mel napisao/la:
SlanaBara,
Kada si se poslednji put vozio 95icom u Beogradu? Ta linija je horor. Još ako imaš kofere, lične stvari, to je teško upotrebljivo.
Ne znam kako trenutno funkcioniše bgvoz(beovoz), ali je njime mnogo bolja opcija za transfer sa nbg na vukov spomenik.
To što je nama sa ove strane NBG stanica upotrebljivija ne menja mnogo sliku novog beogradskog čvora uopšte.
Nisam se vozio sigurno godinu dana, ali pre toga sam se vozio mnogo puta i ipak je manji horor od linija 26, 50 i još nekih. Vozio sam se i u popodnevnom špicu i stizao brže nego što bih autom zahvaljujući žutoj traci na Brankovom mostu. A ako je nekome 95 baš horor, može praznijim, ali sporijim tramvajima do Ušća pa odatle na bilo koji autobus do centra. Treba računati da će većina ljudi putovati bez kofera jer je ipak u pitanju relacija nešto duža od 75 km. Očekivano je i da će se sa preseljenjem BAS-a na Novi Beograd pojačati prevoz kod železničke stanice Novi Beograd.
BG voz trenutno saobraća na sat vremena, ali bi sa završetkom radova na pruzi od Beograda ka Staroj Pazovi trebalo da saobraća češće. On je svakako dobar izbor za delove Beograda istočno od centra, ali je bitno i kakav mu je red vožnje u odnosu na vozove iz Novog Sada. Džaba što se brzo stiže, ako se čeka pola sata.
Meni je baš žao što je ukinuta Glavna železnička stanica i uopšte ne volim što vozovi voze do Prokopa jer je udaljen od centra i saobraćajno izolovan od grada. Iako mi lično više odgovara stanica na Novom Beogradu, voleo bih da vozovi i dalje idu na Glavnu.
Fruškogorac™ napisao/la:
Srednjeročno za nap. 4-5 godina kada se izgradi Novi savski most umesto starog, moći će tramvajima a možda i autobusima, da se dodje na Savski trg gde će biti ukrštanje prve dve Metro-linije kod "Beograda na vodi".
Može i danas da se dođe tramvajima sa Novog Beograda do Savskog trga. Ne znam zašto bi neko išao skroz do Savskog trga da bi presedao na metro ako može samo da pređe Most na Adi (tramvajem ili autobusom) da bi presedao metro liniju 1 ili do Sava centra (tramvajem ili autobusom) da bi presedao na metro liniju 2.