Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 14:47 #881

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Otvorio je to pitanje kad je objekat skoro završen :okay:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Dukelander, Blavak, Marc

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 15:22 #882

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Običnu malu pekaru zatvore ako u njoj radi neprijavljena radnica. Ako zamislimo hipotetičnu situaciju, na primer, da je na pumpi - za koju kažu da je crkla - radila devojka srednjoškolka, da li bi se desilo da ta devojka ima potpisan ugovor o radu, ili bi radila na crno? Ništa ja ne kažem, samo glasno razmišljam, hipotetično...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 16:05 #883

• RM77
  • RM77's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 311
  • Primljenih Zahvalnica: 429
Zahvalnici: Blavak, helen

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 16:53 #884

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3925
  • Primljenih Zahvalnica: 9198
Ma photoshop

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:07 #885

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Razlika između "uređenih" zemalja (da ne kažem Zapada) i naše zemlje je u tome što se tamo poštuju propisi, inspekcije rade svoj posao. Ja se slažem da Promenada ne dobije upotrebnu dozvolu ako nije rađeno po projektu i po propisima. Pa ako treba i da je ruše.
Ali ja mislim da je Vučević sa ovom rečenicom u pravu i da govori istinu
Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio", rekao je Vučević.

On je dodao i da se izmišljotine raznih političkih grupacija koje su se naknado uključile u raspravu o toj temi i koje misle da će se "ogrebati" za neki politički poen, mogu okaraterisati kao besmislene i nekorektne prema građanima.

To je samo moje uverenje koje nije zasnovano na činjenicama već iskustveno sa x takvih akcija političkih stranaka.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:08 #886

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ne bih da budem đavolji advokat, ali ovo izgleda kao da je od kiše

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:09 #887

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Ma photoshop

to može biti fotošop a može biti realna fotografija ali čega kog podruma. Liči na moj podrum, gde se vidi da je to u Promenadi i ako je u Promenadi u kom periodu gradnje.
Poslednja izmena: 15 sep 2018 17:14 od ranko su ns.

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:17 #888

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Kako ne bi smo pisali u prazno, a tema politika je sa dobrim razlogom odavno zatvorena, te uzevši u obzir da ovde imamo iskusnih (i manje iskusnih, kao i neiskusnih) ljudi od struke, najlepše bi ih zamolio, da prođu temu "Tržni centar Promenada Novi Sad" i temu "Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks" te pogledaju fotografije sa početka gradnje oba objekta i iznesu svoje mišljenje, naravno ako im nije problem i imaju vremena da se bave ovom mojom molbom.
Zbog čega sam ovo na ovaj način izneo. Zato što se sećam šta nam je rečeno kada smo bili u poseti gradilištu Pupinove palate u vezi hidroizolacije objekta. Fotke postoje za oba objekta i mislim da je moguće, za ljude od struke, da dođu do zaključka, da li su u pitanju političke igre (čitaj cirkus je na starom mestu) ili je ona narodna Gde ima dima ima i vatre. Hvala unapred.

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:18 #889

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Evo ovako.
Ne znam ko je sta je gde kako je .. ali znam jedno... da em sto je ovaj nuklearni reaktor ruzan, em sto ,ako je promil od onog sto je Canak rekao tacno, onda je ovo verovatno najveci skandal u istoriji Novog Sada!
Treba imait muda i reci tako nesto sto je Canak rekao.. ja se ne razumem u tematiku ali se razumem kako je taj deo grada izgledao do pre nekoliko decenija .. mocvara.
Shodno tome, ironija ili ne, ono sto Canak kaze "pije vodu" . Naravno, pitanje je zasto se tek sada prica o tome? I naravno dal je sve to tacno?,al da ima neki problem ,to i najveci konjoslav moze videti.
Sto se mene licno tice, mogu da ruse to govno koliko jos juce, ni promil se necu uzbuditi .. ali sta ako se sutra stv desi ono sto Canak prica? Sta onda?
I da se razumemo, ne interesuje me Canak, nekada je, vise ne .. ali Vucevic? Celavi debilkaner koji hoce da rusi Spens? koji je dozvolio da se porusi Komunalna Banka? Covek ciji grad od kada je gradonacelnik izgleda kao deponija? Covek koji je bio u koaliciji sa strankom koja je otvoreno priznala kupovinu glasova? Njemu nesto da verujem??
Da mi kaze da sam ziv ni to mu ne bih poverovao!!! Meni je smesno da se Ranko slaze sa Milosem za politicke poene, pa ko nam je otvorio most pre par dana npr bez coveka koji je bio i tata i mama mostu?? ... Toliko sto se poena tice...
Bas me briga sto je post malo politicki , ja vise ne glasam za nikog jer su svi isti, i zato sam alergican kada neko brani nekog politicara ,pogotovo onog ko je vlast. pa jos ove bangave sidase lepriste SNSosovce!!

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 17:46 #890

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/197068/V...olu-u-Promenadi.html
Vučević najavio inspekcijsku kontrolu u "Promenadi"
Povodom informacija da loše urađena hidroizolacija tržnog centra "Promenada" ugrožava sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se činjenice svakodnevno proveravaju i da će zbog svega navedenog uslediti vanredna inspekcijska kontrola.
On je za Dnevnik kazao da niko ne može da radi mimo zakona.

"Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio", rekao je Vučević.

On je dodao i da se izmišljotine raznih političkih grupacija koje su se naknado uključile u raspravu o toj temi i koje misle da će se "ogrebati" za neki politički poen, mogu okaraterisati kao besmislene i nekorektne prema građanima.

"Time pokazuju svoju beskrupuloznost u želji da se dočepaju vlasti", zaključuje gradonačelnik.

Povodom problema nastalih na izgradnji "Promenade" danas su reagovale i druge opozicione stranke i pokreti, navodeći u saopštenju da od gradske uprave zahtevaju da nipošto ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra.

"Investitor planira da u gradsku kanalizaciju trajno ispušta preko 100 litara vode u sekundi što bi potpuno zagušilo postojeći sistem i izazvalo poplave u čitavom gradu kad god padne jača kiša. Osim toga, izvlačenje tolike količine podzemnih voda neizbežno bi dovelo osipanja tla na širem potezu oko "Promenade", pa bi i tom tržnom centru i svim okolnim stambenim i poslovnim objektima zapretila realna opasnost da se u dogledno vreme jednostavno uruše. Zahtevamo da nadležne inspekcije odmah izađu na lice mesta i zvanično utvrde da li je investitor u gradnji odstupio od projekta", navode u zajedničkom saopštenju Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret "Dosta je bilo", Nova stranka, Levica Srbije i Pokret za preokret. Oni tvrde da su problemi započeli još sa temeljnom pločom koja nije izlivena u skladu sa potrebom i projektom.

"Zbog toga podzemne vode stalno prodiru u podrum objekta, a pokušaj da se problem reši tako što će pumpe izvlačiti vodu i preko bunara iskopanih izvan objekta i trajno prebacivati u kanalizacioni sistem grada mora biti osujećen zbog opšteg interesa. Podrazumeva se da investitor mora na prihvatljiv i održiv način rešiti problem sa podzemnim vodama, a da odgovorni za eventualne propuste u gradnji moraju biti kažnjeni. Gradska vlast se stalno hvališe kako je sa investitorima u Novom Sadu izgradila partnerske odnose, pa je slučaj tržnog centra prava prilika da lokalna samouprava iskoristi svoju bliskost sa ulagačima i uticaj za opšte dobro čitave gradske zajednice".

Podsetimo, javnost je za probleme na gradnji "Promenade" saznala nakon što se pre dva dana oglasio lider LSV Nenad Čanak, koji je rekao da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama. Kako su reagovale ostale političke grupacije, a kako građani, pročitajte OVDE.
Autor: 021.rs

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 18:17 #891

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Društvo, hajde da ne prizivamo raspravu o politici dalje na ovoj temi, može li?

Meni su od starta zanimljiva tehnička rešenja na Promenadi, a zanimaju me i dalje.
I pitanje dijafragmi i pitanje nepostojeće hidroizolacije u garaži, i pumpi koje rade davno posle završetka temeljne ploče i WSHP uređaja koje će svaki lokal zasebno da ima, jer ih do sad nisam viđao.
Zanima me na primer i kako će biti rešena kontrola pristupa onom delu šetališta koje će se "povremeno" koristiti za prolazak vozila, i ko će to kontrolisati (grad, SPENS, Promenada?)
Mislim da i većinu forumaša ovde najviše zanima kako će nam grad izgledati/funkcionisati/napredovati.

Političari imaju sasvim drugu agendu, njih zanima isključivo dobrobit ličnih i stranačkih bankovnih računa i eventualno neka nematerijalna manifestacija moći.
Ok je da se pomene ko je šta rekao, ali ne bih voleo da širimo temu na tu stranu.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 15 sep 2018 18:17 od Dukelander.
Zahvalnici: Marc, helen

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 18:32 #892

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Duke "druze" , razumem taj stav oko politike ali pricati o izgradnji objekata u gradu tj o bilo cemu a odvojiti ga od politike nije moguce.
Jedno je sto neko hoce da zivi u oblacima i zabludi ,pa da se pretvara kako ta svar ne postoji ili ono .. jbg tako je kako je idemo dalje, ..
VIdis mene uopste ne interesuje npr kontrola pristupa setalsitu ili WHSP sta god da je to ,zaista ne razumem zasto bi obicnog coveka koji nema nikakve veze sa ovim objektom takve stvari zanimale.
Sto se grada tice ..upravo ovo o cemu pisem definise koliko je nas grad nas.. s obzirom kakve se nakaradne zgradurine grade, ko ih gradi, na koji nacin, msilim da tu nema n i napredovanja ni izgleda, ovaj grad odavno vise nije onaj Novi Sad. a da bi grad "napredovao" ,prvo moraju ljudi da napreduju.
Stav da politicari imaju drugu agendu a da mi treba da gledamo kako ce nas grad napredovati , je pa da .. ne kazem kakva izjava.. kad upravo od tih politicara zavisi sta ce i kako biti.
Ranije sam bio super redovan ovde, medjutim bas zbog ovakvog stava vise nisam, jer pricati o necemo sto ide posle onog sto je osnova, je totalno besmisleno.
Zato npr vise i ne idem na fudbalske utakmice.
Zahvalnici: Duja

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 20:00 #893

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Jedino pitanje ovde je da li je projekat ispoštovan, skupa sa tehničkim tandardima, ili ne. Nije bitno ko je pokrenupo tu priču, na žalost u ovom društvu kad političari nešto kažu onda se to čuje, a kad kaže struka onda se to ignoriše U tom smislu da li je rekao političar, inžinjer, penzioner ili skejter iz Limanskog parka ne menja činjecu da nešto jeste, ili nije ispoštovano. Ako iskljućimo politiku, ostaje nam pitanje tehničkih rešenja što je potpuo legitimno putanje na ovom forumu, ako nije izvinjavam se..
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 15 sep 2018 20:03 od neusatz!.

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 20:26 #894

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
kimi napisao/la:
Duke "druze" , razumem taj stav oko politike ali pricati o izgradnji objekata u gradu tj o bilo cemu a odvojiti ga od politike nije moguce.
Jedno je sto neko hoce da zivi u oblacima i zabludi ,pa da se pretvara kako ta svar ne postoji ili ono .. jbg tako je kako je idemo dalje, ..
VIdis mene uopste ne interesuje npr kontrola pristupa setalsitu ili WHSP sta god da je to ,zaista ne razumem zasto bi obicnog coveka koji nema nikakve veze sa ovim objektom takve stvari zanimale.
Sto se grada tice ..upravo ovo o cemu pisem definise koliko je nas grad nas.. s obzirom kakve se nakaradne zgradurine grade, ko ih gradi, na koji nacin, msilim da tu nema n i napredovanja ni izgleda, ovaj grad odavno vise nije onaj Novi Sad. a da bi grad "napredovao" ,prvo moraju ljudi da napreduju.
Stav da politicari imaju drugu agendu a da mi treba da gledamo kako ce nas grad napredovati , je pa da .. ne kazem kakva izjava.. kad upravo od tih politicara zavisi sta ce i kako biti.
Ranije sam bio super redovan ovde, medjutim bas zbog ovakvog stava vise nisam, jer pricati o necemo sto ide posle onog sto je osnova, je totalno besmisleno.
Zato npr vise i ne idem na fudbalske utakmice.

Savršeno razumem tvoj stav i slažem se s tobom, nema tu puno dalje.
Potenciram samo to da se priča o "Promenadi" ne pretvori u priču da li je gora/bolja Liga ili SNS, jer ćemo već koliko sutra imati poplavu političkih aktivista ovde, a njima treba da se bavimo Limanac i ja.
Nije loše da se pomene, ali iz iskustva znam kuda vodi.

Što se samog tržnog centra tiče, po meni je i samo njegovo postojanje na toj lokaciji, a u ovom obliku problematično.
To je slon u staklarskoj radnji, sa vrlo malo poštovanja za okolinu koja je jedan od najživljih delova grada.
Za mene je slepi zid u prizemlju dugačak 200 metara na takvoj lokaciji urbanistički zločin.
S druge strane, stepeništa za sedenje, terase i drugi "nenaplativi" javni prostori su ono što privatni investitor ovde neće finansirati još 50 godina, dok ne bude nateran nekom uredbom.

Kad se gradio Merkator, jedan od uslova preko kojih grad nije hteo da pređe je bio da u prizemlju ka oba bulevara budu lokali.
I kad uporedite naš Merkator sa beogradskim, vidi se ispravnost takvog razmišljanja. Dozvoljavanje ovakve izgradnje je naravno slika političke nezrelosti i gramzivosti lokalne vlasti, ali kao što rekoh, s vama je lepo razmeniti mišljenje, s političkim aktivistima nema šta da se razmeni.
neusatz! napisao/la:
Jedino pitanje ovde je da li je projekat ispoštovan, skupa sa tehničkim tandardima, ili ne. Nije bitno ko je pokrenupo tu priču, na žalost u ovom društvu kad političari nešto kažu onda se to čuje, a kad kaže struka onda se to ignoriše U tm smislu da li je rekao političar, inžinjer, penzioner ili skejter iz Limanskog parka ne menja činjecu da nešto jeste, ili nije ispoštovano. Ako iskljućimo politiku, ostaje nam pitanje tehničkih rešenja što je potpuo legitimno piutanje na ovom forumu, ako nije izvinjavam se..

Postoji niz procedura i formi koje investitor mora da zadovolji da bi dobio lokacijske uslove, pa potom građevinsku dozvolu.
Mislim da ni jednu instancu ne zanima hidroizolacija. Za bunare će se već javiti neko ko to bolje zna, ali mislim da ako se planira trajno korišćenje mora da se dobije dozvola od Ministarstva rudarstva i energetike.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: neusatz!, Duja, Zex021, helen

Tržni centar Promenada Novi Sad 15 sep 2018 20:31 #895

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kimi napisao/la:

Kimi Duke nije običan čovek. Njega interesuje sa strane njegove struke sa stručne strane.

A mene ne interesuje šta Čanak kaže. Kad on nešto kaže ja ne mislim o tome ja pomislim "a zašto to Čanak kaže". Zbog brige za ovaj narod ne

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 16 sep 2018 09:33 #896

• srdjanyo
  • srdjanyo's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 262
  • Primljenih Zahvalnica: 481
Da se Hladnjača nacionalizuje kad izađe iz mode. I kada se napravi neki novi "The bigest" šoping centar.
Od vlasnika oteti tako što ćemo mu iskopati mrlju u poslovanju da nas ne bi tužio Strazburu.
Promeniti mu namenu i napraviti višenamensku hladnjaču i dati je na upravljanje novim seljačkim zadrugama.
U Novom Sadu najbrže izvetre nova mesta. Sad je aktuelan Brka. Svi su tamo iako smrdi sa pijace, od GRASA, i od Futoške bumpy ulice ili puta. Ali to je sada moderno za selfi na Instagramu i geotag #kod_Brke. Čim se otvori Promenada ode Brka u zaborav. Svi će ga pljuvati jer fuj i smrdi Satelitska pijaca.
Ko je za može ❤️ na ovaj post.

Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: kasko, ChobbyNS, helen

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 16 sep 2018 10:34 #897

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ko je sad Brka?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: TurboMaximus

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 16 sep 2018 11:48 #898

• srdjanyo
  • srdjanyo's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 262
  • Primljenih Zahvalnica: 481
Fensi restoran u zgradi Minaqua.

Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока

Tržni centar Promenada Novi Sad 16 sep 2018 14:57 #899

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Brka je izabrao lokaciju pametno. Okolo ima mnogo IT kompanija i svi vise tu na pauzama i posle posla. Ne verujem da ce on da fasuje kad se otvori Promenada.
Zahvalnici: Light

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 16 sep 2018 18:01 #900

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Usluga jako loša, dva nepušačka stola, lokacija užasna, stoje ti automobili uz sto a magistrala ispred tebe.

Teško da su IT-jevci za takve stvari.
Zahvalnici: Marc
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru