Evo u slucaju da ovo citaju neki gradjeviski investitori ili gradski celnici, a i za nas da imamo za diskusiju, odlucio sam da otvorim temu o potencijalnom gradjevinskom zemljistu koje zbog ovog ili onog razloga nije uredjeno ili privedeno nameni.
Kao prvo. Dve lokacije:
Prva (levo) je lokacija koja je trenutno u vlasnistvu Zeleznice. Za zeleznicu je bila obezbedjena nova ranzirna rampa jos pre nekog vremena, ali se na istu nisu preselili, i sada je propala i orobljena. Ovo je ogroman plac i mislim da moze i da se gradi mnogo kvadrata i da svi stanari imaju parking, plus da bude i zelenila i pratecih sadrzaja. Valja napomenuti da je tu stara ranzirna stanica koja je stara preko sto godina i koja se mora ocuvati ili kao muzej ili nesto drugo.
Preko puta je gomila sajamskih hala koje se tokom godine izdaju kao hale za fudbal ili magacini. Dalje neke od hala su bukvalno obori u kojima stoje zivotinje tokom poljoprivrednog sajma. Redovno se siri smrad na Bulevar Evrope kad god je taj sajam. Mislim da je neugledno i nehigijenski. Od novca dobijenog od prodaje placeva, sajam bi mogao da izgradi nove hale za zivotinje, negde dublje u okrugu sajma.
Problem: Zemljiste je u vlasnistvu Zeleznice.
Dalje imamo plac iznad prvog levo koji je bukvalno prazan i sluzi da samo prolazi pruga kroz njega. Ima tu par privremenih objekata (Meridijan i perionica), kao i jedan trajni - obdaniste.
Problem: Zemljiste je u vlasnistvu Sajma.
Ugao Bulevara Evrope i Tone Hadica. Verovatno je grad vlasnik. Stoji zaraslo.
Problem: Koliko znam, ne postoji.