Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Somborski bulevar

Somborski bulevar 28 dec 2011 19:23 #621

• chepa
  • chepa's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 52
  • Primljenih Zahvalnica: 10
moze jedno pitanjce? :mrgreen: zar prvobitno nije bilo receno da ce se rekonstruisati i raskrsnica dva cara? mislim da je to Novakovic najvljivao. kad su sve uradili vala mogli su je makar presvuci, bas ruzno izgleda :?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Somborski bulevar 28 dec 2011 19:46 #622

• Reg021
  • Reg021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 77
  • Primljenih Zahvalnica: 40

Ta kuca/e koja je prica tu? Zasto grad nije to otkupio, na sta to lici :wallbash:

Somborski bulevar 28 dec 2011 20:35 #623

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 305
  • Primljenih Zahvalnica: 817
Grad je hteo da otkupi taj deo ali vlasnik kuće itd. je tražio nenormalno mnogo para i sad su to tako uradili, kako sam negde čuo "privremeno".

Somborski bulevar 28 dec 2011 22:47 #624

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
chepa napisao/la:
moze jedno pitanjce? :mrgreen: zar prvobitno nije bilo receno da ce se rekonstruisati i raskrsnica dva cara? mislim da je to Novakovic najvljivao. kad su sve uradili vala mogli su je makar presvuci, bas ruzno izgleda :?

Ne da je nisu rekonstruisali, nego nisu bili u stanju ni horizontalnu signalizaciju da prefarbaju. Tako da na semaforu na BCLazara i dalje imamo dve trake za skretanje levo, jednu za pravo i jednu za desno. :ohno:
U jutarnjem spicu kolona u srednjoj traci je do Doma Zdravlja.
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Somborski bulevar 28 dec 2011 22:53 #625

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Nekako mi se čini da 90% prometnih raskrsnica u NS-u ima grbav asfalt, rupe.
Poslednja izmena: 28 dec 2011 22:54 od Cookie.

Somborski bulevar 28 dec 2011 23:12 #626

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Prosao sam veceras tri puta Somborskim, ja mislim da ispred raskrsnice sa Subotičkom treba staviti znak, "Prolazite na sopstvenu odgovornost".

Somborski bulevar 28 dec 2011 23:29 #627

• DejanNS
  • DejanNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 50
  • Primljenih Zahvalnica: 9
@Futog: E to sam se i ja pitao, jel moguce da ne moze da se napravi kvalitetan asfalt?! Pa "stari" deo SO bulevara je sav grbav, auto poskakuje pri 60 km/h. Ok, jasno je da se asfalt guzva, pogotovo leti pri kocenju na raskrsnicama, ali sta se desava sa ostatkom puta?!

@Nixi: Da da, ljudi u Novom Sadu NE ZNAJU!!!! da koriste kruzne tokove. Ja sam juce dolazio sa SU bulevara ka kruznom toku i stajem pred sam kruzni tok,kad covek u kruznom toku najopustenije staje i ceka da se ja ukljucim :wallbash:
Poslednja izmena: 28 dec 2011 23:32 od DejanNS.

Somborski bulevar 28 dec 2011 23:36 #628

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Zašto ne bi mogli bar na raskrsnicama da stave kvalitetniji asfalt, s obzirom na to da se, kao što kaže Dejan, pri kočenju "gužva". Ne mora baš betončina kao na autobuskim stajalištima, ali bi trebalo voditi računa... Čini mi se da ovi naši jedino znaju da izgrebu asfalt, kada se nabora. :bash:

Somborski bulevar 28 dec 2011 23:55 #629

• DejanNS
  • DejanNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
E i to grebanje mi ide na.......kad to urade, pa onda stoji mesecima. Problem je u tome sto se kod nas sve fuseri i zavrsava samo za pred izbore, a posle......pa krpice ga ona sledeca garnitura pred naredne izbore.....Za zavrsni sloj imali su pune dve nedelje lepog vremena da ga postave, ali ne, masine su sklonjene i mora na prolece.....idiotizam!
Ko ide samo u Hrvatsku, ne mora dalje, moze da primeti kvalitet regionalnih puteva i puteva u naseljenim mestima, a autoputeve da ne spominjem, to je tek posebna prica. Nije ni cudo sto malo malo, pa na'vataju nekog naseg da juri, jer kod nas nema uslova da potera auto....

Somborski bulevar 29 dec 2011 00:37 #630

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
DejanNS napisao/la:
@Futog:

@Nixi: Da da, ljudi u Novom Sadu NE ZNAJU!!!! da koriste kruzne tokove. Ja sam juce dolazio sa SU bulevara ka kruznom toku i stajem pred sam kruzni tok,kad covek u kruznom toku najopustenije staje i ceka da se ja ukljucim :wallbash:

i to je isto veliki problem, ali ja sam mislio na Suboticku ulicu, kod Magmine zgrade, tu nema semafora, a jako je zeznuto, nije bas da ulica nije prometna, moze tu doći do velikog sr*nja, ipak je taj Bulevar nov, i ljudi su navikli da jure tim delom Suboticke, a i So. Bulevarom se oštro vozi

Somborski bulevar 29 dec 2011 08:12 #631

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
tetris napisao/la:
Grad je hteo da otkupi taj deo ali vlasnik kuće itd. je tražio nenormalno mnogo para i sad su to tako uradili, kako sam negde čuo "privremeno".
Privremeno, naravno. Inače kuća pripada firmi "Manual" čiji je vlasnik Siniša Žarin želeo da napravi muzej starih zanata u jednoj hali u Kineskoj četvrti. Grad ga je dve godine zavlačio da će mu dati, a on za to vreme plaćao zakup jedne hale, dok ga na kraju nisu ispalili, a on bacio preko 150.000 € za zakup hale. Bilo je to već ovde na forumu.
Isto tako, on ima jedan poveći plac na kraju bulevara Vojvode Stepe na Novom Naselju pored koga je trebalo taj bulevar da se nastavi i da postane obilaznica koja ide iza Veternika i Futoga ka Bačkoj Palanci, međutim ni od toga nije ispalo ništa, verovatno zato što su neki ljudi na toj trasi već izgradili kuće... Sad mu taj plac služi kao stovarište.
Zahvalnici: tetris

Somborski bulevar 29 dec 2011 14:41 #632

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
  • Poruka: 1016
  • Primljenih Zahvalnica: 894
definitivno kod magme mora nešto da se uradi, opasno izgleda, čak i kad nije.
3-4 minuta sam stajao tu, i baš je napeto.

makar da stave STOP, umesto onog trougla što ionako nema konkretno značenje u srbiji.

nego, kad smo kod magme, nešto se dešava, pre neki dan gomila ljudi bila u zgradi,
video sam i forma ideale kombi, i još neu dostavu pored.
neko reče da ima prijatelje što čekaju, pa možda može da potvrdi...

Somborski bulevar 29 dec 2011 16:18 #633

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Moramo apelovati na gradske vlasti za taj semafor kod Magme, stvarno bi mogli već jednom da postanemo malo aktivni u tom smislu :)

Somborski bulevar 29 dec 2011 16:24 #634

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Slazem se, trebali bismo da apelujemo. Ono stvarno ima potencijal da bude "kill zone"

Somborski bulevar 29 dec 2011 16:33 #635

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Kad je svojevremeno potezano pitanje semafora ispred SPENSA, odbijanje je obrazloženo time da tu još niko nije poginuo. Pa, ako imate par dobrovoljaca da ulete pod pravim uglom, moglo bi da upali.

Somborski bulevar 29 dec 2011 16:37 #636

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ma šta se brinete- Dva tri sudara i eto semafora. Ako ne bude sudara nema ni semafora. Prosto. Setite se Pariske komune. Kad je neko stradao na pešačkom evo odma stavili semafor.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Somborski bulevar 29 dec 2011 19:51 #637

• everson
  • everson's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 92
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Da, odmah posle 20 godina i 20 poginulih!

Somborski bulevar 29 dec 2011 20:17 #638

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
tonyk napisao/la:
definitivno kod magme mora nešto da se uradi, opasno izgleda, čak i kad nije.
3-4 minuta sam stajao tu, i baš je napeto.

makar da stave STOP, umesto onog trougla što ionako nema konkretno značenje u srbiji.

nego, kad smo kod magme, nešto se dešava, pre neki dan gomila ljudi bila u zgradi,
video sam i forma ideale kombi, i još neu dostavu pord.
neko reče da ima prijatelje što čekaju, pa možda može da potvrdi...

Ja sam taj.
Bile su najavljene demonstracije uz prisustvo medija i policije. Vece pre toga je onda vlasnik Magme ponudio svima da podeli kljuceve stanova ako kupci potpisu da odustaju od nadoknade penala od 3000eur za 2 godine kasnjenja. Neki su pristali i od demonstracija nista.

Somborski bulevar 29 dec 2011 20:30 #639

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Evo ovo nisam okacio, snimao sam pre 2-3 dana.

Poslednja izmena: 29 dec 2011 20:31 od Nixivoje.
Zahvalnici: Buck, ranko su ns, Pripadnik

Somborski bulevar 29 dec 2011 21:27 #640

• DejanNS
  • DejanNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Nixi mislim da si sad i ti napravio prekrsaj :D

Koliko mi je poznato, ne sme se skretati iz unutrasnje trake kruznog toka u ulicu gde se iskljucujes iz toka. Na taj nacin rizikujes da iseces nekoga ko je u spoljasnjoj traci. Koliko znam, to je zakonom o saobracaju zabranjeno.
Kad si u unutrasnjoj traci, tada mozes samo pravo ili da se pravovremeno prestrojis desno, u spoljasnju traku i onda se iskljucis iz toka.
Poslednja izmena: 29 dec 2011 21:29 od DejanNS.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru