mrnjavi napisao/la:
Pa šta ako nema 15 % manjina u gradu?
Sa 15 % je obavezno, sa manje od 15 je stvar pristojnosti, tolerancije i normalnosti. Uostalom većina Srba u NS i Vojvodini koristi latinicu više od ćirilice.
Pa u NS nacionalne manjine imaju sva prava. Svi dokumenti su višejezični bez obzira što ih je manje od 15%. Ćirilica je službeno pismo po Ustavu. Zamena natpisa na busevima je jedina promena što se tiče ćirilizacije i u skladu je sa zakonima. Do sada je bilo na latinici i niko se nije brinuo a šta ćemo sa onima koji koriste ćirilicu. Sad je odjednom sve ugroženo. O pristojnosti nebi, ovi napadi i uvrede su nepristojni.
Ranko, ja zaista ne razumem čime si ti oduševljen kod novih vlasti, naročito na gradskom nivou?
To nije bitno sa kim sam ja oduševljen. Sad ja treba tebe da pitam kako je moguće da si ti oduševljen sa onim prethodnim.
Ovaj je oduševljen
Beograd -- Direktor u Generalnom direktoratu za proširenje EK Pjer Mirel impresioniran velikim brojem reformi koje se sprovode u Srbiji i otvorenošću vlasti za razgovore.
"Moram reći da sam vrlo impresioniran velikim brojem reformi koje su u toku ili su u priremi - strategije, akcioni planovi, a impresioniran sam još jednim aspektom - otvorenošću za razgovore o svim pitanjima", rekao je Mirel novinarima posle sastanka sa srpskim zvaničnicima o primeni Prelaznog trgovinskog sporazuma.
On je ocenio i da je vlada pokazala veliku odlučnost u borbi protiv korpucije, a da je sada važno da, pored velikog političkog podstreka, dođe i do sistemskih promena kroz strategije ili nove zakone.
Na sastanku je, kako je rekao, ocenjeno da se Prelazni trgovinski sporazum sprovodi bez teškoća i da je ostvaren izuzetan napredak u trgovinskim odnosima Srbije i EU u protekle tri godine, posebno u izvozu srpskih poljoprivrednih proizvoda.
b92