True_detective napisao/la:
Ljudi pričaju svašta... bez obzira na naš novosadski mentalitet, da li zaista mislite da neko ko uloži 130mil eura nema detaljno osmišljen plan i pripremljen projekat?
Nije mesto i vreme za detalje, ali sistem je dosta skup i vreme će biti najbolji sudija.
Pitam baš da ne bih morao da mislim, a interesuje me.
Inače se ne brinem puno, od momenta kad je parcela prodata, nama ne ide ni iz džepa ni u džep.
Brinuće se onaj čije je.
Što se tiče planova i ulaganja, iz iskustva znam da se i na velikim investicijama prave promašaji i naknadne skupe korekcije i ispravke.
Razloga ima raznih i ne moramo ulaziti u njih. Nama kao građanima je u interesu da taj prostor bude što više gradski.
No, hidroizolacija se pominjala na jednoj građevinskoj konferenciji, gde je bio i jedan od projektanata koji nije bio srećan zbog pitanja.
Hidroizolaciju su pominjali i ponuđači za izvođenje iste kojima takođe nije bilo jasno zašto se ona ne izvodi.
Cela stvar je zanimljiva i zato što se očigledno radi nešto drugačije od uobičajene gradske prakse, kao i u sistemu grejanja/hlađenja, pa ne bi bilo loše naučiti iz primera da li je to bolje ili lošije.