohohoho vremena da naprave podvožnjake gde god treba.
Samo se pitam kako će to biti kad budu menjali podvožnjak u Temerinskoj. On ima dva koloseka, ali ne verujem da ima nosivost...

Malo off: U Karlovcima će pruga prolaziti 10 (da, deset) metara od sadašnjeg jedinog semafora na magistralnom putu broj 100.
Biće ograđena sa obe strane barijerama za zaštitu od buke, i ne verujem da će biti lepa i ne verujem da se neće čuti. Napredak ima svoju cenu.

Ukratko, sve će biti drugačije, pa ćemo se ili navići, ili nećemo.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, ranko su ns, Inzenjer, mel

Novi Žeželjev most 21 jul 2019 20:13 #5160

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Dukelander, kasko, cipacar, mrnjavi, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Trpovski, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, DL, Savke, slobasum, Erebus
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru