Pa jebem ti sunce:
Kurina: "Da, bilo je kupovine glasova, pare je dala DS"
Kurina za 021 kaže da je on bio zadužen za prikupljanje glasova u romskim naseljima i da su instrukcije bile da se na lokalu glasa za RDS, a na pokrajinskim i republičkim za demokrate.
"Jeste - davali smo novac ljudima koji su radili na terenu i to kao honorar. Taj novac sam im dao ja, nakon što su mi ga dali ljudi iz Demokratske stranke kako bih im obezbedio podršku romske populacije", kaže Kurina.
Prema njegovim rečima, pored novca, glasači su kupovani i hranom. "To je sirotinja, gladni ljudi, Romi. Demokratska stranka je od jedne mesare iz Kaća kupila gomilu paketa od po 12 kilograma mesa, koje su delili na terenu", kaže on.
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu još uvek nije podiglo optužnicu protiv direktora Urbanizma i lidera NP "Dinara Drina Dunav" Tomislava Bokana, koji se vodi kao glavni osumnjičeni za davanje mita u svrhu podstrekivanja na glasanje prilikom prošlogodišnjih izbora. Kako za 021 kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, na odugovlačenje procesa uticalo je to što se Kurina, koji je svedok u ovom slučaju, nije pojavio na pretresu u Osnovnom sudu u Novom Sadu.
"Činjenica da se Kurina nije odazvao pozivu postupajućeg istražnog sudije Osnovnog suda u Novom Sadu dana 24.07.2013. godine, te da nije ispitan kao svedok u postupku koji se kod tog suda vodi protiv Bokan Tomislava, dovela je do dužeg trajanja samog postupka", kažu za Novosadski informativni portal u Tužilaštvu.
Izvor: www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Kurina-Da-bilo...pare-je-dala-DS.html
Znaci covek PRIZNAJE krivicno delo. I jos sad pokusava krivicu da prebaci na DS pred izbore. Nemojte misliti da branim DS, ali cini mi se mnogo zgodno da je sad odlucio da prizna. Cinjenica je da je Bokan platio glasove. Po hitnom postupku hapsiti i njega i Bokana i svu bagru koja je pokupovala glasove.